English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

14.2.13

Εύκολη πανακότα με γιαούρτι

Προετοιμασία: 10 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 5 λεπτά | Σύνολο: 15 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα
Συνταγή για: 8 μερίδες

Υλικά συνταγής: 
Κόκκινο γλάσο για τούρτες: 1 φακελάκι (ή διάφανο και 3 - 4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής)
Νερό: 250 ml και 8 κουταλιές επιπλέον
Ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας
Στραγγιστό γιαούρτι: 1 λίτρο (πλήρες ή ελαφρύ - οι θερμίδες είναι υπολογισμένες για πλήρες με 10% λιπαρά)
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
Βανίλια: 1 κάψουλα
Σκόνη ζεταλίνη: 2 φακελάκια

Οδηγίες: 
1. Βάζετε τα 250 ml νερό, τη ζάχαρη και το φακελάκι του γλάσου σε κατσαρολάκι, ανακατεύετε να διαλυθεί το περιεχόμενο του φακέλου και βάζετε στη φωτιά, αμακατεύοντας, μέχρι να πάρει βράση. Το κατεβάζετε και το αδειάζετε σε φόρμα. Αφήνετε να κρυώσει (μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για να σφίξει)
2. Βάζετε σε κατσαρολάκι τις 8 κουταλιές νερό και προσθέτετε την ζελατίνη. Ανακατεύετε και αφήνε 3 - 4 λεπτά να φουσκώσει. Βάζετε σε φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της.
3. Εν τω μεταξύ αδειάζετε σε μπολ το γιαούρτι, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια και ανακατεύετε καλά να ομογεννοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε σιγά - σιγά την ζελατίνη, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κάνει σβόλους. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα πάνω από το κόκκινο γλάσο και βάζετε στο ψυγείο.
4. Όταν το γλυκό σφίξει καλά (θέλει μερικές ώρες, αλλά καλύτερα αφήστε το όλη νύχτα), το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, αφού πρώτα βάλετε για λίγο την φόρμα σε δοχείο με ζεστό νερό. Αν η φόρμα είναι από σιλικόνη, πιθανόν να μην χρειαστεί το ζεστό μπάνιο.

http://www.radicio.com/

Τα διαβάζουν πολλοί