English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7.12.12

Γλυκές καινοτομίες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Είσοδο στην αγορά του καφεζαχαροπλαστείου και πρώτη εμφάνιση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί με το νέο κατάστημα στην οδό Τσιμισκή η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Μίλτος. Το κατάστημα της Τσιμισκή 82 αποτελεί το 10ο κατάστημα για την αλυσίδα που μέχρι πρότινος είχε παρουσία μόνο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και αποτελεί ένα νέο concept για τα ζαχαροπλαστεία Μίλτος. Συνδυάζει το γλυκό, με τα σνακ και τον καφέ σε ένα χώρο συνολικής επιφάνειας 360 τμ εκ των οποίων τα 120 τμ είναι το ισόγειο, 100 τμ ο χώρος του καφέ σε όροφο αποκλειστικά για μη καπνιστές και με δωρεάν wi-fi και 140 τμ είναι οι βοηθητικοί χώροι.Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Μίλτος Ζαχαροπλαστεία Αντώνη Βαγγέλη, η επένδυση για το κατάστημα της Τσιμισκή πλησίασε τα 500.000 ευρώ. «Μελετούσαμε πολύ καιρό το κέντρο της Θεσσαλονίκης και αναζητούσαμε το κατάλληλο σημείο. Επιπλέον, το concept του καταστήματος προέκυψε μετά από πολύ ψάξιμο και ταξίδια στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων απευθύνεται σε όσους θέλουν πρωϊνό και σνακ, να απολαύσουν καλό καφέ καθώς είμαστε οι μοναδικοί στο κέντρο με το καλύτερο χαρμάνι της Lavazza, τον top class αλλά και σε επαγγελματίες που θέλουν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση», εξηγεί ο κ.Βαγγέλης. Παράλληλα, η εταιρεία στοχεύει και στους τουρίστες της Θεσσαλονίκης και δη τους Βαλκάνιους που εκδράμουν στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στη δημιουργία ακόμη ενός καταστήματος της ίδιας φιλοσοφίας χωρίς να αποκαλύπτει ακόμη το πού και το πότε.
«Η Θεσσαλονίκη είναι γλυκούπολη και φαγητούπολη. Νομίζω ότι η πόλη έχει πολλά να κερδίσει από την προβολή της παράδοσης που έχει στο γλυκό και το φαγητό», επισημαίνει ο κ.Βαγγέλης.
Τα τελευταία χρόνια, πάντως, και παρά την κρίση που έχει χτυπήσει και την κατανάλωση γλυκού υπάρχει έντονη κινητικότητα σε ό,τι αφορά τη δημιουργία νέων σημείων από ζαχαροπλαστεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα διαβάζουν πολλοί