English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

8.5.13

Διακοπές στη βεράντα μας; Καλοκαίρι στο μπαλκόνι μας; 7 ιδέες διαμόρφωσης / διακόσμησης!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι το ύφος και το στιλ που θέλετε να έχει ο εξωτερικός σας χώρος. Μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα, π.χ. τη θάλασσα, ή το αγαπημένο σας χρώμα.

1. Επιλέξτε τα  έπιπλα
Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά διαφορετικά σε ύφος και υλικά έπιπλα εξωτερικού χώρου -μεταλλικά, ξύλινα, ψάθινα, κ.λπ. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει ανάλογα με το design, το μέγεθος, το ύφος  και τις ανάγκες σας π.χ. σε λίγα τετραγωνικά δε δείχνει ωραίο να βάζουμε ογκώδη έπιπλα, ή αν δεν έχετε τρόπο σκίασης της βεράντας σας ιδανικό  είναι ένα τραπέζι με ενσωματωμένη ομπρέλα στο κέντρο. Αν περνάτε τις περισσότερες ώρες σας στην τραπεζαρία της κουζίνας τότε επιλέξτε αντίστοιχα ένα ψηλό τραπέζι και καρέκλες και για έξω ενώ, αν περνάτε περισσότερες ώρες  χωμένοι στους καναπέδες, βάλτε και στη βεράντα σας αντίστοιχα χαμηλά έπιπλα. Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα, μπορείτε απλά να μεταφέρετε κάποια από τα έπιπλα που έχετε ήδη μέσα στο σπίτι σας ή να γίνετε δημιουργικοί φτιάχνοντας τραπέζι και καθίσματα με αντικείμενα που ήδη διαθέτετε.


2. Barbeque
To barbeque είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να το απολαύσετε εσείς και η παρέα σας. Αν δεν έχετε ένα χτιστό barbeque, υπάρχουν πολλά είδη στην αγορά για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει  στη βεράντα σας.


3. Γεμίστε τους τοίχους
Επειδή απαγορεύεται να βάφουμε ότι χρώμα θέλουμε τους εξωτερικούς τοίχους μας, αν δεν σας αρέσει αυτό που υπάρχει, μια λύση είναι να κρεμάσετε στους τοίχους  ζαρντινιέρες  με  μικρό πλάτος στις οποίες θα φυτέψετε mini φυτά, δημιουργώντας έτσι έναν κρεμαστό κήπο. Υπάρχει και η λύση της ψάθας που φέρνει και δροσιά.


4. Διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα
Ανάλογα με το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το μπαλκόνι σας, μπορείτε να το διακοσμήσετε με αντίστοιχα αντικείμενα. Πχ. Σε μια μεγάλη βεράντα δείχνει πολύ ωραίο ένα φωτιστικό δαπέδου με γυρτό κορμό και καπέλο που αιωρείται πάνω από το τραπέζι, ενώ σε ένα μικρό μπαλκόνι  γίνεται χρησιμοποιείστε  φαναράκια οροφής ή τοίχου.
Μην ξεχνάτε επίσης  τα κεριά καθώς εκτός από ωραία ατμόσφαιρα, όταν είναι και αρωματικά απωθούν τα ζωϋφια. Στολίστε το τραπέζι σας με βάζα ή γυάλες που έχετε γεμίσει με άμμο, βότσαλα, κοχύλια, αστερίες ή ότι άλλο σας αρέσει.

















5. Φυτά και λουλούδια
Επισκεφτείτε ένα φυτώριο και επιλέξτε τα φυτά που σας ταιριάζουν. Ζητήστε να σας συμβουλεύσουν ποια είναι πιο κατάλληλα ανάλογα με τον προσανατολισμό και την έκταση του χώρου σας. πιο είναι το κατάλληλο για εσάς. Π.χ. αν θέλετε κάτι ψηλό για να μη σας βλέπουν οι  γείτονες, κάτι εποχικό, γλαστράκια με χρωματιστά λουλούδια κ.λπ.


6. Δάπεδο
Εάν το υπάρχον δάπεδο δεν σας αρέσει και θέλετε να το αντικαταστήσετε, μια πολύ καλή λύση είναι το τικ. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Μία άλλη λύση μπορεί να είναι το ψεύτικο γκαζόν ή χαλάκια εξωτερικού χώρου που δίνουν ένα ιδιαίτερο στυλ στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας.


7. «Κρυφτείτε» από τα αδιάκριτα βλέμματα
Αν η θέα από το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας δεν σας ικανοποιεί ή αν επιθυμείτε να μένετε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων σας, ή ακόμα και να καλύψετε τα κάγκελα που δεν σας αρέσουν, επιδιώξτε να σηκώσετε ψηλά στοιχεία περιμετρικά. Αυτό θα μπορούσε να είναι τικ, ψηλά φυτά, χοντρά bamboo, καλαμιές, faux γκαζόν ή ότι άλλο ταιριάζει στο στυλ σας και την αισθητική σας.

http://www.lifesharing.gr/

Τα διαβάζουν πολλοί