English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

9.11.12

Τουρλούτες γαστράτες μπριζόλες by Act

(ερασιτεχνική γευστική πρόταση)
Το πιάτο μου προέκυψε τελευταία στιγμή ως έμπνευση, διότι τα υλικά (πατάτες & μπριζόλες) τα προόριζα για κλασσικό φούρνισμα στο ταψί, όμως αποφάσισα να χρησιμοποιήσω και κάτι λαχανικά που μου είχαν περισσέψει και θα σάπιζαν, καθώς και την γάστρα που έπιανε σκόνες τόσο καιρό.
Χρειαζόμαστε...
2 μεγάλες χοντρές μπριζόλες
10 πατάτες (απο όλα τα μεγέθη για να βάλουμε και μικρές ολόκληρες στη γάστρα)
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
2 μελιτζάνες
4 καρότα
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυμό (κοκτέιλ φρούτων ή πορτοκάλι)
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι, πιπέρι

για τη μαρινάδα
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
5 σκελίδες σκόρδο (κομμένες στη μέση)
1 ματσάκι μαϊντανό (χοντροκομμένο)
ρίγανη, δυόσμο
λίγο λάδι

Ξεκινάμε!
Απο το προηγούμενο βράδυ ετοιμάζουμε την μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις μπριζόλες, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά, τα προσθέτουμε στη γάστρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, κι απο πάνω βάζουμε τις μαριναρισμένες μπριζόλες (αφού τις στραγγίξουμε πρώτα) κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , για περίπου 100 λεπτά στους 220-250 βαθμούς.
Έτοιμες οι "Τουρλούτες γαστράτες μπριζόλες by Act"!
(συνοδεύουμε με δροσερό τζατζίκι)

Τα διαβάζουν πολλοί