English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23.11.12

Θεσσαλονίκη: Αν θέλετε «Μπουγάτσα με μελάνι» τότε επισκεφθείτε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Μια διαφορετική μπουγάτσα μπορούν να... «δοκιμάσουν» όσοι επισκεφτούν αυτές τις ημέρες το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την «Μπουγάτσα με μελάνι», την 11η Έκθεση Κόμικς της «Inkorrekt» και την 9η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής του Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής (ΕΣΦΙΠΣ), που διοργανώνονται από κοινού υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Γαλλικού Ινστιτούτου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων υπό τον γενικό τίτλο «Art + θεάματα» του Α.Π.Θ. Οι εκθέσεις που εγκαινιάστηκαν χθες βράδυ θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή.Η διοργάνωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης. Η έκθεση κόμικς συνδιοργανώνεται από την ομάδα «Inkorrekt», μία πολύ ενεργή ομάδα δημιουργών κόμικς, με παρουσία στη Θεσσαλονίκη ήδη από το 2001 και την εκδοτική «Ένατη Διάσταση», μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που από το 2006 δραστηριοποιείται στον χώρο της προώθησης και ανάδειξης των κόμικς, έχοντας στο ενεργητικό της πολυάριθμες εκδόσεις, διοργανώσεις και συμμετοχές σε εκδηλώσεις.
Η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής διοργανώνεται από τον ΕΣΦΙΠΣ. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και δραστηριοποιείται από τότε με σκοπό τη διάδοση του χόμπι των παιχνιδιών στρατηγικής και της μελέτης της ιστορίας μέσα από αυτά.
Στο χώρο της έκθεσης λειτουργεί και παζάρι νέων αλλά και παλαιών εκδόσεων, για μικρούς και μεγάλους φίλους των κόμικς, με τη συμμετοχή των εκδοτικών εταιρειών Jemma Press, Helm, Ένατη Διάσταση και της Λέσχης Φίλων Κόμικς. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί ομιλίες σχετικά με τα κόμικς αλλά και με ιστορικά θέματα (σ.σ. είναι ανοικτές στο κοινό) ενώ θα λειτουργήσει και ένα εργαστήριο κόμικς, απευθυνόμενο σε νέους (η συμμετοχή είναι και ελεύθερη), υπό την διεύθυνση του εργαστηρίου Comink (http://www.comink.gr).
Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και είναι ανοικτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με δωρεάν είσοδο.

Τα διαβάζουν πολλοί