English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3.11.12

12 ιδέες για οικονομικά και πετυχημένα δώρα!

Το κλειδί για να κάνεις επιτυχημένα δώρα είναι να τα προσωποποιείς. Να νιώσει, δηλαδή, ο παραλήπτης ότι τον είχες πραγματικά στο νου σου όταν διάλεγες. Κάνε μια λίστα με τους ανθρώπους στους οποίους θέλεις να δωρίσεις κάτι, συμπλήρωσε δίπλα τι τους αρέσει και... ξεκίνα:

1. Μια ιδέα που μπορεί να έχει εφαρμογή σε όλες τις κατηγορίες δώρων, έχει να κάνει με μια φωτογραφία. Ποιοι παππούδες δεν θα λάτρευαν μια κορνίζα με την αγαπημένη φωτογραφία των εγγονιών ή -και γιατί όχι- όλης της οικογένειας; Και φυσικά όχι μόνο οι παππούδες. Ανάλογα την περίπτωση επιλέγεις και τη φωτογραφία.

2. Συναφής με την προηγούμενη πρόταση, υπάρχει και η... εξέλιξή της. Τα περισσότερα φωτογραφεία σήμερα μπορούν να τυπώσουν μια εικόνα σχεδόν οπουδήποτε. Σε μπλουζάκι, σε κούπα, σε ημερολόγιο, σε mouse pad, σε κλειδοθήκη, σε σελιδοδείκτη, σε μαγνητάκι για το ψυγείο κ.ο.κ.

3. Γνωρίζοντας το τι αρέσει στα αγαπημένα σου πρόσωπα να διαβάζουν, μια ετήσια συνδρομή στο αγαπημένο τους περιοδικό είναι σίγουρα κάτι που θα τους ευχαριστούσε ιδιαίτερα, και δεν θα έβγαζε εσένα εκτός μπάτζετ.

4. Για κάποιον που ξέρεις ότι του αρέσει η μαγειρική μπορείς να αγοράσεις ένα γλαστράκι μυρωδικού (θυμάρι, δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό).

5. Μια ακόμη ιδέα είναι τα καλάθια που θα φτιάξεις μόνη/μόνος σου. Μπορείς εύκολα να βρεις οικονομικά και όμορφα καλάθια σε διάφορα μεγέθη τα οποία στη συνέχεια θα γεμίσεις ανάλογα με το θέμα, και φυσικά τα χρήματα που θέλεις θα διαθέσεις σε κάθε περίπτωση:
5α. Για κάποιον που αγαπά το σινεμά, ένα DVD και μια σακούλα ποπ κορν, θα ήταν το τέλειο δώρο.
5β. Για έναν λάτρη του αυτοκινήτου -του- στο καλάθι θα μπορούσες να βάλεις ένα αρωματικό αυτοκινήτου, ένα καινούριο δέρμα για τα τζάμια, κερί για γυάλισμα, ίσως και ένα κουτάκι καραμέλες για το ντουλαπάκι.
5γ. Για τη φίλη σου που ξέρεις ότι χρειάζεται ξεκούραση, διάλεξε ένα ευωδιαστό αφρόλουτρο, άλατα μπάνιου, αρωματικά στικς.
5δ. Για τον καλό σου/καλή σου, διάλεξε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, ίσως κι ένα CDσινγκλ με ρομαντική μουσική...

6. Δεν υπάρχει κάποιος, ανεξαρτήτου ηλικίας, που να μην εκτιμήσει ένα ζευγάρι, όμορφες, ζεστές και μαλακές παντοφλίτσες ή κάλτσες. Εκτός από τις εποχιακές με ταράνδους και τα σχετικά, υπάρχουν πάντα τα πιο κλασικά που μάλλον θα πιάσουν περισσότερο τόπο.

7. Μια ακόμη ξεχωριστή πρόταση αφορά κάτι που θα κάνεις με τα... χεράκια σου. Πάρε ειδικά χρώματα που δεν ξεβάφουν και ζωγράφισε η ίδια πάνω σε μονόχρωμες κούπες που θα βρεις σε πολύ χαμηλές τιμές, οπουδήποτε. Διάλεξε απλά, λιτά σχέδια που μαζί με το όνομα του κάθε παραλήπτη ή κάποιο προσωπικό μήνυμα που... «ξέρεις εσύ», θα δημιουργήσουν το τέλειο δώρο.

8. Είτε σου αρέσει η μαγειρική είτε όχι, το να φτιάξεις δυο, τρεις δόσεις χριστουγεννιάτικα κουλουράκια δεν είναι δα και τόσο τρομερό. Συνδύασέ τα με χριστουγεννιάτικα στολίδια και μικρές σοκολατίτσες που μπορείς να πάρεις με το κιλό και μαζί με τις κατάλληλες κορδέλες σε κουτάκια διαφόρων μεγεθών που μπορείς να βρεις σε καταστήματα με είδη συσκευασίας έχεις τη λύση για κάποιες πιο... επαγγελματικές υποχρεώσεις.

9. Για τους μικρούς μας φίλους, εισιτήρια για κάποια από τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται, είναι μια καλή ιδέα.

10. Παρόμοια με την πάνω ιδέα, είναι τα εισιτήρια για ένα θεατρικό έργο, ή κάποια ταινία στο σινεμά, που θα του/της αρέσει και ήθελε να το δει.

11. Μια ακόμη, εύκολη και... μυρωδάτη λύση είναι πάντα τα κεριά. Τα Χριστούγεννα είναι κατεξοχήν η εποχή τους, οπότε, έχε τα στα υπόψη.

12. Και τελευταία ιδέα, αλλά πάντα η καλύτερη πρόταση, ένα βιβλίο! Ειδικά αυτή την περίοδο διοργανώνονται διάφορα μπαζάρ βιβλίου, στα οπόια μπορείς να βρείς τίτλους ακόμα και με 1 ευρό!

http://www.womenonly.gr

Τα διαβάζουν πολλοί