English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27.9.13

Αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι και τη βεράντα μας! Φυτέψτε 16 είδη στις γλάστρες σας!

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν τα αρωματικά φυτά είναι ότι μπορούν εύκολα να καλλιεργηθούν σε γλάστρες στο μπαλκόνι μας και δε χρειάζονται μεγάλη φροντίδα. Μπορούν να καλλιεργηθούν ακόμη και σε μπαλκόνια που δεν τα βλέπει πολύ ο ήλιος.
Με λίγη οργάνωση και ελάχιστο κόπο, μπορείτε να έχετε φρέσκα αρωματικά φυτά στο πιάτο σας!
Για να τα καλλιεργήσετε στο μπαλκόνι θα χρειαστείτε μερικές γλάστρες και ζαρντινιέρες (κατά προτίμηση πλαστικές γιατί είναι ελαφριές), χώμα για να γεμίσετε τις γλάστρες, πιατάκια κάτω από τις γλάστρες για να συλλέγουν το νερό που περισσεύει και λίγο χαλίκι.
Οι ζαρντινιέρες και οι γλάστρες θα πρέπει να έχουν βάθος 25 με 30 εκατοστά.
Στο κάτω μέρος της γλάστρας βάζετε μία στρώση από χαλίκια ώστε να διευκολύνεται η απορροή του νερού.
Γεμίζετε τη γλάστρα με χώμα που έχετε προμηθευτεί από το τοπικό γεωπονικό σας κατάστημα. Προτιμήστε χώμα που είναι εμπλουτισμένο με οργανικά υλικά όπως το κομπόστ. Βάλτε το πιατάκι κάτω από τη γλάστρα και είστε έτοιμοι για να καλλιεργήσετε αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι.

Πλέξιμο! Δείτε βήμα-βήμα τις οδηγίες για πλέξιμο! ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΠΛΕΞΙΜΟ


Πατώντας πάνω στις εικόνες, εμφανίζεται το αντίστοιχο βίντεο

25.9.13

Πάτα το λεμόνι


Χειροδημιουργίες! Χελώνα της Αίγινας - Ξυλόγλυπτη

Το Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού ήθελε αυτά τα Χριστούγεννα να κάνει ένα ιδιαίτερο δώρο σε κάποιους ανθρώπους. Η έμπνευση του Μιχάλη ήταν κάτι ξυλόγλυπτο, στρογγυλό, και σαν αρχαίο νόμισμα. Η ιδέα του μου άρεσε πάρα πολύ. Συμφωνήσαμε να αντλήσουμε έμπνευση από το νόμισμα της χελώνης. Εγώ ανέλαβα το ξυλόγλυπτο μέρος και μια φίλη πυρογράφος την πυρογραφία.

24.9.13

Παύλος Κούλης - Πρωταθλητής του πόνου (Δείτε το ντοκιμαντέρ)

Η νέα παραγωγή της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης αφορά τη ζωή ενός ανθρώπου, του Παύλου Κούλη, που βρέθηκε, ξαφνικά, να αγωνίζεται στο σκληρό αγώνισμα του πόνου στο οποίο, τελικά, αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Στο βίντεο μιλούν άνθρωποι που τον γνώρισαν, που μίλησαν και έζησαν μαζί του, όπως ο συνομαδάρχης του κ. Γεώργιος Ψαλτάκης, το κατηχητόπουλό του κ. Γεώργιος Μαρκαντωνάτος και ο φίλος του κ. Νικόλαος Βοϊνέσκος (*).

Δείτε παρακάτω το ντοκιμαντέρ.

(*) Ο κ. Νικόλαος Βοϊνέσκος, που μιλά στο ντοκιμαντέρ, είναι συναγωνιστής του Παύλου Κούλη στο πρωτάθλημα του πόνου, καθώς έχει πλήρη τύφλωση και στα δύο μάτια από την ηλικία των 20 ετών, όντας φοιτητής φιλολογίας, την οποία και τελείωσε ως αριστούχος.

Πρωταθλητής του Πόνου from Χ.Φ.Δ. Αθηνών on Vimeo.

http://www.xfd.gr/%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85

21.9.13

Νέο ταχύπλοο από την Ιερισσό για Άγιο Όρος

Mια νέα πύλη εισόδου στη βόρεια πλευρά του Αγίου Όρους ανοίγει το νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο «Παναγία» των Αγιορείτικων Γραμμών, καθώς η μεγάλη του ευστάθεια του επιτρέπει να εκτελεί δρομολόγια ακόμα και με ισχυρούς ανέμους.

16.9.13

Η δύναμη της σκέψης & η συγχώρεση καθορίζουν τη ζωή

Η δύναμη της σκέψης, η συγχώρεση, η επαφή με τους κεκοιμημένους. Ο Σέρβος πατήρ Θαδδαίος είπε: ''Όπως είναι οι σκέψεις μας έτσι είναι και η ζωή μας...''

14.9.13

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ: Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Ύψωση του Τιμίου Σταυρού: Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός. Στη χώρα μας γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα.

8.9.13

Γιατί δεν πρέπει να πλένεις ποτέ το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψεις…

Κάτι που οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- δε γνωρίζαμε σχετικά με το μαγείρεμα του κοτόπουλου είναι ότι οι επιστήμονες συνιστούν να μην το πλένουμε πριν το βάλουμε στο φούρνο. Όπως εξηγούν, το νερό όχι μόνο δε σκοτώνει τα βακτήρια αλλά αντιθέτως βοηθά στη μεταφορά ακόμα περισσότερων από την κουζίνα, το νεροχύτη ή και εσένα τον ίδιο (δείτε το βίντεο)

6.9.13

28 υπέροχοι πίνακες ζωγραφικής με θέμα το φθινόπωρο

12 εκπληκτικές φωτό απο φυσικά τοπία όλου του κόσμου


Δείτε την Εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης 2013 - Αποτελέσματα εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων 2013 - Ενημέρωση Εκκαθάρισης

Αποτελέσματα εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων 2013:
Η τελευταία ενημέρωση εκκαθάρισης έγινε: 06-09-2013
Πατήστε είσοδος και μετά εισάγετε τον Αριθμό φορολογικού μητρώου που σας ενδιαφέρει για να μάθετε άμεσα το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της Φορολογικής σας Δήλωσης (στη Δ.Ο.Υ. ή μέσω διαδικτύου). 
Επιλέξτε το κάτω link:



Το "Πλωτό Δάσος" του Σίδνεϊ!

Αυτό που βλέπετε είναι το βρετανικό ατμόπλοιο SS Ayrfield, το οποίο είναι εδώ και πολλά χρόνια στα ανοικτά των ακτών του Ολυμπιακού Χωριού στο Σίδνεϊ χωρίς να κινείται.Το έχουν ονομάσει πλωτό δάσος.

5.9.13

Ο πανέμορφος κέδρος και τα είδη του

Ο κέδρος (Cedrus) είναι κωνοφόρο αειθαλές δέντρο που ανήκει στην οικογένεια των πευκοειδών.  Πρόκειται για γερά και ψηλά δέντρα, που φτάνουν σε ύψος 20 – 40 μέτρα. Αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και λόγω των διαστάσεων τους είναι κατάλληλα για πάρκα και μεγάλους κήπους. Δάση από κέδρους συναντώνται στην Κρήτη, στην Κύπρο και στην Πελοπόννησο, στο όρος Πάρνωνας. ( υπάρχουν και υπεραιωνόβιοι κέδροι! )

Εκτροφή & Αναπαραγωγή κοτόπουλων / Οδηγίες & Συμβουλές για το προσωπικό μας κοτέτσι

Εκτροφή
Τις κότες πρέπει να τις βάζουμε σε κοτέτσι θερμό καλά κλεισμένο και που να το φτάνει ο καπνός του σπιτιού. Στους τοίχους του κοτετσιού κάνουμε τις φωλιές για να γεννούν οι κότες, από σανίδες και από κάτω στρώνουμε άχυρα για να μην πέφτουν σε σκληρό μέρος τα αυγά και σπάζουν. Μπήχνουμε δε και ραβδιά στους τοίχους για να κουρνιάζουν οι κότες. Στις κότες βάζουμε να τρώνε φάρο βρασμένο ή κεχρί ή πίτουρα ή ήρα από σιτάρι. Αυτή είναι η καλύτερη τροφή. Επίσης τους βάζουμε
 και χλωρά φύλλα από τριφυλλόκλαδο που τις κάνουν πολύ γόνιμες. Όταν κάνουν αυγά οι κότες πρέπει να προσέχουμε να μην τρώνε τσίπουρα γιατί γίνονται στείρες. Τις κότες που τρώνε τα αυγά τις ξεσυνηθίζουμε με τον εξής τρόπο. Βγάζουμε το ασπράδι του αυγού και στο κρόκο μέσα βάζουμε γύψο υγρό που θα κοκαλώσει. Και έτσι όταν λιχουδέψουν να φάνε το αυγό δεν θα βρίσκουν τίποτα και γρήγορα θα κόψουν την συνήθεια να τρώνε αυγά. Οι κότες γίνονται παχύτατες όταν τις έχουμε μέσα σε κοτέτσι σκοτεινό και ζεστό και τους μαδήσουμε τα μεγάλα φτερά. Τους δίνουμε δε να τρώνε κιθαράλευρο ζυμωμένο με νερό. Άλλοι τους δίνουν κριθάρι και αλεύρι από ήρα ή κριθάρι και σπόρο λιναριού μαζί με αλεύρι από αφρυγάνιστο κριθάρι. Άλλοι βάζουν και αλεύρι και μερικοί χύνουν και κρασί μέσα. Άλλοι μουσκεύουν σιτάλευρο σε κρασί και το δίνουν στις κότες. Οι περισσότεροι τις τρέφουν με κεχρί. Όποιος θέλει να κάνει κότες πρέπει να διαλέξει αυτές που γεννάνε πιο πολύ. Καταλαβαίνουμε τις πιο πολύγονες από την πείρα και άλλα σημάδια. Γενικά οι ξανθωπές κότες και όσες έχουν μονά δάχτυλα και μεγάλα μάτια και λειρί ορθό, καθώς και όσες έχουν μαύρα φτερά και είναι μεγαλόσωμες, μπορούν εύκολα να κρατούν τα κοκόρια από πάνω τους και γεννοβολούν καλύτερα και κάνουν μεγάλα αυγά, από τα οποία βγαίνουν και μεγάλα πουλιά. Σε κάθε σπίτι δεν πρέπει να τρέφονται περισσότερες από 50 κότες. Γιατί όταν είναι στεναχωρημένες ψοφούν. Τα κοκόρια πρέπει να είναι το 1/6 από τις κότες.

3.9.13

Ἡ Θεοτόκος εἶναι ταχεία βοηθός μας


Ἡ Θεοτόκος εἶναι ταχεία βοηθός μας. (Γέροντος Κλεόπα Ἡλιέ)

Ἔχω νά σᾶς εἰπῶ μιά ἱστοριούλα γιά νά ξέρετε πόσο γρήγορα ἔρχεται νά βοηθῆ ἡ Κυρία Θεοτόκος αὐτούς πού τήν ἔχουν σάν Μητέρα τους, πιστεύουν σ᾿ αὐτήν καί τήν καλοῦν πάντοτε σέ βοήθειά τους.
Μία πολύ πιστή καί εὐσεβής γυναῖκα, ἡ ὁποία ἔμεινε χήρα ἀπό νέα, μέ δύο παιδιά-δεδομένου ὅτι ὁ ἄνδρας της εἶχε πεθάνει στόν πόλεμο-,εἶχε μεγάλη εὐλάβεια στήν Κυρία Θεοτόκο, τήν ὁποία τιμοῦσε ὅλες τίς ἡμέρες τῆς ζωῆς της διαβάζοντας τούς Χαιρετισμούς της μέ δάκρυα ἐνώπιον τῆς σεπτῆς Εἱκόνος της ὅπου προσευχόταν πολύ. Ἐδίδασκε καί τά παιδιά της ἀπό μικρά νά τήν προσκυνοῦν, νά λέγουν τό «Πάτερ ἡμῶν...», τό Σύμβολο τῆς Πίστεως καί κάθε φορά συχνά εὐχές καί προσευχές πρός τήν Παναγία μας.

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Ένα σνακ με ιστορία

Ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά σνακ, που ξυπνά τις πιο γλυκές μνήμες των παιδικών μας χρόνων, αποτελεί ταυτόχρονα και μία από τις πιο υγιεινές πηγές υδατανθράκων, πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών και ενέργειας. Το καλύτερο προϊόν για να εκτιμήσετε την απλότητα της γεύσης.

Τα διαβάζουν πολλοί