English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27.6.12

20 "μυστικά" για την κουζίνα

  1. για να μην ξινίζει η σάλτσα από τις ντομάτες, προσθέστε ελάχιστη ζάχαρη ενώ μαγειρεύετε
  2. για να ξεφλουδίσετε εύκολα τις ντομάτες, βουτήξτε τις για ένα λεπτό σε νερό που κοχλάζει
  3. για να καθαρίζονται πιο εύκολα τα κρεμμύδια, βουτήξτε τα σε καυτό νερό και αφήστε για 2 λεπτά
  4. μη βάζετε ποτέ τα καρότα στο ψυγείο αν δεν τους κόψετε πρώτα εντελώς το κοτσάνι. Το κοτσάνι απορροφά την υγρασία και κάνει τα καρότα να μαλακώσουν και να μαραίνονται
  5. όταν τηγανίζετε, μη ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να αρχίσει να καπνίζει, γιατί μπορεί να αρπάξει φωτιά. Εξάλλου το πολύ καυτό λάδι δίνει πικρή γεύση στις τροφές ...
  6. εάν δε θέλτετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος σε κάποιο από τα φαγητά σας, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με την ίδια ποσότητα πλήρους γιαουρτιού. Αυτό ισχύει τόσο για σούπες και ωμές σαλάτες, όσο και για σάλτσες και φαγητά με κρέας.
  7. αν θέλετε να βράσετε ραγισμένα αυγά, πρέπει να τυλίξετε πρώτα το κάθε ένα από αυτά μέσα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο
  8. αλείφοντας τις παλάμες σας με λίγο λάδι, το ζύμωμα θα γίνει για σας πολύ ευκολότερο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ζύμη δύσκολη, όπως είναι του ψωμιού
  9. εάν θέλετε οι τηγανητές πατάτες σας να γίνουν τραγανές, αφού τις πλύνετε, τις κόψετε και τις στραγγίξετε, ρίξτε τις σε μπόλικο καυτό λάδι. Μειώστε τη φωτιά και σκεπάστε τις για 10 λεπτά. Ξεσκεπάστε δυναμώνοντας τη φωτιά, ανακατέψτε και αφήστε να ροδίσουν
  10. άλλος τρόπος για τραγανές πατάτες: αφού τις στραγγίξετε, ρίξτε λίγο αλεύρι και αλάτι και ανακατέψτε με τα χέρια σας. τηγανίστε σε μπόλικο και καυτό λάδι
  11. μυρωδιά αυγού: η δυσάρεστη μυρωδιά του αυγού θα φύγει από τα ποτήρια σας αν τα ξεπλύνετε με ελληνικό καφέ
  12. αντικατάσταση μπεσαμέλ: μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μπεσαμέλ με ένα μείγμα από χτυπημένους κρόκους με κρέμα γάλακτος ή πλήρες γιαούρτι και τριμμένο τυρί. Τα φαγητά σας θα πάρουν όμορφο χρώμα και πολύ πιο ελαφριά γεύση
  13. φουσκωτή μαρέγκα: για να πετύχετε πολύ φουσκωτές μαρέγκες, προσθέστε στα ασπράδια των αυγών λίγη ξηρή μαγιά σε σκόνη και μετά χτυπήστε τα
  14. διατηρήστε τις πατάτες: όταν αφήσετε πολύ καιρό τις πατάτες, αρχίζουν να "βλαστίζουν". Αντιμετωπίστε το, κλείνοντάς τις σε χαρτοσακούλα μαζί με ένα μήλο
  15. μυρωδιά από ψάρια: εάν το τηγάνι που έχετε τηγανίσει ψάρια, αν και το έχετε πλύνει πολύ καλά, εξακολουθεί να έχει κάποια ελαφριά οσμή ψαριού, το τρίβετε με λεμόνι, το ξεπλένετε με νερό και το αφήνετε να στεγνώσει
  16. ατζούγιες για τη σαλάτα: όταν η συνταγή χρειάζεται λιωμένες ατζούγιες για κάποια σάλτσα, λειώστε τις με ένα πιρούνι σε ζεστό λάδι, όχι καυτό
  17. λαχανικά στο ψυγείο: τα λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο αν τα βάλετε σε χαρτοσακούλα.
  18. ξίδι μυρωδάτο: εάν θέλετε να έχετε ξίδι μυρωδάτο, βάλτε σε ένα λίτρο ξίδι λίγο αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, βασιλικό, δυόσμο και φασκόμηλο κι αφήστε το όλη τη νύχτα. Το πρωί φιλτράρετέ το και βάλτε το σε ένα μπουκάλι
  19. για να αφαιρέσετε τη σακούλα από τις σουπιές χωρίς προβλήματα, βάλτε τις μία ώρα στην κατάψυξη
  20. λεμόνι: εάν θέλετε να αυξήσετε την απόδοση του λεμονιού, πριν το στύψετε βάλτε το μέσα σε ζεστό νερό για 15 λεπτά

Τα διαβάζουν πολλοί