English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18.10.12

«Θεσσαλονίκη: μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012»

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Θεσσαλονίκη: μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 18 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2012 στο Συνεδριακό και Επιστημονικό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στόχος του συνεδρίου είναι να αποτελέσει σημείο συνάντησης των σύγχρονων ιστοριογραφικών ρευμάτων αλλά και όλων των συναφών κοινωνικών επιστημών, όπως της ιστορίας, της κοινωνικής ανθρωπολογίας, της οικονομίας, του δικαίου, των διεθνών σχέσεων και των τεχνών.
Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται οι: Edhem Eldem (Bogazici University), Eyal Ginio (Hebrew University of Jerusalem), Charles King (Georgetown University), Πασχάλης Κιτρομηλίδης (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Yura Konstantinova (Bulgarian Academy of Sciences), Nora Lafi (Zentrum Moderner Orient).
Την έναρξη του συνεδρίου την Πέμπτη 18/10/2012, θα κηρύξει ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ενώ τις εναρκτήριες ομιλίες θα δώσουν οι Mark Mazower (Πανεπιστήμιο Κολούμπια) και Κωνσταντίνος Σβολόπουλος (Ακαδημία Αθηνών). Το συνέδριο θα περιστραφεί γύρω από τρεις θεματικούς άξονες:

Παρασκευή 19/10/2012: Αναζητώντας ταυτότητα

Σάββατο 20/10/2012: Μια πόλη σε μετάβαση

Κυριακή 21/10/2012: Χαρτογραφώντας το μέλλον της Θεσσαλονίκης

Η επιστημονική επιτροπή αποτελείται από τον επίτιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκό, κ. Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, τους καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κκ. Βασίλη Γούναρη, Γιάννη Στεφανίδη, τον επίκουρο καθηγητή Δημήτρη Λυβάνιο, και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, κ. Mark Mazower. Της οργανωτικής επιτροπής προϊσταται ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Δημήτρης Καιρίδης.
Γλώσσες εργασίας του Συμποσίου θα είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. 
Είσοδος ελεύθερη. Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. 
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το Δίκτυο Ναυαρίνο.

Τα διαβάζουν πολλοί