English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9.1.14

Η street art της Μυτιλήνης

Η street art είναι τέχνη και αποτελεί ανάσα στην γκρίζα καθημερινότητα των αστικών περιοχών. Το ίδιο συμβαίνει και στους δρόμους της Μυτιλήνης.
Η street art (τέχνη του δρόμου) έγινε γνωστή στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα graffiti. Ουσιαστικά αποτελεί μια τέχνη η οποία λειτουργεί για να περιγράψει όλες τις μορφές εικαστικής δημιουργίας, που εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους. Συνήθως οι καλλιτέχνες δημιουργούν δημόσια, για να έχουν την ευκαιρία όλοι να θαυμάσουν την τέχνη τους, χωρίς να χρειάζονται γκαλερί και εκθέσεις. Τις περισσότερες φορές τα έργα τους είναι εμπνευσμένα από κοινωνικοπολιτικά γεγονότα, την μουσική και τον κινηματογράφο.

Η κάθε πόλη είτε μικρή είτε μεγάλη κρύβει τους δικούς της καλλιτέχνες. Βολτάροντας στους κεντρικότερους δρόμους της Μυτιλήνης θα μείνεις έκπληκτος με την street art, που την ντύνει τον τελευταίο καιρό. Χρώματα και δημιουργικότητα έχουν εναρμονιστεί άψογα στην αστική πραγματικότητα. Παρακάτω παρατίθενται μερικά απ' τα έργα που κοσμούν κεντρικά σημεία της πόλης και πολλές οδούς της όπως Πλατεία Σαπφούς, Ερμού, Λαδάδικα,Τυρταίουκ.α.
Απολαύστε:

  • Κείμενο : Στρατής Μπάλωμας 
  • Photo Shooting : Στρατής Μπάλωμας 
  • Photo Editing : Στρατής Μπάλωμας 
  • http://www.foititelia.gr

Τα διαβάζουν πολλοί