English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

11.7.13

Παγωτό σάντουιτς με μπισκότα πτι-μπερ & Παγωτό παρφέ με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Παγωτό σάντουιτς με μπισκότα πτι-μπερ
Υλικά:
2 πακέτα πτι-μπερ
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
1/2 κουτί εβαπορέ γάλα
1 βανίλια

Χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός απο τα μπισκότα) στο μίξερ μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Σε ένα τετράγωνο σκεύος (να αντέχει στην κατάψυξη) στρώνουμε κάτω τα μισά μπισκότα, απλώνουμε όλη την κρέμα και στρώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα μπισκότα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 7-8 ώρες.
Προσέχουμε να είναι η κάτω βάση και η επάνω βάση μπισκότων στην ίδια ευθεία έτσι ώστε όταν κόψουμε για σερβίρισμα, να βγαίνει σάντουιτς.


Παγωτό παρφέ με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς
Υλικά:
6 ασπράδια αυγών
20 γρ. νερό
50 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
70 γρ. φουντούκια (κομμένα και καβουρδισμένα)
70 γρ. αμύγδαλα (κομμένα και καβουρδισμένα)
70 γρ. φυστίκια (κομμένα και καβουρδισμένα)
400 γρ. κρέμα γάλακτος

Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με την ζάχαρη και το μέλι για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν καλά η ζάχαρη και το μέλι. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Με σύρμα ή στο μίξερ χτυπάτε τ΄ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνετε λίγο-λίγο το σιρόπι στη μαρέγκα και ανακατεύετε καλά.
Σε άλλο σκεύος χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγύ και προσθέτετε τ΄αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα φυστίκια.
Προσθέτετε στη σαντιγύ το μείγμα σιροπιού-μαρέγκας, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Γεμίζετε μπωλάκια και τα αφήνετε τουλάχιστον 7-8 ώρες στην κατάψυξη.

Τα διαβάζουν πολλοί