English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

12.7.12

Ο Μπουτάρης δεν αγαπά τη Θεσσαλονίκη...

Γράφει για ta xalia ο Δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαίδης
Πηγαίνετε το βράδυ προς την παλιά παραλία... Μαύρο σκοτάδι τρώει το πιο όμορφο κομμάτι της πόλης. Μία στις τέσσερις λάμπες φωτίζει μόνο το χώρο, επειδή οι δημοτικές υπηρεσίες αδυνατούν (!) να προμηθευτούν λάμπες! Το χώρο έχουν καταλάβει κάθε λογής λαθρομετανάστες με τις ρυπαρές πραγμάτειες τους. Η Θεσσαλονίκη βρόμικη και παρατημένη όπως ποτέ δεν είχαμε βιώσει, χάρη στα κατορθώματα του Μπουτάρη και της ομάδας του. Λίγο παρακάτω στο στολίδι του...
θαλάσσιου μετώπου, τη σειρά των θεματικών πάρκων οι καντινιέρηδες και οι καλαμποκάδες κάνουν πάρτυ αδιαφορώντας για κάθε έννοια  αισθητικής και τάξης.
Μέσα σε ενάμιση χρόνο ο Μπουτάρης και οι συνεργάτες του κατάφεραν να αποδιοργωνώσουν και να διαλύσουν έναν τεράστιο υπηρεσιακό μηχανισμό, αυτόν του Δήμου Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα το δημοτικό έργο σήμερα να είναι περίπου ανύπαρκτο!
Πρόκειται για τον ίδιο μηχανισμό, που όλα τα προηγούμενα χρόνια παρήγαγε έργο, έφτιαχνε δρόμους και πλατείες, κρατούσε την πόλη καθαρή και φωτεινή και (το κυριότερο) διαρκώς επεξέτεινε την παρέμβαση του στην πόλη.
"Υπάρχουν άνθρωποι που πετούν τα σκουπίδια από τα μπαλκόνια" είπε ο ανήμπορος δήμαρχος για να δικαιολογήσει την ανικανότητά του και να μετατοπίσει το βάρος των ευθυνών του στους κακομαθημένους πολίτες. Το ίδιο είχε κάνει παλαιότερα με τους δημοτικούς υπαλλήλους. Θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι και επί Παπαγεωργόπουλου η Θεσσαλονίκη είχε τους ίδιους κατοίκους και τους ίδιους δημοτικούς υπαλλήλους!
Η διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών δεν έγινε τυχαία, ούτε αμέσως. Οι "Μπουταρωάνθρωποι" με ύφος χιλίων καρδιναλίων απλώθηκαν παντού και συστηματικά απονεύρωσαν κάθε υπηρεσία, με τη μέθοδο της απομάκρυνσης των μη αρεστών. Τα ίδια έγιναν στην TV-100, στο  FM-100, που φιγουράρει 23ο στον πίνακα με τους (συνολικά 24) ραδιοσταθμούς της Θεσσαλονίκης, στην Καθαριότητα, την Ανακύκλωση, το Ηλεκτρολογικό κλπ κλπ.
Προ ολίγων ημερών το "Μπουταροσύστημα" άλλαξε τους διευθυντές! Χωρίς λόγο και αιτία, μόνο για να τιμωρηθούν οι μη αρεστοί και να δοθεί το μήνυμα σε όλους. Είναι απαράδεκτες, αντιδεοντολογικές και στρέφονται ευθέως κατά της ομαλής λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και της αποτελεσματικότητάς τους. 
Οι αποφάσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά από αρνητικά «κατορθώματα» της Διοίκησης Μπουτάρη, όπως οι απολύσεις δημοσιογράφων της ΔΕΠΘΕ, οι κινήσεις παραγκωνισμού άλλων στελεχών προς όφελος των δημοσίων σχέσεων του Δημάρχου στις υπηρεσίες Πολιτισμού, που έφεραν παραιτήσεις και πρωτοφανείς καταγγελίες και οι απομακρύνσεις και περιθωριοποιήσεις έμπειρων στελεχών της Καθαριότητες, οι οποίες, σε συνδυασμό με την απίθανη ανικανότητα της Διοίκησης, δημιούργησαν το σημερινό χάλι στην πόλη. 
Οι ευθύνες φυσικά βαρύνουν αποκλειστικά τον Γιάννη Μπουτάρη. Ο οποίος, κλεισμένος σε έναν κλειστό κύκλο συνεργατών, αδυνατεί ή αρνείται να αντιληφθεί τις ανάγκες της πόλης και των δημοτικών υπηρεσιών. 
Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν αγαπά αυτήν την πόλη. Αγαπά μόνο τον εαυτό του. Γιατί εάν την αγαπούσε θα φρόντιζε, με την πολιτική και τις αποφάσεις του να εξυπηρετεί τις ανάγκες της και όχι τη δική του προσωπική μικροψυχία και εκδικητικότητα.

Τα διαβάζουν πολλοί