English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

12.6.13

Συνταγή για τουλουμπάκια!

Υλικά (για 50 τουλουμπάκια):
450 gr. Αλεύρι
6 gr. Αυγά
15 gr. Ηλιέλαιο
500 gr. Νερό
1/3 κουταλάκι Αλάτι

για το σιρόπι:
2 κιλά. Νερό
2 κιλά. Ζάχαρη
500 gr. Γλυκόζη
½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι

Προετοιμασία:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το αλάτι και το νερό ώσπου να αφομοιωθούν όλα τα υλικά μας καλά. Βάζουμε ην ζύμη μας στο μίξερ, προσθέτοντας ένα, ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα καλά Αφού έχουμε τελειώσει με το χτύπημα, αφήνουμε την ζύμη στο πάγκο εργασίας και δουλεύουμε στο χέρι την ζύμη, έπειτα την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10λεπτά.. Αφού έχουμε τελειώσει περνούμε μία σακούλα γαρνιρίσματος ή πρέσα χειρός για τουλούμπες , με το μεγαλύτερο στόμιο και την γεμίζουμε.
Προετοιμασία για τηγάνι:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λάδι και το ζεσταίνουμε καλά. Με τη σακούλα γαρνιρίσματος αρχίζουμε να πιέζουμε την ζύμη πάνω από το τηγάνι, έτσι ώστε να πέφτει κατευθείαν στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κομμάτια μας.
Προετοιμασία για σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.
Σιρόπιασμα:
Μόλις είναι έτοιμα να βγουν από το τηγάνι ρίχνουμε αμέσως τις τουλούμπες στο σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι κρύο και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για αρκετή ώρα.

http://www.chatzis.gr/index.php

Τα διαβάζουν πολλοί