English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

11.7.13

Διακοπές στην Κόνιτσα!

Αρμονικά δεμένοι μέσα στο φυσικό χώρο βρίσκονται οι οικισμοί με τα γεφύρια, τα μοναστήρια, τα εξωκλήσια, τις βρύσες, τους παλιούς νερόμυλους. Είναι τα χωριά των μαστόρων, των ξυλογλυπτών, των ζωγράφων και των αγιογράφων γνωστά ως Μαστοροχώρια, τα χωριά της Λάκκας του Αώου, τα καμποχώρια, και τα ημινομαδικά κτηνοτροφικά χωριά. Μια περιοχή με πλούσια ιστορία και ζωντανή πολιτισμική παράδοση, με τα μνημεία της, τη μουσική της, το ανθρώπινο δυναμικό της, που σας περιμένει να την ανακαλύψετε!

Η περιοχή της Κόνιτσας απαρτίζεται από πλήθος θρησκευτικών μνημείων,  εκ των οποίων πολλά χρονολογούνται από τη Βυζαντινή περίοδο.
Πλούσια βλάστηση και πανίδα, εντυπωσιακές χαράδρες, μεγαλοπρεπείς ορεινοί όγκοι, ορεινές λίμνες, ποτάμια και προστατευόμενες περιοχές.
Η περιοχή της Κόνιτσας φημίζεται για τις κατασκευές γεφυριών που παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου και θυμίζουν το μεγαλείο του ανθρώπου.
Στον τομέα του ιαματικού τουρισμού η περιοχή προσφέρει τα θειούχα ιαματικά λουτρά των Καβασίλων και τα ιαματικά λουτρά του Αμάραντου.
Τα μουσεία της περιοχής φιλοξενούν εκθέματα που καλύπτουν χιλιετίες πολιτισμού, κατακτήσεων και επιτευγμάτων.
Οι αρχαιολογικοί χώροι και οι τόποι ιστορικού ενδιαφέροντος αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής και συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον.

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες, χειμώνα και καλοκαίρι. Η Κόνιτσα θεωρείται η πόλη του καγιάκ και προσφέρει τη δυνατότητα όλο το χρόνο να απολαύσει κάποιος το άθλημα αυτό αλλά και το ράφτιγκ, την ορειβασία, το αλεξίπτωτο πλαγιάς, την πεζοπορία, το ποδήλατο βουνού και άλλες δραστηριότητες. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να επιδοθούν σε χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, ενώ οι αναρριχητές θα χαρούν την περιπέτεια  στα βουνά του Σμόλικα,  του Γράμμου και της Τύμφης.

Πώς θα πας: http://www.konitsa.gr/visit/access

http://www.konitsa.gr/activity

Τα διαβάζουν πολλοί