English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

22.7.13

Τα 13 πιο διάσημα & ιστορικά διαμάντια του κόσμου

KOH - I - NOOR (Βουνό του φωτός) ΚΟΧΙΝΟΥΡ
Πρωτοαναφέρθηκε: το 1304
Ζύγιζε: 186Ct.
Κομμένο: Σε οβάλ φόρμα.

Η ιστορία του είναι η πιο μακραίωνη και συναρπαστική από όλες τις ιστορίες διαμαντιών του αγγλικού στέμματος. Το διαμάντι αυτό αρχικά
βρισκόταν στην κατοχή του Ραζά, ηγεμόνα της περιοχής Μάλβα που σήμερα περιλαμβάνει τις περιοχές Ιντόρ, Γοπάλ και Γκβαλιορ.
Δυο αιώνες αργότερα βρέθηκε στα χέρια του Σουλτάνου Μπαμπούρ, Μογγόλου αυτοκράτορα στις Ινδίες.
Πέρασε στη συνέχεια στα χέρια όλων των Μογγόλων Ηγεμόνων και έφτασε στα χέρια του Σάχη Τζεχάν.
Η παράδοση έλεγε ότι όποιος κατείχε αυτό το διαμάντι μπορεί να κυβερνήσει όλο τον κόσμο.

Από τους Μογγόλους πέρασε στους Αφγανούς πρίγκιπες, μέχρι που στο τέλος με την κατάκτηση της Ινδίας από τους Άγγλους το διαμάντι ΚΟΧΙΝΟΥΡ πέρασε στην κυριότητα των Άγγλων. Μεταφέρθηκε Λονδίνο στις 3/6/1850 και προσφέρθηκε στη Βασίλισσα Βικτορία. Επειδή το διαμάντι μέχρι τότε ήταν άτεχνα κομμένο, δεν είχε ούτε λαμπρότητα ούτε σπινθηροβολία γι' αυτό το λόγο διέταξε η Βασίλισσα Βικτορία να ξανακοπεί. Όταν τελείωσε η επεξεργασία, το ΚΟΧΙΝΟΥΡ ζύγιζε 108,93Ct και είχε ωοειδές σχήμα. Σήμερα το διαμάντι αυτό στολίζει το στέμμα της Αγγλίας της Βασίλισσας Ελισάβετ, μητέρα της σημερινής Ελισάβετ.

Μόσχα: Χιλιάδες πιστοί περιμένουν μέσα στη βροχή για να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα


Επί ώρες μέσα στη βροχή περιμένουν χιλιάδες Μοσχοβίτες για να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Πολιούχου της Πάτρας, Αποστόλου Ανδρέα, που βρίσκεται από το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Ρωσίας τη Μόσχα. Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας, όπου φιλοξενείται ο Τίμιος Σταυρός, όπου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

20.7.13

Η ομιλία του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου (14-7-2013) VIDEO


Ομιλία μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου την Κυριακή 14-7-2013
(και αναφορά για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής)



http://www.imth.gr/

Το πεπόνι μειώνει τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών

Η ουσία αδενοσίνη που περιέχει το πεπόνι (τη βρίσκουμε και στα κρεμμύδια και στο σκόρδο και στα μανιτάρια), διαθέτει αντιπηκτικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες και επομένως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων. Το πεπόνι βοηθά στην αραίωση του αίματος, μειώνοντας τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.

Το πεπόνι είναι επίσης πλούσιο σε καροτινοειδή, μια από τις σημαντικότερες ομάδες διατροφικών θρεπτικών ουσιών που προστατεύουν από τον καρκίνο.

Περιέχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικής βιταμίνης C από το λάχανο και περισσότερη από το χυμό πορτοκαλιού και -επιπλέον- φυλλικό οξύ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ίνες.

Ένα φλιτζάνι πεπόνι Cantaloupe περιέχει 3 mg καροτίνης, που μετατρέπεται από τον οργανισμό σε 5.160 ΙU βιταμίνης Α. Για να διπλασιάσεις τα οφέλη, πρόσθεσε στο πρωινό σας πεπόνι με μέλι. Περιέχει βιταμίνη Α (19%/100gr), η οποία είναι σημαντική για καλύτερη όραση και αποτελεσματικότερη άμυνα σε μολύνσεις καθώς ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού.

18.7.13

Κόκκινο - Πράσινο - Κίτρινο μήλο! Τί σημαίνει το καθένα για την υγεία μας;

To μήλο θεωρείται αρκετά θρεπτικό φρούτο, τo οποίο ωριμάζει στην περίοδο του φθινοπώρου. To μήλο, διακρίνεται σε 3 διαφορετικούς χρωματισμούς, κόκκινο κίτρινο πράσινο.

Πριν αναλύσουμε την αξία του κάθε μήλου χωριστά, θα σταθούμε στο να αναφερθούμε τις βασικές θρεπτικές ιδιότητες του.

To μήλο, είναι πλούσιο σε φυτικες ίνες, στο σύμπλεγμα βιταμινών της ομάδας Β και κυρίως στην Β5. Επίσης, περιέχει σημαντικά ωφελιμα μέταλλα και η θερμίδογονος αξία του κυμαίνεται μεταξύ των 50 έως 65 θερμίδων. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε φυτικες ίνες, είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα νερού.
Στις θρεπτικές ιδιότητες του, διακρίνεται η θετική συμβολή στη πέψη και στη καύση του λίπους. Επίσης, ρυθμίζει ευεργετικώς την αρτηριακή πίεση του αίματος, την γλυκόζη και την όρεξη.
Η παρουσία των αντίοξείδωτικων σε μεγάλο βαθμό συναντάται στη φλούδα του, με αποτέλεσμα να θεωρείται ιδανική η κατανάλωση του ως έχει.

15.7.13

20 "περίεργες" φωτογραφίες, πετώντας απο ψηλά!

Διακοπές στη Λέσβο! (Μυτιλήνη)

Η Λέσβος, το λαμπρότερο από τα "διαμάντια" του Αιγαίου Πελάγους, που δικαίως έχει χαρακτηρισθεί ως το "νησί της Αρμονίας και της Ομορφιάς"!
Πολλοί την γνωρίζουν με το όνομα Μυτιλήνη, λόγω της ομώνυμης πρωτεύουσάς της. Είναι ένα ψηφιδωτό αξιοθέατων, με πολλές και μοναδικές φυσικές ομορφιές, σπάνια γεωλογικά μνημεία, εναλλαγές στα τοπία, καταπληκτικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, οικισμούς εξαίρετου αρχιτεκτονικού κάλλους, υγροβιότοπους, πεζοπορικές διαδρομές, μουσεία, ξεχωριστή τοπική κουζίνα.

Διακοπές στην Πάρο!

H Πάρος μαργαριτάρι ριγμένο στην καρδιά του Αιγαίου, σας επιφυλάσσει αξέχαστες εμπειρίες διακοπών!
Το άριστο οδικό δίκτυο της Πάρου θα διευκολύνει τις περιηγήσεις σας για την εξερεύνηση κάθε σπιθαμής του τόπου. Αφιερώστε χρόνο να περπατήσετε στους παραδοσιακούς οικισμούς της Πάρου, Λεύκες, Μάρπησα, Παροικιά, Νάουσα.
Τη νύχτα η ζωή στην Πάρο έχει ρυθμό και ένταση. Μουσική & χορός μέχρι το πρωί που επιβεβαιώνουν ότι η Πάρος είναι το νησί της παρέας. Μπαράκια & club στους δυο μεγαλύτερους οικισμούς της Πάρου σας προσκαλούν. Για όσους πάλι προτιμούν τις ήρεμες καταστάσεις, προτείνουμε ένα κοκτέιλ στο Πίσω Λιβάδι, την Αλυκή, το Δρυό & τη Μάρπησσα Πάρου.

12.7.13

Ιδέες για χειροποίητες & προτώτυπες μπομπονιέρες γάμου

Κάθε ζευγάρι ψάχνει κάτι ξεχωριστό να δώσει στους καλεσμένους του, για την παρουσία τους στη σημαντικότερη μέρα του ξεκινήματος του έγγαμου βίου!
Στη συνέχεια, θα βρείτε μερικές πρωτότυπες ιδέες για μοναδικές μπομπονιέρες γάμου. (σε κάθε πρόταση, συνοδεύστε στο δέσιμο/τύλιγμα, 5 κουφέτα, ή 5 σοκολατάκια, ή 5 μπισκοτάκια. Όπου είναι δυνατόν, επιλέξτε τις τοπικές λιχουδιές)

Μια μαρμελάδα, ή μέλι
Όλα τα χειροποίητα πράγματα κεδρίζουν τις εντυπώσεις ως μπομπονιέρες, πόσο μάλλον ένα βαζάκι με μαρμελάδα ή μέλι! Οι καλεσμένοι σας απλά θα το αγαπήσουν. Διακοσμήστε το βαζάκι με ένα όμορφο ύφασμα, μια κορδέλα, ή μπορείτε και να ενσωματώστε σημείωση με μια συνταγή.

Φυτά σε μίνι γλαστράκια
Τα φυτά σε μίνι γλαστράκια αποτελούν θαυμάσιες μπομπονιέρες γάμου και θα κάνουν μια όμορφη προσθήκη στις γαμήλιες διακοσμήσεις σας. Χρωματίστε τα δοχεία με το γαμήλιο μοτίβο σας, τα αρχικά σας, ή ένα σχέδιο που να ταιριάζει με το διάκοσμο, προτού να προστεθούν τα φυτά. Σιγουρευτείτε ότι συνοδεύονται από μια ετικέτα με οδηγίες.

Ατομικά cupcakes (κεκάκια)
Είναι μια πολύ μοντέρνα βρώσιμη λύση. Για να δώσετε προσωπικό στίγμα, γράψτε τα ονόματα σας (του ζευγαριού) στην επικάλυψη των cupcakes.

Κρήτη: Η συγκλονιστική επιστολή ενός καρκινοπαθή δημοτικού αστυνομικού

Με μια συγκλονιστική επιστολή, ένας εργαζόμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, από την Κρήτη, περιγράφει την κατάσταση της υγείας του (καθώς πάσχει από καρκίνο) και εξηγεί πώς θέλει να περάσει τις 77 μέρες που μένουν μέχρι...το θάνατο του! Ο Ν.Μ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση μας), αναφέρεται στην Ελλάδα με συγκλονιστικό τρόπο. Αξίζει να διαβάσετε την επιστολή.

10 ιδέες για χειροποίητες & προτώτυπες μπομπονιέρες βάπτισης

Αν προτιμάς να φτιάξεις κάτι πιο ιδιαίτερο για να γιορτάσεις τη βάπτιση του παιδιού σου, και δε θέλεις να δώσεις στους καλεσμένους μια τυπική μπομπονιέρα, τότε εδώ θα βρεις 10 υπέροχες ιδέες!

Πάζλ
Τύπωσε σε μορφή πάζλ μια όμορφη φωτογραφία του μωρού σου και κάνε αυτό δώρο μαζί με τα κουφέτα στους καλεσμένους σου. Είναι ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο δώρο που μάλιστα θα κρατήσει τους μικρούς σου καλεσμένους απασχολημένους για αρκετή ώρα.

Ξύλινο παιχνίδι
Αναζήτησε σε καταστήματα παιχνιδιών ή σε κατασκευαστές κλασσικά μικρά ξύλινα παιχνίδια. Αυτά μπορεί να είναι αυτοκινητάκια και αεροπλανάκια για αγόρια ή σβούρες και ανεμόμυλοι για κορίτια. Δέσε επάνω σε αυτά τα κουφέτα σου και θα έχεις μια φίνα, πρωτότυπη και πρακτική μπομπονιέρα.

Κορνίζα
Προμηθεύσου όμορφες κορνίζες σε διάφορα χρώματα, βάλε μέσα τους τη φωτογραφία του μικρού σου και δέσε επάνω τους τα κουφέτα σου. Πρόκειται για ένα χρήσιμο και πολύ όμορφο δώρο που θα αρέσει σε όλους.

11.7.13

Διακοπές στην Κόνιτσα!

Αρμονικά δεμένοι μέσα στο φυσικό χώρο βρίσκονται οι οικισμοί με τα γεφύρια, τα μοναστήρια, τα εξωκλήσια, τις βρύσες, τους παλιούς νερόμυλους. Είναι τα χωριά των μαστόρων, των ξυλογλυπτών, των ζωγράφων και των αγιογράφων γνωστά ως Μαστοροχώρια, τα χωριά της Λάκκας του Αώου, τα καμποχώρια, και τα ημινομαδικά κτηνοτροφικά χωριά. Μια περιοχή με πλούσια ιστορία και ζωντανή πολιτισμική παράδοση, με τα μνημεία της, τη μουσική της, το ανθρώπινο δυναμικό της, που σας περιμένει να την ανακαλύψετε!

Αιμοδοσία, Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 Κύπρος

Την Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 και ώρα 7:00 το απόγευμα θα γίνει αιμοδοσία στο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας Αγίας Νάπας. Είστε όλοι προσκεκλημένοι και ευπρόσδεκτοι για να συμμετάσχετε μαζί μας.

Η αιμοδοσία είναι μια χριστιανική, φιλανθρωπική και ανθρωπιστική πράξη της οποίας τα αποτελέσματα σώζουν ζωές. Το αίμα δεν μπορεί να παραχθεί τεχνητά σε ιατρικά εργαστήρια παρά μόνο φυσιολογικά. Το μοναδικό «εργαστήριο παραγωγής» αίματος είναι το ίδιο το σώμα μας. Οι καθημερινές ανάγκες αίματος στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Θύματα ατυχημάτων, καρκινοπαθείς, ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις, ασθενείς με νοσήματα του αίματος, μεταμοσχευμένοι και πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία έχουν άμεση ανάγκη το δικό μας αίμα. Η προσφορά αίματος είναι ζήτημα ζωής και αλληλεγγύης.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία καλούνται να δηλώσουν τα ονόματά τους στις λίστες αιμοδοσίας ώστε να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό αιμοδοτών για να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23721795. Σε περιμένουμε...

Η αιμοδοσία γίνεται εις μνήμην των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή 1974 και όλων των κεκοιμημένων της ενορίας μας (όσων έφυγαν νέοι μετά από αιφνίδιο θάνατο, μετά από μαρτυρικές ασθένειες- καρκίνο) και πάντων των κεκοιμημένων.

http://churchofagianapa.blogspot.gr/2013/07/29-2013.html


Παγωτό σάντουιτς με μπισκότα πτι-μπερ & Παγωτό παρφέ με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Παγωτό σάντουιτς με μπισκότα πτι-μπερ
Υλικά:
2 πακέτα πτι-μπερ
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
1/2 κουτί εβαπορέ γάλα
1 βανίλια

Ζελέ γιαούρτι με κομματάκια φρούτων

Υλικά (για 4-6 άτομα)
300 γραμμάρια φράουλες, κεράσια, βατόμουρα, κομμένα στα δύο.
50 γραμμάρια ακτινίδια κομμένα στα δύο.
1 κιλό γιαούρτι
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
25 γραμμάρια ζελατίνα σε σκόνη
120 ml ζεστό νερό

6.7.13

Ο δικός μας κήπος στην βεράντα!

Θα ήθελα να σας οδηγήσω ανάμεσα σε παρτέρια και πολυάριθμα δέντρα, αλλά δυστυχώς η ζωή μας είναι σε ένα διαμέρισμα και μάλιστα ενοικιαζόμενο στην Αθήνα. Και τι με αυτό; Υπάρχουν και οι κηπουροί της βεράντας, είμαστε πολλοί και προτείνω να γίνουμε ακόμη περισσότεροι. Λοιπόν ξεκινάμε;

3.7.13

Σπιτική δροσιστική λεμονάδα!

"Σπιτική δροσιστική λεμονίτα"!
Την εμπνεύστηκα τυχαία, ένα απο αυτά τα βράδια, όταν πονούσε λίγο το στομάχι μου και ήθελα κάτι "χωνευτικό" και δροσιστικό..

Υλικά:
1 λίτρο νερό
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 λεμόνι στυμμένο

Εκτέλεση:
Βράζετε απο το νερό την ποσότητα μισής κούπας και μέσα της διαλύετε το μέλι ανακατεύοντας.
Ρίχνετε αυτό το μείγμα σε μια κανάτα ή μπουκάλι μαζί με το υπόλοιπο νερό, προσθέτετε και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει και την σερβίρετε με παγάκια.
Έτοιμη η "Σπιτική δροσιστική λεμονίτα by Act".
  • (αν θέλετε άμεσα να πιείτε δροσερή την λεμονίτα σας, τότε το νερό που χρησιμοποιήσατε _εκτός απο αυτό που βράσατε φυσικά_ να είναι ήδη παγωμένο και να ρίξετε και μπόλικα παγάκια στην κανάτα.
  • το μέλι και το λεμόνι, έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι και τον οργανισμό μας, όμως ΠΡΟΣΟΧΗ αν έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα)

2.7.13

Το θαύμα με το καντήλι στην Ιερά Μονή Ιβήρων ( + βίντεο )

Ούτε ο καιρός αλλά ούτε και το κλείσιμο του δρόμου εμπόδισε τους προσκυνητές να συνεορτάσουν με τους Μοναχούς του Αγίου Όρους και ιδιαίτερα της Ιεράς Μονής Ιβήρων τα Άγια Θεοφάνια.
Χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτη Αμαρουσίου Κηφισίας και Ωρωπού κ. Κυρίλλου πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα και σε ιδανικό πνευματικό περιβάλλον η τελετή Αγιασμού των Υδάτων, κατά την οποία μοναχοί και προσκυνητές βίωσαν ένα από τα πολλά θαύματα της Παναγίας.
Στον κυρίως Ναό της Μονής των Ιβήρων κατά την διάρκεια της λειτουργίας, το αργυρό καντήλι που βρίσκεται στη Μονή και ζυγίζει στα 3,5 κιλά περίπου, κινήθηκε και αυτό σύμφωνα με την παράδοση, αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός.
Το καντήλι αυτό σύμφωνα με τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη αναστέλλει τον νόμο της βαρύτητας και κινείται σε τριών ειδών κινήσεις.
Η παράδοση αναφέρει, αλλά και όπως έχει αποδειχθεί με τα γεγονότα, όταν το καντήλι κινείται στις εορτές προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, αφού πιστεύεται πως η Παναγιά είναι στο ναό και συμπανηγυρίζει με τους προσκυνητές, ενώ αντιθέτως όταν κινείται στις καθημερινές ημέρες πιστεύεται ότι αυτό το γεγονός είναι ένα προμήνυμα για δυσμενή γεγονότα.
“Η Παναγία με τον τρόπο αυτό φανερώνει την παρουσία της και ενισχύει την πίστη του ανθρώπου, όταν μάλιστα η πίστη του κλονίζεται είτε από την αβεβαιότητα και την απιστία την οποία εισαγάγει πολλές φορές ο πειρασμός” αναφέρει ο Γέρων Μάξιμος.

1.7.13

Παρέμβαση για τη σφαγή στη Συρία (Ομιλία κ. Ανθίμου στον ι.Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου στις 30-6-2013) ΒΙΝΤΕΟ


Η ομιλία του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου (30-6-2013) VIDEO


Ομιλία μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου στον ιερό ναό Παναγίας Αχειροποιήτου την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013



http://www.imth.gr/

«Διότι ο Κύριος θα διατάξει τους αγγέλους Του να σε φυλάγουν σ’ όλες τις ενέργειες σου» (Ψαλμ. 90,70)

Είναι δόγμα της Εκκλησίας μας η ύπαρξη των αύλων πνευμάτων, των αγγέλων. Στο «Πιστεύω» ομολογούμε ότι ο Θεός είναι «ποιητής ουρανού και γης, ορατών τε και αοράτων». Ανάμεσα στα αόρατα κτίσματα του Θεού είναι οι άσαρκοι -και ως εκ τούτου αόρατοι- άγγελοι. Το σώμα που βλέπουν οι πιστοί όταν κάποτε αυτοί εμφανίζονται, είναι φαινομενικό -κατά τους πατέρες- για να μπορούν να τους αντιλαμβάνονται και να επικοινωνούν μαζύ τους. Το ίδιο και τα φτερά τους. Φανερώνουν το ύψος της φύσεως τους, λέγει ο Ι. Χρυσόστομος, και επίσης δείχνουν ότι κατεβαίνουν από ψηλά από το Θεό του οποίου είναι αγγελιοφόροι. Και είναι δόγμα της Εκκλησίας μας ότι οι άγγελοι βοηθούν και συμπαραστέκονται τους ανθρώπους ποικιλοτρόπως. Λέγει η προς Εβραίους επιστολή ότι οι άγγελοι είναι «λειτουργικά πνεύματα εις διακονία αποστελλόμενα διά τους μέλλοντας κληρονομείν σωτηρίαν» (Εβρ. 1,14).

Καλό μήνα!!! Ελάτε να γνωρίσουμε τον μήνα Ιούλιο, τις Εορτές και τα έθιμα του

Οι Ρωμαίοι έδωσαν αυτό το όνομα στο μήνα, για να τιμήσουν τον Ιούλιο Καίσαρα..που γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 44 π.Χ.
Ίουλος, στα ελληνικά ονομάζεται το πρώτο χνούδι που φαίνεται στα μάγουλα των αγοριών.

Τα διαβάζουν πολλοί