English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3.11.12

Σπαγγετόραμα by Act

(ερασιτεχνική γευστική πρόταση)
Το μυστικό της γεύσης κρύβεται στον συνδυασμό των υλικών που χρησιμοποιώ για τη σάλτσα. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Χρειαζόμαστε...
500γρ σπαγγέτι Νο6
για τη σάλτσα
250γρ ντοματοχυμό
300γρ μανιτάρια φιλεταρισμένα (φρέσκα ή κονσέρβα)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο ζωμό βοδινού
μισό σφηνάκι ούζο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ξεκινάμε!
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο νερό για 10 λεπτά το σπαγγέτι, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Συγχρόνως ξεκινάμε και τη σάλτσα: σε μια μικρότερη κατσαρόλα ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, το ούζο και τα μανιτάρια και τ'αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά. Στο μπλέντερ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν "σως" κι έπειτα την προσθέτουμε στη κατσαρόλα να βράσει για περίπου 15 λεπτά να "δέσει" η σάλτσα. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα μέσα στη μεγάλη κατσαρόλα με το στραγγισμένο σπαγγέτι κι έτοιμο το "Σπαγγετόραμα by Act"!

Τα διαβάζουν πολλοί