English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26.11.12

Εκδρομή στα Καλάβρυτα!

Τα Καλάβρυτα, ένας από τους πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός της Πελοποννήσου, δε χρειάζονται και πολλές συστάσεις!
 Επισκεφθείτε την πανέμορφη αυτή κωμόπολη στους πρόποδες του Χελμού, η οποία ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο σφύζει από ζωή χάρις στο σύγχρονο χιονοδρομικό της κέντρο!
Ένα ονειρικό σκηνικό με λιθόκτιστα σπίτια, μικρές πλατείες, χαριτωμένους πεζόδρομους, γραφικά cafés και ταβέρνες πλάι σε σκιερά πλατάνια μετατρέπουν τον τόπο στον απόλυτο προορισμό των ρομαντικών ψυχών… 
Σήμα κατατεθέν της πόλης ο οδοντωτός, που ήδη από το 1906 εκτελεί τη διαδρομή (22 χμ) Καλάβρυτα-Διακοπτό. Καθώς διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού θεωρείται μια από τις πιο όμορφες διαδρομές με τρένο στην Ελλάδα… 
Τα Καλάβρυτα είναι μια ιστορικά φορτισμένη πόλη…
Ας μην ξεχνάμε ότι το 1943, οι Γερμανοί, σε αντίποινα για μια μάχη που έχασαν στην περιοχή με αντιστασιακές ομάδες, εκτέλεσαν περίπου 1.500 Καλαβρυτινούς άντρες άνω των 14 ετών και κατέκαψαν την πόλη. Σε ανάμνηση του φρικιαστικού αυτού γεγονότος δημιουργήθηκε το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος αλλά και το Μνημείο των Εκτελεσθέντων (Τόπος Θυσίας), όπου δεσπόζει ένας πανύψηλος επιβλητικός σταυρός. 
KalavritaΠέντε χλμ. ΝΔ από τα Καλάβρυτα βρίσκεται η Μονή της Αγίας Λαύρας. Σύμφωνα με την παράδοση, κτίστηκε το 10ο αι. και συνδέεται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Επισκεφτείτε ακόμη το επιβλητικό μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, το οποίο θεωρείται το αρχαιότερο της Ελλάδας! Το σπήλαιο ανοίγεται στο κατακόρυφο σχεδόν μέτωπο βράχου ύψους 120 μ., πάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού. 
Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το εντυπωσιακό Σπήλαιο Λιμνών, στους πρόποδες του Xελμού. Εντυπωσιακοί σταλακτίτες, σταλαγμίτες και 13 λίμνες μοιράζονται σε τρεις ορόφους. Η επίσκεψη του σπηλαίου γίνεται μάλιστα με βάρκα! 
Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ σίγουρα θα γνωρίζουν το σύγχρονο Χιονοδρομικό Κέντρο του Χελμού, αφού διαθέτει 12 πίστες, 7 αναβατήρες, πάρκο για snowboard, ειδική moguls πίστα, το μοναδικό πάρκο snow tubes, ενώ συνέχεια διοργανώνονται εκεί parties και events!
 Για όσους αποζητούν δράση και ένταση οι επιλογές είναι αμέτρητες: πεζοπορία στο τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 (από τα Καλάβρυτα προς Κάτω Λουσούς - Πλανητέρο - Άρμπουνα - Άγ. Νικόλαο - Τουρλάδα – Κρινόφυτα), πεζοπορία κατάβασης του Βουραϊκού, ορειβασία στον Χελμό, αναρρίχηση, διαδρομή με αυτοκίνητο 4Χ4 προς τη λίμνη Τσιβλού, mountain bike και αλεξίπτωτο πλαγιάς!

http://www.visitgreece.gr

Τα διαβάζουν πολλοί