English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15.7.13

Διακοπές στη Λέσβο! (Μυτιλήνη)

Η Λέσβος, το λαμπρότερο από τα "διαμάντια" του Αιγαίου Πελάγους, που δικαίως έχει χαρακτηρισθεί ως το "νησί της Αρμονίας και της Ομορφιάς"!
Πολλοί την γνωρίζουν με το όνομα Μυτιλήνη, λόγω της ομώνυμης πρωτεύουσάς της. Είναι ένα ψηφιδωτό αξιοθέατων, με πολλές και μοναδικές φυσικές ομορφιές, σπάνια γεωλογικά μνημεία, εναλλαγές στα τοπία, καταπληκτικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, οικισμούς εξαίρετου αρχιτεκτονικού κάλλους, υγροβιότοπους, πεζοπορικές διαδρομές, μουσεία, ξεχωριστή τοπική κουζίνα.

Τί να δεις
Εντυπωσιακό στοιχείο του νησιού οι πολλές θερμές πηγές του - το ένα τέταρτο των ιαματικών πηγών της χώρας βρίσκεται εδώ - οι υγροβιότοποί του με τα χιλιάδες ενδημικά και αποδημητικά πουλιά και αμφίβια, το μοναδικό μνημείο του Απολιθωμένου Δάσους.
Τα πασίγνωστα σε όλη τη χώρα μοναστήρια (όπως του Αγίου Ραφαήλ και του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο) και προσκυνήματα.

Παραλίες

Στην περιοχή της Μυτιλήνης, υπάρχει η οργανωμένη πλαζ Τσαμάκια, κάτω από το Κάστρο. Kατά μήκος του δρόμου προς το αεροδρόμιο, βρίσκονται διάφορες μικρές παραλίες (Βίγλα, Νεάπολη, Κράτηγος), ενώ λίγο νοτιότερα (στην περιοχή Λουτρών) η Xαραμίδα και ο Άγιος Eρμογένης αποζημιώνουν όσους έκαναν λίγα χιλιόμετρα παραπάνω για να τις επισκεφθούν με την απαράμιλλη γραφικότητά τους.
Περισσότερα...

Στην περιοχή της Θερμής (βόρεια της Μυτιλήνης) ξεχωρίζουν οι βοτσαλωτές παραλίες στη Σκάλα Mυστεγνών και Σκάλα Ν. Κυδωνιών, η πλαζ Kανόνι στους Πύργους Θερμής και η παραλία στο Πεταλίδι.

Στο Mανταμάδο παραθαλάσσιες περιοχές είναι τα Tσόνια, ο Παλιόςκαι η Πεδή, ενώ πιο βόρεια, φθάνοντας στη Σκάλα Σκαμνιάς, μπορείτε να κολυμπήσετε στην Kάγια.

Πέτρα και η Άναξος, με τις οργανωμένες αμμουδερές παραλίες τους, αποτελούν πόλο έλξης των λουομένων, ενώ ηρεμία και απομόνωση προσφέρει η γραφική Tσιχράντα λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα.
Περισσότερα...

Στην Άντισσα ξεχωρίζουν οι παραλίες ΓαβαθάΚάμπος και Λάψαρνα. Στο Σίγρι υπάρχει η οργανωμένη πλαζ μέσα στον οικισμό και η ερημική παραλία της Φανερωμένης.
Περισσότερα...

Σκάλα Ερεσού με την υπέροχη αμμώδη παραλία της αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά παραθεριστικά κέντρα του νησιού.
Περισσότερα...

Στον Πολιχνίτο θα βρείτε τις οργανωμένες παραλίες των Bατερών, της Σκάλας Πολιχνίτου και της Nυφίδας. Όμορφες παραλίες υπάρχουν επίσης στη Σκάλα Βασιλικών και στην Αχλαδερή.
Περισσότερα...

Σκάλα Kαλλονής έχει οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο και ζεστά νερά, ενώ σχετικά κοντά πάντα μέσα στον κόλπο της Καλλόνής βρίσκονται και οι λιγότερο πολυσύχναστες παραλίες τωνΠαρακοίλων και της Aποθήκας.
Περισσότερα...

Στον Μόλυβο βρίσκεται η γνωστή παραλία της Εφταλούς και η βοτσαλωτή πλαζ μέσα στον οικισμό.

Στον κόλπο της Γέρας συναντούμε την παραλία της Ευρειακής και νότια του Σκοπέλου την απαράμιλλης ομορφιάς παραλία Τάρτι.
Περισσότερα...

Το Πλωμάρι, με τον Άγιο Iσίδωρο, τη Mελίντα, τη Δρότα και τοAμμουδέλι παρέχει στους λουόμενους παραλίες, κυριολεκτικά, για κάθε γούστο.
Περισσότερα...

Πώς να παςΕνδεικτικά δες εδώ : http://www.visitlesvos.gr/el/travelagents

Τα διαβάζουν πολλοί