English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

29.6.13

Τριώροφη τούρτα σοκολάτα με φραουλένια γέμιση

Υλικά
Για  3 σοκολατένια παντεσπάνια
8 αυγά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
(Αν βάλετε το κανονικό αλεύρι, προσθέστε 1,5 κουταλάκι του γλυκού baking soda)
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες (Σκόνη ή εκχύλισμα)
4 κουταλιές κακάο

Για τη φραουλένια γέμιση
1/2 κιλό φράουλες (και κάτι παραπάνω)
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

Για την επικάλυψη σοκολάτας
225 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας μέλι (ή ένα ελαφρύ σιρόπι)
29 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Για 3 στρογγυλά ταψάκια 24 εκατοστών

Παντεσπάνια
Τα παντεσπάνια τα έψησα ένα ένα σε τρία ταψάκια.
(Αν έχετε δύο ταψάκια, ψήστε τα δύο,περιμένετε να βγουν, ξαναγεμίστε, ξαναψήστε)
Έστρωσα αντικολλητικό χαρτί στα ταψιά και ζέστανα το φούρνο στους 180C/350 F.
Χτύπησα τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ασπρίσει.
Κοσκίνισα το αλεύρι με το κακάο και το πρόσθεσα προσεκτικά στο μείγμα των αυγών.
Μοίρασα το μείγμα στα τρία ταψάκια και έψησα για 20 λεπτά περίπου.
Τα άφησα να κρυώσουν και καταπιάστηκα με τη γέμιση.

Φραουλένια γέμιση
(Μπορείτε να κάνετε και γέμιση με raspberries (σμέουρα)
Ή, μπορείτε να διπλασιάσετε τη σοκολατένια επικάλυψη και να γεμίσετε και μέσα , να απλώσετε και έξω.)
Έκανα πουρέ τις φράουλες στο μπλέντερ (blender) και τις πέρασα κι από ένα σουρωτήρι για ασφάλεια, να μην περάσουν τα σποράκια. Τις έβαλα σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ (corn flour) σε χαμηλή θερμοκρασία και τα ανακάτωνα να πήξουνε σιγά σιγά.
Όταν τέλειωσα, το άφησα να κρυώσει και καταπιάστηκα με την επικάλυψη σοκολάτας.

Σοκολατένια επικάλυψη
Έκοψα τη σοκολάτα σε κομματάκια για να λιώνει εύκολα.
Έβαλα σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι σε χαμηλή φωτιά και ανακάτευα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (όχι να βράσει η κρέμα). Κατέβασα το κατσαρολάκι απ' τη φωτιά κι έριξα μέσα τα κομματάκια της σοκολάτας. Ανακάτεψα να λιώσει καλά. Μετά έριξα σε κομματάκια το βούτυρο και ξανα-ανακάτεψα. Μετέφερα το μείγμα σε άλλο μπωλ και ανακάτευα κάπου κάπου για να κρυώσει και να μπορεί να απλώνεται. (Λένε πως για πιο γρήγορα μπορείς να το ανακατεύεις πάνω από μπωλ με παγάκια. Εμένα και χωρίς τα παγάκια, μια χαρά έσφιξε και απλώθηκε.)

Όταν κρύωσαν τα παντεσπάνια, έβγαλα προσεχτικά το αντικολλητικό χαρτί, και άπλωσα ανάμεσά τους δύο στρώσεις φραουλένια γέμιση.
Άπλωσα γύρω γύρω τη σοκολάτα, στόλισα με φράουλες και blueberries (βατόμουρα) , πασπάλισα με λίγη ζάχαρη άχνη και voila.

Μπήκε στο ψυγείο.
Κι ο Θεός βοηθός το βράδυ!

http://marthaskitchenette.blogspot.gr

Τα διαβάζουν πολλοί