English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18.4.13

Ταξιδέψτε «ψηφιακά» στην Ελλάδα σαν να βρίσκεστε εκεί

Έχετε πάει στον Άγιο Ευστράτιο; Στη Σύμη; Στη Βέροια; Στις Πρέσπες; Αυτούς και άλλους 25 διαφορετικούς προορισμούς με 2.763 πανοραμικές διαδραστικές εικόνες θα βρει ο επισκέπτης του greecevirtual.gr και θα βιώσει μία πρωτόγνωρη ψηφιακή εμπειρία. Το greecevirtual.gr δεν είναι απλά μια ιστοσελίδα τουριστικού περιεχομένου με όμορφες εικόνες. Είναι ένα διαδραστικό μέσο με εικόνα, ήχο, πληροφορίες αλλά πάνω απ΄ όλα φαρμογές εικονικής περιήγησης στον τόπο ενδιαφέροντος.
Παράλληλα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τις διακοπές μας, αφού προσφέρει μια σειρά χρήσιμων πληροφοριών για τη διαμονή, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα μπαρ, σημεία ειδικού ενδιαφέροντος όπως ιστιοπλοΐα, θαλάσσια σπορ, εναλλακτικό τουρισμό και άλλες δραστηριότητες.
Η περιήγηση ξεκινά με το πρώτο κιόλας κλικ σε ένα από τους προσφερόμενους προορισμούς. Παραλίες, μουσεία, εξωκκλήσια ζωντανεύουν στην οθόνη του υπολογιστή ενώ η προσθήκη φυσικού ήχου έρχεται να ολοκληρώσει το συναίσθημα «σαν να βρίσκεστε εκεί».
Η προσπάθεια του όλου εγχειρήματος είναι 100% ελληνική και οφείλεται στο μεράκι και την προσπάθεια μιας πρωτοπόρου δημιουργικής ομάδας από την Κω.
Όπως μας είπε ο κ. Πανέρας Ιωάννης της greecevirtual:
Είμαστε μια ομάδα από την ακριτική Κω που ξεκινήσαμε την Greece virtual σαν μία ιντερνετική τουριστική πλατφόρμα που παρουσιάζει διαφορετικά την πατρίδα μας, με εικονική διαδραστική απεικόνιση. Πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών με φυσικούς ήχους! Χάρτες, διαδραστικά πεδία μεταφοράς βοηθούν εύκολα και διασκεδαστικά να αντιληφθείς τις ομορφιές της Ελλάδας!
Πάνε περίπου 4 χρόνια αφ’ ότου πρωτοείδαμε στο internet την τεχνική της πανοραμικής φωτογραφικής απεικόνισης 360 μοιρών και εντυπωσιαστήκαμε. Σκεφτήκαμε αμέσως να την εφαρμόσουμε στον τόπο που ζούμε, να δώσουμε μια άλλη διάσταση της εικόνας των οικείων μας χώρων. Τα πρώτα αποτελέσματα μας ενθουσίασαν, δίνοντάς μας κουράγιο και γεννώντας νέες ιδέες όπως:
Ραντάρ στο google maps, έτσι ώστε ο χρήστης να ξέρει σε ποιό ακριβώς σημείο βρίσκεται και να προσανατολίζεται,
Πληροφορίες για την τοποθεσία της πανοραμικής λήψης,
Φυσικούς ήχους όπως θάλασσα, κύμα, αέρας, γλάροι, τζιτζίκια, φωνές κόσμου, γέλια κι άλλοι ιδιαίτεροι ήχοι. Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης καθώς περιφέρεται στα αγαπημένα μας μέρη θα έχει την αίσθηση ότι είναι εκεί.
Μετά δώσαμε μια «φωτογραφική μηχανή» στον επισκέπτη, ώστε να μπορεί να βγάλει φωτογραφία, e-card της επιλογής του και να τη στείλει μέσω διαδικτύου σε όποιον θέλει. Αυτός που λαμβάνει την εικόνα, πατώντας την μπαίνει στην περιήγηση από το σημείο που τραβήχτηκε η φωτογραφία !!!
Ξεκινήσαμε με το kosvirtual tour. Το νησί της Κω είχε 340 πανοραμικές φωτογραφίες από πόλεις, χωριά, λιμάνια, πλατείες, σοκάκια, εκκλησιές, αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες. Μπορούσες να διαβείς το νησί και να το χαρείς! Όλοι μας είχαμε κολλήσει το μικρόβιο του virtual tour και δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε στο kos virtual tour και χωρίς να το σκεφτούμε πολύ φτάσαμε στο Greece virtual. Τι σήμαινε αυτό; Την επιθυμία μας να καταγράψουμε όλη την Ελλάδα! Βάζαμε νέες ιδέες, βλέπαμε με χαρά και αδημονία ότι κάτι ξεχωριστό δημιουργούνταν, πανέμορφο, πρωτότυπο! Οι συζητήσεις, οι απόψεις, οι γνώμες μεταξύ μας ατελείωτες, το ξενύχτι βέβαια σε καθημερινή βάση.
Αρχικά δεν απομακρυνθήκαμε πολύ. Εδώ στη γειτονιά μας τα Δωδεκάνησα. Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Κάρπαθο, Ρόδο, Κάλυμνο, 7 προορισμοί στον πρώτο χρόνο! Σήμερα μετά απο 3 χρόνια στο www.greecevirtual.gr έχουμε καλύψει 28 προορισμούς με 2.763 πανοραμικές που είναι από:
  • Δωδεκάνησα: Κως, Νίσυρος, Τήλος, Σύμη, Κάλυμνος, Ρόδος, Κάρπαθος, , Πάτμος, Λειψοί
  • Πέλλα: , Λουτρά Πόζαρ
  • Αττική: Αθήνα,
  • Κυκλάδες: Σαντορίνη, Ίος, Πάρος, Αντίπαρος, Νάξος, Σύρος
  • : , Χαλκιδική
  • ΒΑ Αιγαίο: Άγ. Ευστράτιος
  • Κρήτη: Ηράκλειο, Ρέθυμνο
  • Καστοριά: Καστορια
  • Φλώρινα: Πρέσπες
Για να καλύψουμε έναν προορισμό πρέπει να ταξιδέψουμε σε αυτόν, να διανυκτερεύσουμε για περίπου 7 ημέρες 3 άτομα. Πριν πάμε, έχουμε εντοπίσει μέσα από το διαδίκτυο τα σημαντικότερα, καί άξια προβολής στοιχεία. Την όλη διαδρομή την κάνουμε με όλα τα μέσα και κυρίως με τα πόδια, έχοντας ως σκοπό την ανάδειξη της όσο πιο ρεαλιστικά και σφαιρικά γίνεται. Στα θετικά της όλης προσέγγισης είναι η επαφή μας με τους ντόπιους και της παραδόσεις τους και το ό,τι απολαμβάνουμε την ομορφιά της φύσης, πράγμα πραγματικά ανεκτίμητο. Οταν γυρίσουμε στην έδρα μας θέλουμε 15 μέρες δουλειάς με 5 άτομα για συρραφή και επεξεργασία εικόνων, κείμενα, ραντάρ στο google, ήχους, e-cart, κ.λπ. για να ανέβει το τελικό αποτέλεσμα στο διαδίκτυο.
Στην πορεία αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες – προβλήματα, όχι μόνο τεχνικής φύσεως αλλά και με την φύση, τον καιρό, τη θάλασσα, τους αέρηδες, παρότι είχαμε πολύχρονη εμπειρία σε φωτογραφήσεις! Ξυπνούσαμε πολύ νωρίς το πρωί για καλύτερη απόδοση χρωμάτων, συχνά αναγκαζόμασταν να κάνουμε φωτογράφηση στο ίδιο σημείο για να δείχνουμε πως είναι το πρωί και πως μεταμορφώνεται το βράδυ.
Κάποια στιγμή σκεφθήκαμε ότι σε συγκεκριμένα σημεία, εάν η πανοραμική λήψη γινόταν από τα 6 μέτρα θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Ψάξαμε, μελετήσαμε και τελικά βρεθήκαμε να έχουμε ειδικά κοντάρια που ενώνοντάς τα φθάναμε μέχρι και τα 7,5 μέτρα ύψος με την φωτογραφική μηχανή στην κορυφή. Η τεχνική αυτή μας έδωσε καλύτερο αποτέλεσμα, κυρίως σε ανοιχτούς χώρους όπως πλατείες αρχαιολογικούς χώρους και αλλού.
Το μετεωρολογικό μπαλόνι ηλίου με τον ρομποτικό μηχανισμό τηλεχειρισμού της αναρτημένης φωτογραφικής μηχανής, το είχαμε στα χέρια μας από το 2002 σαν εργαλείο απλής φωτογράφησης από ψηλά για την γραφιστική δουλειά μας που ήταν κυρίως μπροσούρες ξενοδοχείων. Έτσι αποφύγαμε την χρήση ελικοπτέρου το οποίο ήταν δαπανηρό. Με επιμονή και κόπο καταφέραμε και ξεπεράσαμε όλες τις αντιξοότητες, λειτουργώντας το μπαλόνι για 360 απεικόνιση! Πετύχαμε θαυμαστά αποτελέσματα, πανοραμική θέα 360 μοιρών από 150 μέτρα ύψος! Άλλη οπτική, άλλη διάσταση, υπέροχο το αποτέλεσμα!
Για να παρουσιάσουμε τους 28, μέχρι σήμερα, τόπους παιδευτήκαμε και γνωρίζουμε πως σε μερικούς από αυτούς δεν έχουμε ολοκληρώσει το έργο μας και θα επιστρέψουμε. Σε όλη τούτη την πορεία είχαμε καλές, κακές στιγμές και απρόοπτες καταστάσεις. Τα ξεπεράσαμε όλα με καλή θέληση.
Ανταμειφθήκαμε με θαυμάσια τοπία γεμάτα Ελλάδα! Γνωρίσαμε υπέροχους απλούς ανθρώπους. Την ομορφιά αυτή δεν θα την βιώναμε εάν δεν είχαμε δημιουργήσει το Greecevirtual. Είναι πολλοί αυτοί που μας αγκάλιασαν και συμπαραστάθηκαν στη διαδρομή μας. Μας υπέδειξαν κρυφές ομορφιές του τόπου τους και αναπτύξαμε μαζί τους φιλικές σχέσεις οπου κι αν βρεθήκαμε.
Την Greecevirtual αποτελούν πέντε συνεργάτες με επικεφαλής τον Ιωάννη Πανέρα της «Κίνητρο διαφημιστική» που ασχολείται επαγγελματικά με τις εκδόσεις από το 1991 και τους:
  • Σδρέγα Νικόλαο – απόφοιτο ΤΕΕ πληροφορικής,
  • Τζούκα Δημήτριο – απόφοιτο ΙΕΚ γραφιστικής,
  • Αναγνώστου Ειρήνη – επιφορτισμένη με την ευθύνη της συλλογής πληροφοριών τοποθεσιών και την επιμέλεια των κειμένων,
  • Συντυχάκη Μαρία – υπεύθυνη Γραμματείας.
Η Greecevirtual προσφέρει σήμερα στην Ελλάδα το πιο ελκυστικό πακέτο προώθησης ενός τουριστικού προορισμού μέσα από το διαδίκτυο. Με την τεχνική της πανοραμικής λήψης περνάμε σε σφαιρική απεικόνιση του χώρου με φυσικούς ήχους, εντυπωσιακές πληροφορίες τύπου pop up χαρίζοντας ατελείωτες στιγμές εξερεύνησης. Με αυτό τον τρόπο, δίνουμε στον επισκέπτη κάτι πιο ουσιαστικό και διασκεδαστικό, από μια στατική εικόνα, μια απλή λεζάντα ή ένα βίντεο κάποιων λεπτών.
Η Greece virtual αποτελεί μια επιχείρηση με εξαιρετική προοπτική βιωσιμότητας, ειδικά στην εποχή οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην βαριά βιομηχανία της χώρας μας: τον τουρισμό. Καλύπτει με καινοτομικό τρόπο την ανάγκη παγκόσμιας προβολής επιλεγμένων περιοχών της χώρας, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και επαγγελματιών του τουρισμού. Παρέχει στους επιλεγμένους «πελάτες» της το συγκριτικό πλεονέκτημα της ολοκληρωμένης ρεαλιστικής προβολής. Επιπρόσθετα παρέχει, αποκεντρωμένες ευκαιρίες εργασίας, αφού αναζητεί και αξιοποιεί τοπικούς συνεργάτες για την φωτογράφηση επαγγελματικών χώρων.
Η ανάδειξη της τουριστικής ΕΛΛΑΔΑΣ είναι μέριμνα όλων μας.

πηγή: www.24luckyhours.blogspot.gr

Τα διαβάζουν πολλοί