English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

8.10.12

Πώς βράζουμε τα χορταρικά;

  1. Βάλτε στην κατσαρόλα μπόλικο νερό (πρέπει να σκεπάζει τα χορταρικά) να βράσει. Δεν ρίχνετε τα χορταρικά μέσα στο νερό αν πρώτα δεν βράσει.
  2. Πρώτα αλατίζετε το νερό και μετά ρίχνετε μέσα τα χορταρικά. (Υπολογίστε περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε κάθε 1 1/2 κιλό νερό). Μην ρίχνετε από την αρχή το αλάτι για θα χρειαστεί περισσότερη ώρα για να βράσει το νερό.
  3. Τα πράσινα χορταρικά πρέπει να βράζουν σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα για να μη κιτρινίσουν.
  4. Η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή (εκτός από τα λευκά χορταρικά πχ. κουνουπίδι για να διατηρήσουν το λευκό τους χρώμα).
  5. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμα αν τα δοκιμάσετε και δεν είναι σκληρά και μπορείτε να τα μασήσετε άνετα. Η ώρα που κάνουν να βράσουν εξαρτάται από το είδος του χορταρικού και το πόσο σκληρά είναι (χοντρικά γύρω στο μισάωρο με μία ώρα).
  6. Για να σερβίρετε τα χόρτα, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια, τα αλατίζετε, τους ρίχνετε λίγο λάδι και λεμόνι και είναι έτοιμα.

Τα διαβάζουν πολλοί