English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

16.7.12

Μουσική από όλον τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της WOMEX 2012!

Στον ρυθμό μουσικής από κάθε γωνιά του κόσμου, από την Κολομβία και το Τρινιντάντ, μέχρι τη Νότια Κορέα, το Ιράκ και τη Ρεϊνιόν, θα κουνηθεί η Θεσσαλονίκη στις 17-21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης WOMEX 2012, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
H WΟMEX είναι η ...
σημαντικότερη διεθνής έκθεση με θέμα τις μουσικές του κόσμου, ενώ η 18η διοργάνωσή της, στη Θεσσαλονίκη, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Η διοργάνωση εισήλθε ήδη στην τελική ευθεία, καθώς ολοκληρώνεται η επιλογή των καλλιτεχνών, οι οποίοι θα εμφανιστούν στις συναυλίες.
Συνολικά υποβλήθηκαν 850 υποψηφιότητες, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της WOMEX, ενώ έχουν ήδη επιλεγεί 33 καλλιτέχνες ή μουσικά σχήματα, από τις χώρες Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ζιμπάμπουε, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ινδία, Ιταλία, Ισπανία, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Κίνα, Κολομβία, Μάλι, Μεξικό, Νότια Κορέα, Ολλανδία, Ουκρανία, Σκόπια, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία-Πράσινο Ακρωτήρι (Cape Verde) Ρεϊνιόν, Σενεγάλη, Σερβία, Σουηδία και Τρινιντάντ.

17 μουσικά ντοκιμαντέρ και μια ειδική σκηνή για τα Βαλκάνια
Οι συναυλίες θα πλαισιωθούν από τριήμερο πρόγραμμα προβολής ταινιών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον Αυστριακό φορέα International Music+ Media Center (IMZ). Συνολικά θα προβληθούν 17 μουσικά ντοκιμαντέρ από δημιουργούς 12 χωρών. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τρεις παραγωγέ από τη Νοτιανατολική Ευρώπη (δύο από την Ελλάδα –“Methexis” και “I heard god crying” και μία από την Τουρκία).
Κατά τη διάρκεια της WOMEX 12 Thessaloniki, μια ειδική σκηνή, η CLUB GLOBALKAN, θα δώσει βήμα στις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και σε μουσικούς από τη γειτονιά της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
«Στόχος είναι η CLUB GLOBALKAN να αποτελέσει θεσμό, που θα παραμείνει ζωντανός στη Θεσσαλονίκη και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να αποτελεί ορόσημο συνάντησης της πλούσιας μουσικής παράδοσης και όλων των νέων τάσεων της μουσικής της Ν.Α. Ευρώπης», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Helexpo.

Μέσα από τη WOMEX 12 θα δοθεί ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες να γνωρίσουν την πόλη, τους μουσικούς, τους δημιουργούς, τα μνημεία, τις γεύσεις και τους ανθρώπους της.

2.500 φορείς από 98 χώρες
Στη WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, αναμένεται να πάρουν μέρος 2.500 φορείς, από 98 χώρες του κόσμου, 300 δημοσιογράφοι ελληνικών και διεθνών Μ.Μ.Ε, 300 καλλιτέχνες και χιλιάδες επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη, την ελληνική μουσική παραγωγή και τον πολιτισμό της χώρας μας.
Η WOMEX 12 Θεσσαλονίκη είναι μοιρασμένη σε δύο σκέλη: Στη διάρκεια της ημέρας, απευθύνεται στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της world music. Τα βράδια, οι πύλες της ανοίγουν για το κοινό και οι μουσικόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 51 συναυλίες σε έξι διαφορετικές σκηνές. Η WOMEX 12 Θεσσαλονίκη είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Δήμο Θεσσαλονίκης- Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού, τη HELEXPO Α.Ε. και την εταιρία παραγωγής «ΓΑΙΑLIVE», σε συνεργασία με την Piranha Womex.

http://24luckyhours.blogspot.gr/

Τα διαβάζουν πολλοί