English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

8.1.13

Συμβουλές για τις ελιές και τη συντήρηση τους κι 1 μυστικό...

Τις ελιές πού βάζουμε σε άλμη, αν δεν τις έχουμε χαράξει, μπορούμε να τις αφήσουμε για μήνες χωρίς να πάθουν τίποτα. Σε ένα μήνα είναι έτοιμες να φαγωθούν ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν άνετα μέσα στα δοχεία.
Αν τις έχετε χαράξει, ξεπικρίζουν πιο σύντομα και σε 20 μέρες είναι έτοιμες .  Αλλά καλό είναι να τις βγάλετε από την άλμη και να τις συντηρήσετε με λαδάκι. Οι χαρακωμένες ελιές πρέπει να φαγωθούν μέσα στον χρόνο, ενώ οι μη χαρακωμένες  μπορούν να συντηρηθούν στην άλμη για 2- 3 χρόνια. Όταν κρατάνε και λίγο την πικράδα τους είναι πολύ πιο ευχάριστες και πικάντικες και κάνουν πολύ καλό στην υγεία.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ένας άλλος, καί ο καλύτερος τρόπος, συντήρησης, είναι να τις βάζετε σε  θαλασσόνερο. Απλώς, όταν τις μαζέψουμε, τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε  μπουκάλια ή βάζα με νερό θαλάσσης χωρίς να τις χαράξουμε. Είναι η καλύτερη συντήρηση και μπορούμε να τις διατηρήσουμε χρόνια, και να βγάζουμε και να τρώμε όποτε  θέλουμε.
Τώρα πού τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα για όλους, οι ελίτσες με ψωμάκι αποτελούν σχεδόν μια πλήρη τροφή. Άρα, μπορούμε να μαζέψουμε και να συντηρήσουμε ελιές και να τις έχουμε και για τις δύσκολες μέρες .

http://laikiparadosi.blogspot.gr

Τα διαβάζουν πολλοί