English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19.7.12

Απλοί τρόποι για να διακοσμήσουμε το μπαλκόνι και την βεράντα μας


Όσο πιο μικρό και ....άβολο είναι, τόσο περισσότερο μπορεί να μας ιντριγκάρει, να ψάξουμε δηλαδή να βρούμε τρόπους ώστε να γίνει πιο άνετο και ενδιαφέρον. Και δεν είναι δύσκολο τελικά, ανακυκλώνοντας πράγματα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι μας ...

1. Φυτέψτε λουλούδια, όσο πιο πολύχρωμα και χαρούμενα, τόσο το καλύτερο για τη διάθεσή μας. Ιδανικά για την εποχή: η πετούνια, η καλαγχόη, το σκυλάκι.....φυτέψτε όμως και δυόσμο, βασιλικό, μαϊντανό, άνηθο για την κουζίνας σας.....Αν δε διαθέτετε χρήματα να αγοράσετε όμορφες γλάστρες, βάψτε ή διακοσμήστε τις παλιές ή τις πλαστικές σας (δείτε εδώ). Λουλουδάκια βρίσκετε στη λαϊκή ή σε φυτώρια από ένα ευρώ.

2. Αξιοποιήστε τους τοίχους της βεράντας σας: μπορείτε να τοποθετήσετε κρεμαστές γλάστρες, μια πέργκολα με αναρριχητικό φυτό, στεφάνια με ψεύτικα λουλούδια ή ακόμα και δροσερούς, χαρούμενους πίνακες.


3. Μαζέψτε βότσαλα και φτιάξτε πάνω τους με πηλό "μικρούς κόσμους" (δείτε εδώ τις οδηγίες). Στολίστε δίπλα ή και μέσα στις γλάστρες.

4. Αξιοποιήστε αντικείμενα που δε χρειάζεστε πια. Μια καρεκλίτσα παιδική μπορεί να γίνει στήριγμα για τη γλάστρα, ένας δίσκος-τραπεζάκι φτιάχνει μια ωραία γωνιά.

5. Βάλτε πολύχρωμα υφάσματα και μαξιλάρια στο χώρο. Ακόμα και οι συνηθισμένες πλαστικές καρέκλες με ένα μαξιλαράκι αποκτούν ενδιαφέρον.

6. Κρεμάστε από το ταβάνι ή από τα δέντρα (αν είστε τυχεροί) κλουβιά, φαναράκια ή πολύχρωμες κορδέλες. Το κλουβί είναι ένας ωραίος τρόπος να εκθέσετε οτιδήποτε, από ένα όμορφο λουλούδι (το συγκεκριμένο ανοίγει και από την πάνω μεριά και μπορεί κανείς να τοποθετήσει ακόμα και μετρίου μεγέθους γλάστρα), μερικά κεριά ή ακόμα και φωτάκια χριστουγεννιάτικα για ένα αυτοσχέδιο ρομαντικό φωτιστικό!

Φαναράκια μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα με τα γυάλινα βαζάκια της κουζίνας που σας περισσεύουν: αφαιρέστε το καπάκι, τυλίξτε στο σπείρωμα του λαιμού τους λίγο σύρμα, στερεώστε το στη μια μεριά με πενσάκι και μετά κρεμάστε με κορδέλες ή πάλι με σύρμα. Πολύ όμορφα φαναράκια με αυτόν τον τρόπο βρήκα εδώ και εδώ .

7. Διαμορφώστε μια ωραία γωνιά για να πίνετε τον καφέ σας: αρκεί ένα παλιό τραπεζάκι, ένα σκαμπώ, ένα μεγάλο κουτί και μια από τις καρέκλες σας.

8. Δημιουργήστε ατμόσφαιρα!
Σ' αυτό βοηθάνε βέβαια πάντα τα κεριά! Θα μου πείτε: κεριά; Με τόση ζέστη; Αν σκεφτείτε όμως ότι και οικονομία στο φως κάνετε και τη ζέστη του φωτιστικού αποφεύγετε, δεν είναι και πολύ παράλογο....Στολίζουμε λοιπόν με κεριά τις επιφάνειες, φτιάχνουμε αυτοσχέδια φαναράκια με βαζάκια κουζίνας (εδώ οι οδηγίες)


ακόμα και στο κλουβί αντί για πουλάκι μπορούμε να βάλουμε κεράκια


9. Τέλος, βάλτε στο τραπέζι ένα ωραίο τραπεζομάντηλο, φτιάξτε μια σύνθεση με ένα μπολ, χρωματιστή άμμο και ρεσώ και απολαύστε μια παγωμένη φρουτοσαλάτα!!


Τα διαβάζουν πολλοί