English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6.3.13

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια

Χρειαζόμαστε...
2 κεφάλια σκόρδο
2 φραντζόλες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς κόρα - χωρίς μούχλα)
αλάτι
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κούπες καρύδια ελαφρά τριμμένα στο μούλτι

Ξεκινάμε!
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ψωμί με αρκετό νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει καλά.
Το στίβουμε με τις παλάμες μας πολύ καλά να φύγει το περίσσιο νερό και το ρίχνουμε στο μπολ του μούλτι.
Προσθέτουμε τις σκελίδες του ενός σκόρδου, αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι.
Χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Το μείγμα είναι έτοιμο όταν αποκτήσει λεία και σχετικά πηχτή υφή.
Αδειάζουμε το μείγμα σε τάπερ, προσθέτουμε τα καρύδια και τις σκελίδες του άλλου σκόρδου ψιλοκομμένες με μαχαίρι κι ανακατεύουμε καλά.
Έτοιμη η σκορδαλιά!
Κλείνουμε με καπάκι το τάπερ και το συντηρούμε στο ψυγείο.

  • (Επειδή πιθανόν δεν θα χωράνε όλα μαζί τα υλικά στο μπολ του μούλτι, μοιράστε τις ποσότητες και επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.
  • Καθώς χτυπιέται η σκορδαλιά στο μούλτι, να την δοκιμάζουμε κατά καιρούς και να προσθέτουμε λίγα-λίγα τα υλικά, μέχρι να την φτιάξουμε κατά τη δική μας προτίμηση, όσο σκορδάτη ή λαδερή ή ξιδάτη ή αλμυρή τη θέλουμε).

Τα διαβάζουν πολλοί