English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23.6.13

Συνταγή για ραβανί με γάλα!

Υλικά 
1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό (σήμερα το αντικατέστησα με ψιλό γιατί δεν είχα)
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
5 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φακελάκι baking powder
1 1/2 φλιτζάνι γάλα

Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
Χυμό ½ λεμονιού ή τη φλύδα του

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα. Το μείγμα που βγαίνει είναι μια αρκετά υδαρής ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Όταν βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το γάλα και μετά όταν λίγο κρυώσει το ραβανί, περιχύνουμε με το σιρόπι κουταλιά κουταλιά και αργά για να τραβάει. Μη το περιχύσετε όλο μαζί ή σε μεγάλη ποσότητα γιατί τότε το γλυκό μουλιάζει και μαλακώνει πάρα πολύ.

Προτάσεις σερβιρίσματος-πολλές εναλλακτικές. Μπορούμε είτε να πασπαλίσουμε με αμύγδαλο φιλέ, ή να σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και επιπλέον λιωμένη κουβερτούρα και ακόμα μπορούμε να φτιάξουμε μία sauce σοκολάτας με 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 1 κουβερτούρα και να περιχύσουμε το γλυκό.

Τα διαβάζουν πολλοί