English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28.1.13

Μανιταρογαλοπουλόπιτα by Act

(ερασιτεχνική γευστική πρόταση)
Χρειαζόμαστε...
500γρ. χωριάτικα φύλλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
2 κιλά μανιτάρια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβα)
10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (ψιλοκομμένες)
1/4 κατσικίσια φέτα (θρυμματισμένη)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
αλάτι - πιπέρι
ρίγανη - δυόσμο (προαιρετικά)

Ξεκινάμε!
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια τα κρεμμυδάκια και τη γαλοπούλα για 3-4 λεπτά.
Στραγγίζουμε καλά το λάδι και προσθέτουμε: φέτα, σιμιγδάλι, ρίγανη - δυόσμο, αλάτι - πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε την γέμιση στο ταψί που το έχουμε απο πριν στρώσει με τα μισά χωριάτικα φύλλα (ελάχιστα λαδώνοντας τα μεταξύ τους).
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (ελάχιστα λαδώνοντας τα κι αυτά μεταξύ τους) και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς κι έτοιμη η "Μανιταρογαλοπουλόπιτα"!

Τα διαβάζουν πολλοί