Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία ενώ περιέχει βιταμίνη C σε πολύ μεγάλες ποσότητες. (διπλάσια από το πορτοκάλι) Επίσης, απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.
Τέλος, συντελεί στη βελτίωση της όρασης, εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτεϊνη που περιέχει.
Τέλος, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας κατά του Καρκίνου, ο χυμός ροδιού μπορεί να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης LDL και να ελαττώσει την παρουσία της αθηρωματικής πλάκας σε αρτηρίες που έχουν ήδη υποστεί στένωση.
Θερμιδική Αξία: 51 kcal ανα 100 γρ
Ωρίμανση : ΟΚΤΩΒΡΙΟ εώς ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Ωρίμανση : ΟΚΤΩΒΡΙΟ εώς ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ