English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6.3.13

Σκορδαλιά με πατάτα

Χρειαζόμαστε...
1 κεφάλι σκόρδο
5 μεγαλούτσικες πατάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτάλι ξύδι
λίγο αλάτι

Ξεκινάμε!
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε καλά. Αφού βράσουν τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις χτυπάτε στο μούλτι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, να γίνει πηχτός χυλός.
Έτοιμη η σκορδαλιά!

  • (Αν θέλετε η σκορδαλιά πατάτας να έχει "χοντροκομμένη" μορφή κι όχι χυλού, τότε κάντε την ίδια διαδικασία σε γουδί, αντί για μούλτι.
  • Αυξομειώστε τα υλικά τις συνταγής ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις).

Τα διαβάζουν πολλοί