English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28.5.13

Γεύμα στα ασυνήθιστα εστιατόρια του κόσμου

Το να ταξιδεύεις μπορεί να σου προσφέρει πολλά οφέλη. Ένα από αυτά είναι και η χαρά του να ξαφνιάζεις τους φίλους και την οικογένεια σου με λεπτομέρειες όπως που πήγες ή τι έφαγες. Αν σας ενθουσιάζει η ιδέα του να προκαλείτε την έκπληξη και τον θαυμασμό των φίλων σας, σας προτείνουμε τα 10 πιο ασυνήθιστα εστιατόρια στον κόσμο. Από το ψήσιμο των κρεάτων σε ένα ενεργό ηφαίστειο μέχρι ένα γεύμα κάτω από το νερό, αυτά τα εστιατόρια θα σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γευστική και κυρίως εντυπωσιακή εμπειρία.
Baggers, Γερμανία

Μισείτε την αργή εξυπηρέτηση; Θέλετε να απολαύσετε το δείπνο σας χωρίς τις ενοχλητικές παρεμβάσεις του σερβιτόρου; Τότε θα λατρέψετε αυτό το εστιατόριο. Αυτό το μοντέρνο μέρος διαθέτει ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα, από το πώς θα παραγγείλετε το φαγητό σας μέχρι το πώς θα σερβιριστεί. Κάντε την παραγγελία σας από τις μεγάλες οθόνες αφής που είναι ενσωματωμένες στο τραπέζι σας και παρακολουθείστε με έκπληξη το γεύμα σας να φτάνει σε εσάς μέσα από σπειροειδείς ιμάντες πάνω από το κεφάλι σας. 
Ninja New York, Νέα Υόρκη

Αν υπάρχει κάτι πιο συναρπαστικό από το να απολαμβάνεις το γεύμα σου σε ένα ιαπωνικό εστιατόριο που σερβίρει αυθεντική κουζίνα, τότε αυτό είναι να σου προσφέρουν αυτές τις αυθεντικές γεύσεις οι ίδιοι οι νίντζα. Μόλις τελειώσετε το φαγητό σας ρίξτε μια ματιά στα εμπορεύματα του μαγαζιού. Μπορείτε να αγοράσετε μαχαίρια νίντζα ή τα γνωστά αστεράκια που πετούν για άμυνα.

Tombs Restaurant, Ινδία
Σε αυτό το εστιατόριο θα δειπνήσετε με τη συντροφιά ανθρώπων του παρόντος, αλλά και του παρελθόντος αφού τα τραπέζια του είναι τοποθετημένα μεταξύ τάφων. Απολαύστε ινδικά γλυκά και τσάι, καθώς θα ανακαλύπτετε τους κατόχους των τάφων. Κάποιοι είναι πολύ παλιοί και μάλιστα ένας από αυτούς «φιλοξενεί» έναν Sufi άγιο του 16ου αιώνα.

Dinner in the Sky, Βέλγιο

Αν θέλετε να απολαύσετε μια εξαιρετική θέα και μια μοναδική εμπειρία, τότε κρατήστε μια θέση σε αυτό το τραπέζι εστιατορίου που κρέμεται στον αέρα σε ύψος 150 μέτρων. Την ώρα που θα «πετάτε», ο μάγειρας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη μέση του τραπεζιού θα ετοιμάζει το δείπνο σας. Αν και οι τιμές είναι αρκετά υψηλές, η εμπειρία είναι σίγουρα ανεκτίμητη.

Ithaa Restaurant, Μαλδίβες


Αυτό που τρώτε έχει σχεδόν την ίδια σημασία με την παρέα που έχετε και σε αυτό το εστιατόριο το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνετε μόνοι. Σε έναν χώρο κάτω από το νερό θα γευτείτε ένα εξαιρετικό γεύμα καθώς ψάρια κάθε είδους θα περνούν από πάνω σας. Κατά τη διάρκεια του φαγητού σας καρχαρίες θα κάνουν τη βόλτα τους και τροπικά ψάρια θα φωτίζουν τα γαλαζοπράσινα νερά.
Clothing Optional Dinners, Νέα Υόρκη
Ποιος είπε ότι πρέπει να είστε ντυμένοι για να γευματίσετε; Ο ακτιβιστής γυμνιστής John J. Ordover διοργανώνει μια φορά το μήνα μια κοινωνική εκδήλωση στο Manhattan, στην οποία η επισκέπτες καλούνται να βγάλουν τα ρούχα τους και να δειπνήσουν. Οι πελάτες αφήνουν τα ρούχα τους στο μπάνιο ή στο τραπέζι τους και συνεχίζουν να τρώνε κανονικά. Για τους ντροπαλούς, υπάρχουν και οι κουρτίνες.

Ice Lounge, Ντουμπάι

Οι θερμοκρασίες στο Ντουμπάι είναι ιδιαίτερα υψηλές οπότε τι καλύτερο από ένα εστιατόριο φτιαγμένο από παγο. Αφού φορέσετε πολύ ζεστά ρούχα μπορείτε να καθήσετε σε παγκάκια από πάγο και να πιείτε ένα παγωμένο κοκτέιλ σε ποτήρι από πάγο.

Vampire Café, Τόκιο

Τα βαμπίρ έχουν έρθει και πάλι στο προσκήνιο, αρχικά κατακτώντας την λογοτεχνία και τον κινηματογράφο και τώρα την κουζίνα. Το καφέ αυτό είναι σκοτεινό, μυστηριώδες και διακοσμημένο σχεδόν εξολοκλήρου με κόκκινο βελούδο, φέρετρα και κεριά. Στον κατάλογο θα βρείτε πιάτα που δεν περιέχουν σκόρδο, αφού ως γνωστόν απωθεί τα βαμπίρ και κοκτέιλ με ύποπτο κόκκινο χρώμα.

Opaque, ΗΠΑ

Στο εστιατόριο αυτό θα ενισχύσεται την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης αφού θα κληθείτε να γευματίσετε στο απόλυτο σκοτάδι. Θα δώσετε την παραγγελία σας στο φωτεινό δωμάτιο – προθάλαμο πριν οι σερβιτόροι σας οδηγήσουν στην σκοτεινή τραπεζαρία. Εστιατόρια της αλυσίδας θα βρείτε στις πόλεις San Diego, San Francisco και Santa Monica.
El Diablo, Ισπανία

Ένα βιολογικό γεύμα σας περιμένει στο εστιατόριο El Diablo. Οι σεφ ψήνουν το κρέας και το ψάρι σε ένα ενεργό ηφαίστειο. Η μοναδική αυτή τεχνική δίνει στα πιάτα μια ιδιαίτερη καπνιστή γεύση.

Τα διαβάζουν πολλοί