English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27.5.13

Κόκκινα μήλα = Ασπίδα για την υγεία μας!

Τα κόκκινα μήλα είναι πλούσια σε υγιεινά και θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία!
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως η κατανάλωση των κόκκινων μήλων μπορεί να μας προστατεύσει σε μεγάλο βαθμό, από διάφορα καρδιακά νοσήματα εμποδίζοντας ταυτόχρονα και την αύξηση της χοληστερόλης. Γάλλοι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση 2 με 3 μήλων την ημέρα μπορεί να μειώσει την "κακή" (LDL) χοληστερίνη μέχρι και 10%.

Όσο πιο κόκκινο ένα μήλο, τόσο πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Αποτελούν ασπίδα απέναντι στο άγχος, τη γήρανση, ακόμη και τον πυρετό.

Καταναλώνουμε ολόκληρο το μήλο, καθώς η φλούδα περιέχει τα μεγαλύτερα ποσοστά των θρεπτικών συστατικών του!

Οι κύριες ποικιλίες των κόκκινων μήλων είναι οι Gala Bacai, Schniga Gala, Red Chief, Scarlet και Starking.
Περιέχουν περίπου 65 θερμίδες, ενώ αποτελούνται από νερό σε ποσοστό 84%.

Έρευνες υποστηρίζουν ότι τα κόκκινα μήλα προφυλάσσουν από τις κυτταρικές βλάβες οι οποίες σχετίζονται με την εκδήλωση του Αλτσχάιμερ, βοηθούν στη ρύθμιση της πίεσης, ενώ παράλληλα δρουν αποτελεσματικά και στον καθαρισμό των δοντιών και το φρεσκάρισμα της αναπνοής, ειδικά όταν καταναλώνεται με τη φλούδα.

Τα μήλα περιέχουν:
- Φλαβονοειδή, τα οποία βρίσκονται κυρίως στη φλούδα του και έχουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση
- Αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες συνεισφέρουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στον έλεγχο της δυσκοιλιότητας
- Διαλυτές φυτικές ίνες, ικανές να συνεισφέρουν στον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης.
- Κερκετίνη, μία ουσία η οποία, σύμφωνα με έρευνες, δρα προστατευτικά απέναντι στις καρδιαγγειακές παθήσεις.
- Πηκτίνη, η οποία συνδέεται με τη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Τα διαβάζουν πολλοί