- Βάλτε στην κατσαρόλα μπόλικο νερό (πρέπει να σκεπάζει τα χορταρικά) να βράσει. Δεν ρίχνετε τα χορταρικά μέσα στο νερό αν πρώτα δεν βράσει.
- Πρώτα αλατίζετε το νερό και μετά ρίχνετε μέσα τα χορταρικά. (Υπολογίστε περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε κάθε 1 1/2 κιλό νερό). Μην ρίχνετε από την αρχή το αλάτι για θα χρειαστεί περισσότερη ώρα για να βράσει το νερό.
- Τα πράσινα χορταρικά πρέπει να βράζουν σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα για να μη κιτρινίσουν.
- Η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή (εκτός από τα λευκά χορταρικά πχ. κουνουπίδι για να διατηρήσουν το λευκό τους χρώμα).
- Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμα αν τα δοκιμάσετε και δεν είναι σκληρά και μπορείτε να τα μασήσετε άνετα. Η ώρα που κάνουν να βράσουν εξαρτάται από το είδος του χορταρικού και το πόσο σκληρά είναι (χοντρικά γύρω στο μισάωρο με μία ώρα).
- Για να σερβίρετε τα χόρτα, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια, τα αλατίζετε, τους ρίχνετε λίγο λάδι και λεμόνι και είναι έτοιμα.
8.10.12
Πώς βράζουμε τα χορταρικά;
Τα διαβάζουν πολλοί
-
(πατάς στο όνομα της πάπιας που θέλεις να γνωρίσεις για να μεταφερθείς στο αναλυτικό άρθρο)
-
Το βασικό κτίσμα του φάρου είναι ο πύργος, στην κορυφή του οποίου υπάρχει και συντηρείται και προστατεύεται το φως. Η κορυφή του πύργ...
-
Εδώ θα βρεις τους πιο συνηθισμένους όρους πλεξίματος με βελόνες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Μέσα στις παρενθέσεις θα βρεις και τις σ...