English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27.6.12

Διακοπές στους Παξούς!

Πολιτιστικό χωριό της Ευρώπης το 2004, οι Παξοί είναι ιδανική περίπτωση για ήσυχες και ποιοτικές διακοπές. Δαντελωτές ακρογιαλιές και υποθαλάσσιες σπηλιές, μικροί όρμοι και καταπράσινοι λόφοι υποδέχονται όσους τυχερούς βρεθούν στο νησί. Σύμφωνα με την παράδοση, οι Παξοί ήταν κάποτε ενωμένοι με την Κέρκυρα. Όμως ο Ποσειδώνας άρπαξε το κομμάτι με την τρίαινά του και το απέσπασε, ώστε να μπορέσει εκεί να ζήσει ανενόχλητος τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη.
Ο πανέμορφος Γάιος (ή Γάης) είναι η πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Η εικόνα του λιμανιού με το στενό κανάλι ανάμεσα στους Παξούς και ...
στο νησάκι του Αγίου Νικολάου είναι από τις ομορφότερες στην Ελλάδα.
Τι να δεις
• το ενετικό κάστρο,
• το αγγλικό κυβερνείο,
• το Μουσείο των Παξών και τις εκκλησίες της πόλης που μιλούν για το παρελθόν της.
Περιηγηθείτε στα γραφικά χωριά των Παξών, στο Λογγό, στη Λάκκα, στον Οζιά και σε κατάφυτες τοποθεσίες ανάμεσα σε πεύκα και ελιές. Στους Παξούς μπορείτε να απολαύσετε θειούχες ιαματικές πηγές στον Οζιά, στο Γιαννά και στη Γλυφάδα με γνωστές θεραπευτικές ιδιότητες, ειδικά για τους ρευματισμούς. Αναρίθμητες παραλίες ανυπέρβλητης ομορφιάς αποτελούν αφετηρία για καταδυτικές εξορμήσεις στα σπήλαια και στα ναυάγια της περιοχής, καθώς και για υψηλού επιπέδου windsurfing.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι απέραντοι ελαιώνες στο εσωτερικό του νησιού. Μάλιστα, στο χωριό Μαγαζιά ένα παραδοσιακό ελαιοτριβείο έχει μετατραπεί σε Μουσείο Ελιάς. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν οι πελεκητές στέρνες που σμίλευσαν οι κάτοικοι του νησιού πάνω στο βράχο για να συλλέγουν το νερό της βροχής. Αναζητήστε τις περίτεχνες αυτές συστάδες στην Αγία Ελεούσα, στα Βλαχοπουλάτικα και στα Μποϊκάτικα.
Οι Παξοί, ως γνήσιο μέλος της οικογένειας των Επτανήσων, διαθέτουν και αυτοί το δικό τους Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, και μάλιστα όχι ένα αλλά δύο! Στην αρχή και στο τέλος του καλοκαιριού το νησί πλημμυρίζει με μελωδίες από Έλληνες και ξένους σολίστ διεθνούς φήμης. Στα μέσα Ιουλίου διεξάγεται το πανηγύρι της «νερολαδιάς», οπότε και προσφέρεται στους επισκέπτες ψωμί βρεγμένο σε νερό, ελιές, κρεμμύδι, βραστές πατάτες και άφθονο κρασί υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.


Παραλίες
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δείτε όλες τις παραλίες του νησιού από το να κάνετε το γύρο του με βάρκα. Οι περισσότερες από τις παραλίες είναι μικρές και οι καλύτερες από αυτές είναι οι εξής:
του Γιαννά, της Σουλάνενας, του Μπάλου, της Αγίας Μαρίνας, στο Μογγονήσι, του Κλωνί Γουλί, το Καμίνι, η Κακή Λαγκάδα, το Αλάτι, το Κηπιάδι, τα Μαρμάρια, το Λεβρεχιό, η Γλυφάδα, το Μονοδέντρι, το Αρκουδάκι, ο Ορκός, το Κανόνι, το Χαραμί, ο Πλάνος, το Αχάι, το Αυλάκι, και το Γαλάζιο και στους Αντίπαξους οι μαγευτικές παραλίες με τα διάφανα νερά Βρίκα και Βουτούμι, καθώς και οι πιο ερημικές Ροδοβάνι και Σαρακήνικο.

Ο Πλάνος

Το Χαραμί

Παραλία στον Οζιά

Το Μονοδέντρι

Το Μαρμάρι

Το Κανόνι

Το Λεβρεχιό

Η Καλή Λαγκάδα

Η Βρίκα

Το Βουτούμι


Πως να πας
Ενδεικτικά δες εδώ: http://www.paxoi.info/el/paxoi-syginonies.html


http://www.visitgreece.gr
http://www.paxoi.info

Τα διαβάζουν πολλοί