English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

4.6.13

Ροχαλίζεις;;

Το κάπνισμα, το αλκοόλ, η μη σωστή διατροφή, είναι τα πρώτα που πρέπει να εξεταστούν στην περίπτωση που ροχαλίζουμε.

Το κάπνισμα έχει τόσες πολλές αρνητικές επιδράσεις στην υγεία καθιστώντας το ως τον πρώτο παράγοντα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί ερεθισμό των ρινικών αεραγωγών, καθώς και του λαιμού και πρέπει να αποφεύγεται όσο είναι δυνατόν. Αυτό ισχύει και για το παθητικό κάπνισμα.

Το αλκοόλ επίσης ερεθίζει τους ρινικούς αεραγωγούς και επιπλέον είναι ένας γενικός κίνδυνος για την υγεία, λόγω της ικανότητάς του να αυξάνει την αρτηριακή πίεση και να βλάπτει τους ιστούς της καρδιάς. Επειδή το αλκοόλ είναι κατασταλτικό, προκαλεί μεγαλύτερη από το φυσιολογικό χαλάρωση των μυών κατά τη διάρκεια ενός κανονικού ύπνου. Εάν η κατανάλωση ποτού δεν σταματήσει, ή τουλάχιστον μετριαστεί, τότε μπορεί να προκληθεί σοβαρή κατάσταση υπνικής άπνοιας. Όταν το ροχαλητό χειροτερέψει τόσο ώστε να γίνει υπνική άπνοια, τότε είναι πιο δύσκολο να θεραπευτεί και να ελεγχθεί.

Μια φτωχή διατροφή ή η υπερβολική κατανάλωση φαγητού μπορεί να κάνει το ροχαλητό να επιμένει. Μια δίαιτα υψηλή σε λίπος είναι η πιο πιθανή αιτία του ροχαλητού. Οποιαδήποτε αύξηση του λιπώδους ιστού γύρω από την περιοχή του λαιμού, δυσχεραίνει την ροή του αέρα τη νύχτα και προκαλεί τη δόνηση των αεραγωγών.

Τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε να ροχαλίζετε:
  1. Η κατανάλωση κρεμμυδιών είναι ένας καλώς τρόπος να μειώσετε τη συμφόρηση. Τα κρεμμύδια λειτουργούν σαν φυσικά αντιφλεγμονώδη. Συχνά βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης. Τα κρεμμύδια όχι μόνο λειτουργούν σαν φυσικά αποσυμφορητικά, αλλά είναι και καλή πηγή αντιοξειδωτικών.
  2. Συμπεριλάβετε το σκόρδο στη δίαιτά σας για να μειώσετε το ροχαλητό. Το σκόρδο βοηθά στο να στεγνώσει τους αεραγωγούς και τη ρινική κοιλότητα και επομένως να μειώσει τη βλέννα στις διόδους και τις κοιλότητες μειώνοντας το ροχαλητό.
  3. Το μέλι και το λεμόνι λειτουργούν ως μια άλλη καλή λύση στο ροχαλητό. Το μέλι λειτουργεί σαν αντισηπτικό και ως φυσικό αποσυμφορητικό. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα τσάι με λεμόνι και πιείτε το μείγμα προ του ύπνου.
  4. Το θυμάρι είναι επίσης καλό για τη μείωση της βλέννας στους αεραγωγούς. Μπορείτε να προσθέστε θυμάρι στα γεύματά σας.

http://www.enmesodiatrofis.gr

Τα διαβάζουν πολλοί