English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

24.10.12

"Έκλεισαν" το γυμνάσιο και το λύκειο Καστελλορίζου

Να κλείσουν το γυμνάσιο και το λύκειο, λόγω της υπολειτουργίας του, αποφάσισαν από κοινού γονείς και μαθητές του Καστελλορίζου, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που επικρατεί.

Πολλοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν το νησί αναφέρουν σε ψήφισμά τους, που στάλθηκε στο υπουργείο Παιδείας, από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και το μαθητικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα αναφέρονται στο ψήφισμα τα εξής:

“Οι γονείς και οι μαθητές του Γυμνασίου – Λ.Τ. Καστελλορίζου έλαβαν απόφαση την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 να μην λειτουργήσει το σχολείο, συμμετέχοντας από κοινού μαζί με πολλά ακόμα σχολεία του νομού σε αυτή την συμβολική κινητοποίηση προκειμένου να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για τα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζει το σχολείο μας και να διεκδικήσουμε την άμεση κάλυψή τους.

Ειδικότερα, τα κενά στο σχολείο μας είναι: δύο (2) φιλόλογοι, ένας (1) καθηγητής πληροφορικής, μία (1) καθηγήτρια αγγλικών, μία (1) καθηγήτρια γαλλικών και μία (1) καθηγήτρια καλλιτεχνικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις αυτή τη βδομάδα αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία στο σχολείο μας μία (1) φυσικός και μία (1) μαθηματικός. Τα παραπάνω κενά διδακτικού προσωπικού είχαν σαν αποτέλεσμα το σχολείο να υπολειτουργεί και το ωρολόγιο πρόγραμμα των περισσοτέρων τμημάτων να μην ξεπερνά τις δύο ή τρεις ώρες!

Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό και κοινωνικά άδικο είναι το γεγονός ότι, μέχρι και σήμερα, ο μαθητής της Γ’ Λυκείου δεν έχει ακόμα διδαχθεί το πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα της πληροφορικής.

Στο πλαίσιο της υποβάθμισης της λειτουργίας του δημοσίου σχολείου σημειώνουμε την πολιτική απόφαση της κατάργησή της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, δηλαδή εκείνων των δομών που συντελούσαν στην άμβλυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των δυσπρόσιτων περιοχών.

Εξαιτίας των κενών διδακτικού προσωπικού και της υπολειτουργίας του σχολείου, πολλοί γονείς εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν το Καστελλόριζο και να εγκατασταθούν σε άλλο τόπο. Το σχολείο είναι πηγή ζωής και ανάπτυξης ενός τόπου και οι συνέπειες μιας μαζικής φυγής κατοίκων & ιδιαίτερα νεολαίας μοιάζουν τρομακτικές σε ένα ακριτικό νησί όπως το δικό μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, προχωράμε σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απευθυνόμαστε στην κεντρική εξουσία, ζητώντας να μην αρκεστεί σε υποσχέσεις και φραστικό ενδιαφέρον, αλλά σε πράξεις και ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:
• άμεση κάλυψη όλων των κενών του διδακτικού προσωπικού του σχολείου

• άμεση διάθεση (και όχι αναμονή μέχρι την επόμενη φάση πρόσληψης) των πόρων του κρατικού προϋπολογισμού που δεσμεύτηκαν στην τελευταία φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών (όμως δεν παρουσιάστηκε κανένας) για την κάλυψη των δύο κενών φιλολόγων
• υλοποίηση των δομών της Πρόσθεσης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για όλες της τάξεις του σχολείου και για όλα τα μαθήματα

• απορρίπτουμε κατηγορηματικά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών μας (τηλεκπαίδευση μέσω Skype) και απαιτούμε τη φυσική παρουσία των εκπαιδευτικών

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΟΥΝ

Τα μέλη του μαθητικού συμβουλίου
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων”

http://giannisserfanto.blogspot.gr

Τα διαβάζουν πολλοί