English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21.2.13

Πώς να φτιάξετε στο σπίτι το άρωμά σας!

Μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι το δικό σου άρωμα, που θα το προσαρμόσεις έτσι ώστε να ταιριάζει στο γούστο σου, και συγχρόνως θα ξοδέψεις πολύ λιγότερα χρήματα.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ευκάλυπτο, αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και λεμονιού που αποπνέουν ένα δροσερό φρουτώδες άρωμα ιδανικό για όλες τις ώρες!
Πριν χρησιμοποιήσεις το νέο σου άρωμα, δοκίμασέ το στο εσωτερικό σημείο του καρπού σου, να σιγουρευτείς ότι σε ικανοποιεί.

Υλικά:
2 φλιτζάνια αποσταγμένο νερό
3 τύποι αιθέριο έλαιο, 25 σταγόνες συνολικά
Γλυκερίνη (5 σταγόνες)
3 κουταλιές της σούπας βότκα
Μεγάλο γυάλινο βάζο με ένα στεγανό καπάκι
Σταγονόμετρο ή baster
Μεζούρα με στόμιο
Μπουκάλι για το άρωμα

Εκτέλεση:
Διάλεξε ένα συνδυασμό από τρία διαφορετικά αιθέρια έλαια, που το άρωμά τους δένει και σε ικανοποιεί. π.χ. 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού, 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και πέντε σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού.
Χρησιμοποιώντας μια κούπα μέτρησης, βάλε δύο φλιτζάνια αποσταγμένο νερό σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Πρόσθεσε στο νερό αυτό τρεις κουταλιές της σούπας βότκα. Έπειτα πρόσθεσε πέντε σταγόνες γλυκερίνης.
Στη συνέχεια πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια. Ανακάτεψε το μίγμα. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάς να κυριαρχεί. Ανακάτεψε καλά και κλείσε το βάζο με το στεγανό καπάκι.
Τέλος, τοποθέτησε το δοχείο που περιέχει το άρωμα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, για τουλάχιστον 12 ώρες. Μετά από τις 12 ώρες, ανακίνησε το περιεχόμενο για να το αναμίξεις καλά. Χρησιμοποιήστε ένα σταγονόμετρο ή ένα baster για να μεταγγίσεις το μείγμα στο μπουκάλι που έχεις διαλέξει για το άρωμά σου, και απόλαυσέ το!

(Ιδανικό μέρος φύλαξης του αρώματος σας είναι αυτό όπου είναι στεγνό, δροσερό και σκοτεινό π.χ ντουλάπι, επίσης μην ξεχνάτε να κλείνετε καλά το πώμα του μπουκαλιού)

http://woman.pathfinder.gr

Τα διαβάζουν πολλοί