English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15.5.12

Έχετε δει εξωγήινο με ομπρέλα να πετάει; Ναι, έχετε. Τ'όνομά του είναι Mary Poppins!

Η Mary Poppins δεν είναι απλά ένα παιδικό βιβλίο. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Μετενσάρκωση, ταξίδι προς και από άλλους πλανήτες, μεταφυσικές εμπειρίες, αιώρηση, μαγεία και το κυριότερο απαγωγές από εξωγήινους είναι μερικά από τα θέματα σε αυτό το βιβλίο. Στην πραγματικότητα, οι ιστορίες της Mary Poppins είναι εύκολο να ερμηνευθούν σαν ελάχιστα προκαλυμμένες ιστορίες εξωγήινων επαφών που γράφτηκε από μία ένθερμη πιστή της πραγματικότητας των άλλων διαστάσεων.
Πρέπει να διευκρινίσω ότι το βιβλίο Mary Poppins και η ταινία του Disney (1964) δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Η πραγματική Mary Poppins είναι μία μυστηριώδης νταντά που έρχεται από τον ουρανό πετώντας με την ομπρέλα της. Έρχεται, όταν ο άνεμος αλλάζει και μένει μέχρι ο άνεμος να αλλάξει και πάλι.Αν και το πρώτο βιβλίο γράφτηκε το 1935, η ιστορία είναι διαχρονική. Οι κύριοι χαρακτήρες είναι τα παιδιά της οικογένειας Banks, Jane και Michael, τα δίδυμα John and Barbara, και το μικρό μωρό Annabel το οποίο και η Mary Poppins φροντίζει σαν νταντά. Από την πρώτη κιόλας στιγμή είναι αρκετά προφανές ότι η Mary έχει υπερφυσικά χαρίσματα και...

μεταφυσικές ικανότητες όπως το πέταγμα, η επικοινωνία με τα ζώα, τα ταξίδια στο χρόνο, η τηλεπάθεια και άλλα πολλά. Μπορεί να υλοποιεί αντικείμενα βγάζοντάς τα μέσα από μία άδεια τσάντα όπως ένα φορητό κρεβάτι, πάπλωμα, μαξιλάρια, μπότες, και νυχτικά. Μπορεί και έχει έλεγχο του χρόνου και να τον κάνει να τρέχει γρηγορότερα ή αργότερα. Μπορεί να μπαίνει μέσα σε εικόνες και να περνάει σε άλλες διαστάσεις μαζί με τα παιδιά. Μέσα στο βιβλίο εμφανίζεται σαν μία μυστήρια γυναίκα. Η συγγραφέας ποτέ δεν αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα, αλλά μας δίνει αρκετά στοιχεία για να μαντέψουμε την καταγωγή της. Επίσης, στο βιβλίο κανείς δεν γνωρίζει αν η Mary Poppins έχει ή όχι οικογένεια. Ο τόπος καταγωγής της και η ηλικία της παραμένουν άγνωστα. Ταξιδεύει αρκετά.
Κάθε ιστορία είναι μία νέα περιπέτεια όπου τα παιδιά και η Mary πραγματοποιούν φανταστικά ταξίδια σε μακρινά μέρη, κάτω από τη θάλασσα ή σε άλλον πλανήτη. Ακόμα μας συστήνει στους φίλους τους που είναι αρκετά ασυνήθιστες προσωπικότητες, όπως μυθολογικοί χαρακτήρες, οι ζωντανές φιγούρες μέσα σε κάρτες Ταρώ ή γάτες που ζουν σε έναν μακρινό πλανήτη. Στην πραγματικότητα, το ηλιακό σύστημα, τα αστέρια και οι πλανήτες παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στον κόσμο της Poppins. Μία από τις ιστορίες είναι μία τέλεια–και τέλεια συγκεκαλυμμένη–διήγηση μίας τυπικής απαγωγής από εξωγήινους.
Η Jane και ο Michael δέχονται μία επίσκεψη από ένα αστέρι του νυχτερινού ουρανού που έρχεται μέσα στο δωμάτιο των παιδιών από το παράθυρο. Μετά από έναν σύντομο διάλογο το μικρό αστέρι προσκαλεί τα παιδιά σε ένα τσίρκο που υπάρχει στον ουρανό. Η Jane και ο Michael ακολουθούν τον επισκέπτη και όλοι μαζί ανεβαίνουν στον βραδινό ουρανό. Όταν γυρίζουν και κοιτούν πίσω βλέπουν την γη σαν μία μπίλια από ψηλά. Συνεχίζουν να ανεβαίνουν μέχρι που φθάνουν σε μία τεράστια σκηνή τσίρκου. Μέσα σε αυτή υπάρχουν όλοι οι ακροβάτες που είναι πασίγνωστοι αστερισμοί- όπως ο Ωρίωνας, ο Λέοντας, ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης, ο Κρόνος και ο Αιγόκερος. Ο ήλιος, που περιγράφεται σαν Απόλλωνας μπαίνει μέσα στο τσίρκο και απολαμβάνει το μεγάλο σεβασμό από όλους. Η εξαιρετική καλεσμένη της βραδιάς είναι η Mary Poppins που όλοι αποκαλούν Πρωϊνό Αστέρι ή Αφροδίτη.

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Τα διαβάζουν πολλοί