English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

10.7.13

Παγωτό γιαούρτι-φράουλα & Παγωτό γιαούρτι/Light με φρούτα

Παγωτό γιαούρτι-φράουλα
Υλικά:
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
2 κούπες ώριμες πολτοποιημένες φράουλες

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πολτό φράουλας, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε μία μεταλλική φόρμα παγωτού με καπάκι.
Βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη και κάθε τόσο ανακατεύουμε με ένα πιρούνι (από τις άκρες της φόρμας προς το κέντρο) ώστε να παγώσει παντού ομοιόμορφα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον πολτό φράουλας με χυμπολτό 2 πορτοκαλιών ή με χυμόπολτό 2 λεμονιών.


Παγωτό γιαούρτι/Light με φρούτα
Υλικά:
600 γιαούρτι Light (2-3% λιπαρά)
3 κουταλιές σούπας μέλι
500 γρ. φρούτα εποχής π.χ. φράουλες, ροδάκινα, μούρα, βερίκοκα

1. Βάλτε σε ένα μίξερ το γιαούρτι με το μέλι και ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να ενωθούν καλά.
2. Χτυπήστε σε μπλέντερ τα μισά φρούτα και τα υπόλοιπα κόψετε τα σε μικρά κομματάκια.
3. Ρίξετε τα φρούτα στο γιαούρτι ανακατέψετε καλά.
4. Τέλος βάλτε τα σε ένα δοχείο και αφήστε το στην κατάψυξη για 24 ώρες. Για να το σερβίρετε αφήστε για 4-5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Τα διαβάζουν πολλοί