English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

5.3.13

Σπιτική μελιτζανοσαλάτα

Χρειαζόμαστε...
4 μεγάλες μελιτζάνες
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές ξύδι
αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!
Πλύντε και τρυπήστε τις μελιτζάνες με πιρούνι.
Ψήστε τις ολόκληρες και με τη φλούδα τους, στο φούρνο, για 40' στους 200 C.
Έπειτα πριν κρυώσουν εντελώς, ξεφλουδίστε τις και λιώστε τις με ένα πιρούνι.
Τώρα προσθέστε σιγά-σιγά και εναλλάξ το λάδι με το ξύδι.
Ρίξτε και το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Έτοιμη η μελιτζανοσαλάτα!

  • (Αυξομειώστε τα υλικά τις συνταγής ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
  • Αν θέλετε στο τέλος, μπορείτε να ψιλοκόψετε και να προσθέσετε 1 έτοιμη ξιδάτη πιπεριά φλωρίνης, για ακόμα πιο πικάντικη γεύση).

Τα διαβάζουν πολλοί