English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19.7.12

Στήνουν ηλεκτρονική φυλακή για την καταπολέμηση της "φοροδιαφυγής"

Η παροιμία του ενος κακού, μύρια έπονται, ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της χώρας μας.
Ενα από αυτά είναι οτι η οικονομική κρίση και η εξοικονόμηση χρημάτων, ώστε να επέλθει η μείωση των κρατικών δαπανών, αποτελεί το άλλοθι για την αναγκαστική και ύπουλη εισαγωγή μέτρων και νόμων που ουσιαστικά μετατρέπουν το κράτος σε μεγάλο αδερφό…
Μα φυσικά για το καλό μας και για να μην μας βάλουν περισσότερους φόρους. Με λίγα λόγια και δεν έκανε καλά το κράτος τόσα χρόνια την δουλειά του και τώρα για να λύσει το πρόβλημα “αναγκαστικά” καταφεύγει στην μοναδική λύση, να φτιάξει 11.000.000 φακέλους με τα πάντα καταγεγραμμένα.
Ξεκίνησε με την απογραφή των συντάξεων και των επιδομάτων για να ...
ανακαλύψουν δήθεν τους μαιμού (που δημιούργησαν οι ίδιοι) με παράλληλη φυσικά καταγραφή και (αυτό δεν θα μας το πουν) παρακολούθηση των δηλωθέντων τραπεζικών λογαριασμών.
Επειτα η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης ανω των 12.000 (και φαντάζομαι απο του χρόνου για όλους), μην ξεχνάμε και τις φοροκάρτες.

Και έπεται ηλεκτρονικο περιουσιολόγιο,το οποίο όπως λένε θα εφαρμοστεί του χρόνου και θα καταγράφει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία ΟΛΩΝ των φορολογουμένων, το οποίο θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά μαζί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και θα περιλαμβάνει:

* Καταθέσεις στις τράπεζες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια

* Συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής

* Κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, πισίνες, οικόπεδα, αγροτεμάχια

* Κινητά περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής)

* Δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εφημερίδα Realnews κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τίποτα στο εξής δεν θα μένει κρυφό από το ηλεκτρονικό «μάτι» που στήνεται, αφού ανά πάσα στιγμή θα μπορούν οι ελεγκτικές Αρχές να γνωρίζουν όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, τις αποταμιεύσεις, την κίνηση μετοχών, τις συστάσεις και αυξήσεις κεφαλαίου επιχειρήσεων, αλλά και τις αγοραπωλησίες εταιρειών και γενικότερα οποιαδήποτε συναλλαγή μπορεί να «κρύβει» πλούτο!!!

Και πάμε στα φάρμακα…και στην υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση (εδώ να υπενθυμίσω οτι δεν γράφουν φάρμακα σε κάποιον που δεν έχει ΑΜΚΑ), αφού οι χειρόγραφες πλέον απαγορεύονται, όπου καταγράφονται ο γιατρός, ο άρρωστος, η ασθένεια και τα φάρμακα που πρέπει να παίρνει.

Τώρα αν το σύστημα βγαίνει συνέχεια εκτός και έγινε χωρίς σχεδιασμό και χωρίς υποδομές και είναι και χωρίς την απαραίτητη μηχανογράφηση αφού μας λένε οτι σκοπεύουν στην μείωση των δαπανών(τώρα πως γίνεται έλεγχος χωρίς μηχανογράφηση… μόνο αυτοί ξέρουν), αυτά είναι προβλήματα που κρύβονται κάτω απο το χαλί.

Και αισίως φτάσαμε στο ηλεκτρονικό εισητήριο για τα ΜΜΜ, για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής, το οποίο θα έχει μορφή πιστωτικής κάρτας και φυσικά τα προσωπικά μας δεδομένα!!!
Θα επαναφορτίζεται στα ATM τραπεζών ή μέσω Διαδικτύου(να μάθουμε και τον τραπεζικό σας λογαριασμό και αν δεν έχετε θα φτιάξετε, πως θα σας καταγράφουμε άλλωστε), ενώ οι επιβάτες μίας διαδρομής θα μπορούν να την «επικυρώσουν» στέλνοντας ένα γραπτό μήνυμα με το κινητό τους (ε, να μην ξέρουμε και το κινητό σας, αφού πριν λίγα χρόνια κάναμε υποχρεωτική την ονομαστική καταγραφή κάθε αριθμού, όχι που θα μας ξεφεύγατε!!!)

Για να μην συνεχίσει πολύ αυτή η βαλίτσα, φαντάζομαι οτι καταλάβατε το νόημα… Έχουν στήσει κανονικά ενα δίχτυ παρακολούθησης όλων ανεξαιρέτως, με το πρόσχημα της οικονομικής κρισης για να διορθώσουν προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι.
Ειναι που λένε… δημιουργω το πρόβλημα... για να φέρω την λύση που εγώ επιθυμώ.

Kαι έτσι η οικονομική εξυγίανση επέρχεται με την ηλεκτρονική φυλακή μας.

Και φυσικά έπεται συνέχεια... Κάρτες υγείας... Κάρτες εργαζομένου… Ηλεκτρονικές ταυτότητες… Κάρτες πολίτη, για να μην το πάω και στην ψηφιακή τηλεόραση.

Υπερβολικά αυτά που λέω; Αυτό θα το κρίνετε εσεις.
Κάποιοι θα πουν σίγουρα οτι χρειάζονται αυτά για να βρεθούν αυτοί που κλέβουν για να μην τα πληρώνουν με μειώσεις μισθών και φόρους οι υπόλοιποι (Ας υποθεσουμε οτι για αυτό το κάνουν).
Και όμως αυτοί που κλέβουν θα βρούν τρόπους για να μην φαίνονται, εσύ που δεν κλέβεις όμως θα στην έχουν στημένη στην γωνία!

Ισως αν αναλογιστούμε τις αιτίες που έφεραν αυτές τις λύσεις, θα καταλάβουμε και τι θέλουν να πετύχουν.

http://autochthonesellhnes.blogspot.gr

Τα διαβάζουν πολλοί