English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19.2.13

Κέικ Μήλου (νηστήσιμο)

Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας νερό
1/2 φλυτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/2 φλυτζ. τσαγιού σταφίδες
1 φλυτζ. του καφέ κονιάκ
2 κου. γλυκού κανέλα
2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 βανίλιες

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό, το νερό, τις βανίλιες, το γαρίφαλο και τη σόδα και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.

http://agiosharalabos.blogspot.gr

Στο e-mail σου τα νέα άρθρα

Τα διαβάζουν πολλοί