English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30.9.12

Τι σημαίνει βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος; Και γιατί δεν συγχωρήται;

Διάβασες στο Ευαγγέλιο τους λόγους του Χριστού:
«Πάσα αμαρτία και βλασφημία αφεθήσεται τοις ανθρώποις, η δε του Πνεύματος βλασφημία ουκ αφεθήσεται τοις ανθρώποις… ούτε εν τω νυν αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι» (Ματθ.12,31-32).
Και ρωτάς τι σημαίνει βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος;

Είναι η βλασφημία κατά της αλήθειας και της ζωής, που προέρχονται από το Άγιο Πνεύμα του Θεού. Ο άπιστος που μισεί και διώκει την αλήθεια του Θεού, βλασφημεί κατά του Αγίου Πνεύματος.
Ο αυτόχειρας που μισεί και αφαιρεί τη ζωή του, βλασφημεί κατά του Αγίου Πνεύματος. Εφόσον το Άγιο Πνεύμα αποκαλείται και Πνεύμα της Αληθείας και της ζωής.

Στο ευαγγέλιο του Ιωάννη γράφεται ότι ο Χριστός τρεις φορές επικαλέσθηκε το Άγιο Πνεύμα με τη σημασία του Πνεύματος της Αληθείας:
«Ο δε παράκλητος, το Πνεύμα το Άγιον ο πέμψει ο πατήρ εν τω ονόματί μου, εκείνος υμάς διδάξει πάντα και υπομνήσει υμάς πάντα α είπον υμίν…» (Ιωαν. 14, 26) -«όταν δε έλθη ο παράκλητος ον εγώ πέμψω υμίν παρά του πατρός, το Πνεύμα της αληθείας…»
(Ιωάν. 15,26)- «οδηγήσει υμάς εις πάσαν την αλήθειαν» (Ιωάν. 16, 13). Εκείνος, λοιπόν,που αρνείται και χλευάζει το Άγιο Πνεύμα, αρνείται και χλευάζει τον Θεό που είναι το Πνεύμα της Αληθείας.

Ρωτάς γιατί αυτό το αμάρτημα δεν συγχωρείται ενώ κάθε άλλο αμάρτημα συγχωρείται. Κοίταξε, στον Ζακχαίο συγχωρέθηκε το αμάρτημα της φιλαργυρίας, σε αμαρτωλές γυναίκες τα σαρκικά αμαρτήματα, του ληστή στο σταυρό οι ληστείες και σε πολλούς άλλους πολλά άλλα αμαρτήματα. Γιατί λοιπόν να μην συγχωρείται και η άρνηση, η απιστία, ο χλευασμός κατά του Αγίου Πνεύματος;

Ήρθε η ώρα της ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ (θα συμβεί στις 3 Δεκεμβρίου 2012)

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ - AYTO ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.737 ΧΡΟΝΙΑ !

Μια πλανητική ευθυγράμμιση θα πραγματοποιηθεί στο νυχτερινό ουρανό της Αιγύπτου, με τις Πυραμίδες της Γκίζας.
Το γεγονός αυτό θα συμβεί στις 3 Δεκεμβρίου 2012,  μία ώρα πριν από την ανατολή του ηλίου (τοπική ώρα).

Οι 3 ευθύγραμμοι πλανήτες είναι: Ερμής / Αφροδίτη / Κρόνος

3 πλανήτες, 3 πυραμίδες, 3 Δεκεμβρίου.
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Ο τσομπάνος που πήγε στον Παράδεισο!

.....Αυτός ό τσοµπάνος, πού πήγε στόν Παράδεισο, τόν λέγανε Μαυρογένη, γιατί είχε µαύρα γένια καί ζούσε µέ τήν γυναίκα του απ' τόν κόσµο µακρυά, µέ τά ζωντανά του καί δέν κατέβαινε στό χωριό, παρά µονάχα γιά νά
πουλήση τά τυριά του καί νά ψουνίση τά χρειαζούµενα, ξεκίνησε νά λέη ό Προκόπης.

Μιάν ήµέρα τό λοιπόν, όπου βρέθτικε στό χωριό γιά τίς δουλειές του, πήγε νά άνάψη ενα κερί στήν εκκλτισιά, γιατί ήτανε θεοφοβούµενος καί καλής ψυχής άνθρωπος.Εκεί µιλούσεν ό παπάς στούς χωριανούς του καί τούς έλεγε τό κήρυγµα γιά τόν ίσιον δρόµο του Θεού, πού πάει όλόϊσια στόν Παράδεισον, αν
δέν στρίβουµε δεξιά κι αριστερά. Πρέπει νά τραβούµεν ίσια καί νά είµαστε συµπονετικοί γιά κάθε άνθρωπον, όταν εχει τήν ανάγκην µας. Νάµαστεν δηλαδή ψυχηκάρη δες καί νά έλεούµε, γιατί τό ίδιο κάνει καί ο Θεός καί έλεεί τόν κόσµον όλον γιά νά ζη καί νά πορεύεται. Κι όποιον δει πώς κάνει κι αυτός τό ίδιο, τόν συµπαθα πολύ καί τόν παίρνει στόν Παράδεισον, όπου είναι ή ζωή µεγαλείο άτελείωτον! "Ετσι τά έλεγεν ο παπάς κι ετσι πρέπει νά είναι, κατά τήν γνώµην µου. Ή Έκκλησία δέν λέγει ποτέ της ψέµατα καί γιατί νά τά πη, µαθές;

'Όλοι ακούγαµε τόν άπλοϊκόν τσοµπανο, πού µιλούσε µέ τόν δικό του παραστατικόν τρόπο καί κάθε λίγο σκούπιζε τά µουστάκια του, άγνωστον γιατί, καί δέν εδειχνε δυσκολία στό νά έκφραστή αυθόρµητα καί νά πη τήν πίστη του. Ό φίλος µου, πού είχε ένθουσιασθή, ρώτησε, συντοµεύοντας τήν µικρή παύση στήν διήγηση του Προκόπη:
- Καί µετά τί έγινε: Πως πήγε στόν Παράδεισον;
- 'Όταν γύρισε στό καλύβι του, τό είπε στήν γυναίκα του χαρούµενος αυτό τό ευχάριστο µαντάτο καί της είπε πώς θά πάει τήν άλλη µέρα νά συναντήση τόν Θεό. 'Ετσι κι έγινε.

29.9.12

Ο «γεροπόρνος» μοναχός

Μια από τις ωραιότερες ιστορίες του Λαυσαϊκού περιγράφει το βίο ενός μοναχού, που αφού εγκατέλειψε το μοναστήρι, δούλευε σαν φορτοεκφορτωτής στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Και όπως από κάθε λιμάνι, ούτε απ’ αυτό έλειπαν οι πόρνες. Ο «μοναχός» δούλευε όλη την ημέρα, και το βράδυ ξόδευε όλα όσα κέρδιζε, «αγοράζοντας» την συντροφιά μιας πόρνης για όλη τη νύχτα.

Ήταν η ντροπή των χριστιανών της πόλης, ήταν το σκάνδαλο της Εκκλησίας. Τα χρόνια πέρναγαν και παρά τις εκκλήσεις και τις συστάσεις, αυτός συνέχιζε την αμαρτωλή του ζωή. Κάποτε, όπως σε όλους μας, ο θάνατος ήρθε σαν λύτρωση, σαν φάρμακο που θα τον έσωζε από τις αμαρτίες που δεν σταμάτησε να κάνει ακόμη και λίγο πριν πεθάνει. Και πώς να τον αφήσουν χωρίς ταφή για χριστιανό; Οι παπάδες της πόλης τον πήραν να τον κηδέψουν και μαζί του να θάψουν το σκάνδαλο. Το νέο μαθεύτηκε: Ο «γεροπόρνος» μοναχός πέθανε. Ποιος άραγε θα πήγαινε στην εκκλησία να τον αποχαιρετήσει;

Η εκκλησία στην κηδεία του γέμισε από γυναίκες της Αλεξάνδρειας, τίμιες γυναίκες, χριστιανές, που ήρθαν να τον αποχαιρετήσουν, μα όχι σαν έναν οποιοδήποτε νεκρό, σαν άγιο! Κάποιος γνώρισε σε κάποια από αυτές το πρόσωπο μιας πόρνης, που είχε καιρό να δει στο λιμάνι… δεν ήταν όμως, όπως την θυμόταν. Κάποιες άλλες, απλά τους θυμίζαν κάτι απόμακρο.

Τότε η πόλη έμαθε πως ο «γεροπόρνος» μοναχός ήταν ένας άγιος, που με τα λεφτά που κέρδιζε, εξαγόραζε μια νύχτα χωρίς αμαρτία, αγόραζε το «δικαίωμα» στο σώμα τους για να κερδίσει την ψυχή τους. Τότε η πόλη έμαθε, ότι αυτός που νομίζαν ότι είναι το «σκάνδαλο» ήταν η αγνότητα, η άδολη αγάπη, η αυταπάρνηση, ο άνθρωπος, ο λόγος του Θεού, η προσευχή και η θέωση. Γιατί ο άνθρωπος του Χριστού δεν κρίνεται στη διάρκεια της ζωής του, αλλά στο τέλος της. Γιατί ακόμη κι όταν ο ίδιος ζει «καθώς πρέπει», πρέπει να μαρτυρήσει, πρέπει να ζήσει την μαρτυρία και το μαρτύριο. Τελικά ποιος είναι το σκάνδαλο, ο άλλος ή εμείς; Μήπως εγώ είμαι αυτός που θέτω στον άλλο το προσωπείο που μου ταιριάζει να τον βλέπω; Μήπως γιατί φοβάμαι μην αποκαλυφθεί το δικό μου προσωπείο;

http://stomenkalosstomenmetafovoutheou.blogspot.gr/

28.9.12

Οι αρχαιότερες απεικονίσεις των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου!


Στην κατακόμβη της Αγίας Θέκλας στην Ρώμη έχουν βρεθεί οι αρχαιότερες απεικονίσεις των Αγίων και πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Είναι εντυπωσιακό ότι και ο άγιος Πέτρος και ο άγιος Παύλος έχουν την ίδια ακριβώς όψη που έχουν μέχρι σήμερα στις εικόνες μας…

http://proskynitis.blogspot.gr

"ΌΝΕΙΡΑ..." Κι όμως, υπάρχει και αυτό το blog...

ΟΝΕΙΡΑ...Ακόμα ένα ιστολόγιο που αξίζει να το επισκεφτείτε όλοι!
Είναι το blog της
 
και πρόκειται για κατάθεση καρδιάς. Όμορφα λόγια, απο "τη θάλασσα των αναμνήσεων", " ΌΝΕΙΡΑ..." 

Για να το επισκεφθείτε πατήστε εδώ: 
http://tosofaki.blogspot.gr


Ακτινίδιο & Ρόδι... οι 2 σωματοφύλακες της καρδιάς!


Το ακτινίδιο είναι πλούσιο  σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία ενώ περιέχει βιταμίνη C σε πολύ μεγάλες ποσότητες. (διπλάσια από το πορτοκάλι) Επίσης, απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.
Τέλος, συντελεί στη βελτίωση της όρασης, εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτεϊνη που περιέχει.
Θερμιδική Αξία: 42 kcal ανα 100γρ
Ωρίμανση : ΟΚΤΩΒΡΙΟ εώς ΜΑΙΟ

Το ρόδι αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, όπως οι πολυφαινόλες, οι ταννίνες και οι ανθοκυανίνες. Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από ότι το πράσινο τσάι. Επιπροσθέτως, ο χυμός του βελτιώνει την κυκλοφορία σε άτομα με ισχαιμική καρδιαγγειακή πάθηση. Έρευνες έδειξαν ότι ο χυμός ροδιού έχει καρδιοπροστατευτική δράση. 

Τέλος, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας κατά του Καρκίνου, ο χυμός ροδιού μπορεί να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης LDL και να ελαττώσει την παρουσία της αθηρωματικής πλάκας σε αρτηρίες που έχουν ήδη υποστεί στένωση.
Θερμιδική Αξία: 51 kcal ανα 100 γρ
Ωρίμανση : ΟΚΤΩΒΡΙΟ εώς ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

27.9.12

Αυτή είναι η Τσιχλοποταμίδα

Τσιχλοποταμίδα (Acrocephalus arundinaceus).
Έχει μέγεθος 16-20εκ.. Το φτέρωμα της είναι καφετί στη ράχη και υπόλευκο στην κοιλιά. Στοιχεία που βοηθούν περισσότερο στην ταυτοποίησή της είναι το σχετικά μακρύ και ισχυρό ράμφος, το υπόλευκο φρύδι, η πολύ χαρακτηριστική και διαπεραστική λαλιά της, καθώς και η πολύ συχνή παρουσία της στους καλαμώνες.
Είναι ένα από τα λίγα πουλιά που παρατηρείται να στέκεται και να κελαηδά πάνω στα καλάμια.

Ο γύρος της Χίου σε 1 άρθρο!

Αξιοθέατα πόλης:
Το κάστρο της πόλης της Χίου
Κάστρο:
Έχει έκταση 180.000 τ.μ. και τα τείχη του περικλείουν οικισμό με περίπου 650 κατοίκους. Η κατοίκηση στο χώρο του Κάστρου μαρτυρείτε τουλάχιστον από τους ελληνιστικούς χρόνους ενώ ευρήματα πιστοποιούν την συνέχιση της κατοίκησης στους Ρωμαϊκούς και στους πρωτοβυζαντινούς χρόνους. 
Ναοί των μεσοβυζαντινών χρόνω
ν μαρτυρούνται από τις πηγές (10ου αι.) και από ευρήματα ανασκαφών (11ου αι.)

26.9.12

Σύρος... στο ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ

Το σπίτι των Ρεΐζηδων στο Επισκοπείο, στο συριανό «Κολωνάκι», είναι ένα διώροφο αρχοντικό που προδίδει την οικονομική επιφάνεια της εφοπλιστικής οικογένειας που το κατοικούσε...

Γαρίδες σαγανάκι

Χρειαζόμαστε...
1 κιλό μεγάλες Γαρίδες
250 γρμ. σκληρή Φέτα
1 φλυτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
4 ώριμες Ντομάτα(ες)
2 μέτρια ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)
1 (προεραιτικα) ψιλοκομμένη Πράσινη(ες) πιπεριά(ες)
1 σκελίδα ψιλοκομμένο Σκόρδο
1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
λίγη Πάπρικα

Ξεκινάμε!
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών, ή το μπλέντερ. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε την σάλτσα να βράσει για λίγο. Βάζετε τις γαρίδες σε γιουβέτσι ή πυρέξ και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Προσθέτετε το μαϊντανό, την φέτα κομμένη κομματάκια και λίγη πάπρικα.
Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για μισή ώρα.

http://www.gma-nitsa.gr

25.9.12

7 στοιχειωμένα σπίτια και οι αστικοί τους "μύθοι"...

1. Το σπίτι στο Πικέρμι
Είναι ίσως το πιο γνωστό στοιχειωμένο σπίτι. Απο την αρχαιότητα ήταν γνωστή τοποθεσία όπου λάμβαναν χώρο παράδοξα φαινόμενα.
Σε αυτήν, το 18ο και το 19ο αιώνα, άνθρωποι χάνονταν, ενώ υπήρχαν συχνές εμφανίσεις ξωτικών και νεραϊδών. Το συγκεκριμένο σπίτι, τώρα, χτίστηκε το 1910 απο τον Περικλή Καλλέργη, ο οποίος αυτοκτόνησε αφού δολοφόνησε τη γυναίκα του. Στην Κατοχή χρησιμοποιήθηκε απο τον ιταλικό στρατό ως τοπικό φρουραρχείο και στα υπόγειά του γίνονταν βασανιστήρια απο τους στρατιώτες. Οι μετέπειτα ένοικοι του σπιτιού έμεναν σε αυτό μόνο μικρά χρονικά διαστήματα, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια, άγνωστοι σκάβουν το υπόγειο λόγω διαφόρων φημών περί κρυμμένου θησαυρού.

2. Το σπίτι της Καλλιθέας
Στην οδό Λασκαρίδου στην Καλλιθέα, βρίσκεται το διώροφο κτίριο της οικογένειας της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου. Μέσα σ’αυτό, εδώ και χρόνια κρύβεται ένα ερωτικό δράμα που κατέληξε στο θάνατο. Η ιστορία εκτυλίσσεται στα 1900, όταν ο ποιητής Περικλής Γιαννόπουλοςερωτεύτηκε παράφορα τη Σοφία. Η νεαρή ζωγράφος, ενώ ήταν κι αυτή ερωτευμένημαζί του, του έκανε πείσματα και του φερόταν με αδιαφορία, απορρίπτοντας τηνπρόταση γάμου που της είχε κάνει. Ο άτυχος νέος, απογοητευμένος και βλέποντας τα όνειρά του να χάνονταιτο ένα μετά το άλλο, έθεσε τέρμα στη ζωή του, πέφτοντας από το άλογό του στο Σκαραμαγκά. Η κοπέλα, μή αντέχοντας το βάρος από τον χαμό του αγαπημένου της, κλείστηκε στον εαυτό της, σφράγισε τις πόρτες του σπιτιού της και περιφερόταν στα δωμάτια ως το τέλος της. Μετά το θάνατό της πολλοί ισχυρίζονταν πως αν περνούσε κανείς νύχτα από εκεί, έβλεπε το φάντασμά της να τριγυρίζει και να μουρμουρίζει μελαγχολικά το όνομα του αγαπημένου της…

Συνιστώμενη δίαιτα για την μείωση της χοληστερόλης

Να θυμάστε οτι την πιο ασφαλή συμβουλή - οδηγία, θα σας την δώσει μόνο ο γιατρός!

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ
ΑΠΕΦΥΓΕΤΕ
ΔΙΑΛΕΞΤΕ
ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ
ΨΑΡΙΑ-ΚΡΕΑΤΑΨάρια πουλερικά χωρίς το δέρμα τους, άπαχα μέρη βοδινού, αρνίσιου, χοιρινού, ή μοσχαρίσιου κρέατος.Παχιά μέρη βοδινού, αρνίσιου, χοιρινού κρέατος, εντόσθια, κονσέρβες κρέατος, λουκάνικα, σάντουιτς με λουκάνικα και ζαμπόν, μπέικον, τυριά. Πάπια, ψάρια τηγανισμένα, σαρδέλες, αυγοτάραχο. Οστρακοειδή, γαρίδες, αστακούς, καβούρια
ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ  ΓΑΛΑΚΤΟ- ΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑΑποβουτυρωμένο γάλα (υγρό, σε σκόνη ή εβαπορέ), Ημιαποβουτυρωμένο γάλα. Άπαχο 1ή 0% λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι. Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυριά (2% λιπαρά), Ανθότυρο. Γρανίτα.Φυσικό πλήρες γάλα, κανονικό, εβαπορέ, συμπυκνωμένο, κρέμα γάλακτος, σαντιγί, απομιμήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων, τις περισσότερες κρέμες που δεν προέρχονται από γάλα. Βούτυρο γάλακτος, πλήρες λιπαρών γιαούρτι. Όλα τα λιπαρά τυριά (40% λίπος) σε μορφή κρέμας. Όλα τα φυσικά τυριά π.χ. φέτα, μανούρι, κασέρι, διάφορα είδη γραβιέρας, παρμεζάνα, γκούντα,blue-cheese, rokfort,  ένταμ. Παγωτό.
ΑΥΓΑΤο ασπράδι του αυγού (2 ασπράδια είναι ισοδύναμα με 1 ολόκληρο αυγό), υποκατάστατο αυγού.Κρόκος αυγού.
ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑΦρέσκα ή κατεψυγμένα, κονσέρβες η ξηραμένα, φρούτα και λαχανικά, βραστές πατάτες.Λαχανικά παρασκευασμένα σε βούτυρο, φρούτα με κρέμα σαντιγί, κομπόστες φρούτων, αβοκάντο.
ΨΩΜΙΑ ΚΑΙ ΣΙΤΗΡΑΣπιτικό ψωμί ψημένο με ακόρεστα έλαια, κέικς, κράκερς με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.Ψωμί του εμπορίου, πίττες, κέικ, κουλουράκια με ξηρούς καρπούς, μπισκότα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, κράκερς υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
ΟΣΠΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑΜη αποφλοιωμένα δημητριακά, μη αποφλοιωμένο ρύζι ζυμαρικά, φασόλια, ρεβίθια, φακή.Ψωμιά που τα αυγά είναι το κύριο συστατικό τους. Κρουασάν, μπατόν σαλέ, μπριός.
ΡΟΦΗΜΑΤΑΤσάι, καφές, χυμοί φρούτων. Ψημένο κακάο. Μπύρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα.Σοκολάτα, Ιρλανδικός καφές. Οινοπνευματώδη, αεριούχα ποτά
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΕΛΑΙΑΑκόρεστα φυτικά έλαια: ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, σησαμέλαιο, λάδι σόγιας,Βούτυρο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, υδρογονωμένα λίπη και έλαια (μαργαρίνες), χοιρινό λίπος.
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙΣπόροι, κάστανα.Ινδική καρύδα. Όλοι οι ξηροί καρποί.
ΔΙΑΦΟΡΑΜαγιονέζα με λίγες θερμίδες, ντρέσιγκς που παρασκευάζονται από ακόρεστα έλαια που αναφέρονται πιο πάνω, Χορταρικά, καρυκεύματαΣάλτσες, κρέμες ή σάλτσες τυριών.  Μαγιονέζες.

http://www.incardiology.gr

Εκδρομή στους "μυστικούς" καταρράκτες του Πολυλίμνιου Μεσσηνίας!

Το χωριό Χαραυγή είναι κρυμμένο από τον κεντρικό δρόμο, πίσω από ένα άλλο χωριό, που λέγεται Καζάρμα. Και στα δύο έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου πολύ κοντά στη μέση του πουθενά. Για την ακρίβεια, είσαι σχεδόν στη μέση του δρόμου Καλαμάτας-Πύλου.
Μετά απο πολλές στροφές, ένα χωμάτινο μονοπάτι κατηφορίζει μέχρι ένα σημείο, και μετά ...

Ξεκινά από αύριο το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων αποφάσισε να εφαρμόσει και κατά τη φετινή χρονιά, ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Το πρόγραμμα, που υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Αγροτικής Εστίας, ξεκινά από αύριο, 26 Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι (ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι) δωρεάν παροχής βιβλίων, θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία, προκειμένου να κάνουν χρήση της παροχής και να λαμβάνουν τα βιβλία.

Τα δωρεάν βιβλία που μπορούν να λαμβάνουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι: - Μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.
- Φροντιστηριακά.
- Σχολικά βοηθήματα.

Σοκολατόπιτα με καρύδια

Χρειαζόμαστε...
Για 4-6 άτομα
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση
1/3 φλιτζανιού μπράντι ή ρούμι
250 γρ. Κουβερτούρα
250 γρ. Λευκή σοκολάτα
3 φλιτζάνια καρυδόψιχα
6 ασπράδια αυγού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
λίγο τριμμένο γαρίφαλο σκόνη
λιωμένο βούτυρο

24.9.12

Θανάσιμο αμάρτημα η αυτοκτονία

Χριστιανοί μου ἀγαπητοί,
Ζοῦμε στήν ἐπίγεια κοσμική κοινωνία τοῦ Μαμωνᾶ. Ὁ ἄρχοντας αὐτῆς, ὁ διάβολος, προσπαθεῖ ν’ ἀπομακρύνει τόν ἄνθρωπο ἀπό τόν Θεό καί ἀπό τά Ἐπουράνια ἀγαθά μέ πολλούς τρόπους. Τόν παρασύρει μέ πρόσκαιρα, φθαρτά καί ὑλικά ἀγαθά ἀπό τά ὁποῖα μπορεῖ ν’ ἀντλεῖ δόξα καί ἡδονή, ὅμως παράλληλα δεσμεύεται ἀπό ἐπιθυμίες, ἀνάγκες, πάθη, φοβίες, ἄγχος καί ἀποδεσμεύεται ἀπό ὁτιδήποτε πνευματικό καί σωτήριο.
Ἀφοῦ ὁ ὑποταγμένος στήν ὕλη ἄνθρωπος χορτάσει μέ ψεύτικα δολώματα, ἐφήμερες χαρές καί ἀπολαύσεις, ἀποδυναμώνεται ψυχικά καί δέν μπορεῖ ν’ ἀντιμετωπίσει τίς δυσκολίες τῆς ζωῆς, οἱ ὁποῖες ἰδιαίτερα τό τελευταῖο διάστημα κατακλύζουν τήν καθημερινότητά του.
Ἔτσι, αντικρίζει παντοῦ ἀναποδιές καί μαυρίλα, ἡ πίστη του εξασθενεῖ, ἡ κρίση του θολώνει, δειλιάζει, ἀπογοητεύεται, ὁ ὑπερτροφικός ἐγωισμός του πληγώνεται, μέ ἀποτέλεσμα τήν αὐτοκτονία.

Το φυσικό "φαρμακείο" του σπιτιού

Πέρα απο τα παρακάτω, πρώτο μέλημα κάποιου, πρέπει να είναι η συμβουλή ενός γιατρού.

Τα βότανα δεν είναι ακίνδυνα, θέλουν προσοχή.

Τα αιθέρια έλαια να μην έρθουν σ' επαφή με τα μάτια και το στόμα.

Τα βότανα, τα λάδια, αιθέρια έλαια και οι κρέμες να φυλάσσονται μακριά από τα παιδιά.

23.9.12

Τα μοναστήρια της Ελλάδας

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για τα μοναστήρια και τα ησυχαστήρια, αλφαβητικά, ανάλογα με την Ιερά Μητρόπολη στην οποία υπάγονται.

22.9.12

Όταν δίνεις, πλουτίζεις... δεν φτωχαίνεις

Ο φούρναρης γκρίνιαζε συνέχεια στην γυναίκα του που πήγαινε στις εκκλησίες και έδινε στους φτωχούς και στους εράνους. Μια μέρα, εκεί που έβγαλε το ζεστό ψωμί και μοσχοβόλησε η γειτονιά, ήρθε και στάθηκε στην πόρτα του ένας φτωχός.

- Αφεντικό, όλα αυτά τα ψωμιά είναι δικά σου;
- Αμ΄ τίνος να'ναι;
- Και δεν τα τρως;
- Βρε φύγε από δω!
- Δώσε μου και μένα ένα ψωμάκι που πεινάω.
- Φύγε σου είπα, παράτα με.
- Αφεντικό!
- Φεύγεις ή δεν φεύγεις;
- Αφεντικό! Παρακαλούσε ο φτωχός...

Τρουφάκια σοκολάτας!

Χρειαζόμαστε...
(για 50 τεμάχια)
30 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
½ κούπας γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1/3 κούπας καρύδι τριμμένο
1 ποτήρι τρούφα (για την επικάλυψη)

Ξεκινάμε!
Σε ένα μπρίκι τοποθετείτε το βούτυρο, την κουβερτούρα και ¼ κούπας γάλα
Τοποθετείτε το μπρίκι στο ματάκι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συχνά μέχρι το μίγμα να γίνει ρευστό.
Σπάτε τα μπισκότα σε ένα μπολ
Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα στο μπολ με τα μπισκότα
Προσθέτετε το μίγμα λιωμένης κουβερτούρας-βουτύρου
Προσθέτετε το τριμμένο καρύδι και την άχνη
Ανακατέψετε καλά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα
Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες για να κρυώσει
Σχηματίστε μικρά μπαλάκια αποσπώντας μικρές ποσότητες μίγματος
Ρίξτε τα μπαλάκια στην τρούφα και κυλήστε τα ώστε να καλυφθούν γύρω γύρω με την τρούφα
Τοποθετήστε τα μπαλάκια σε μικρές χρωματιστές χάρτινες θήκες και βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρετε.

http://greekfoody.com

"Το παρελθόν μου" Άννα Βίσση

Αγαπημένο τραγούδι, αφιερωμένο σε όλους σας ;-)

Μερικά μυστικά για το νοικοκυριό

Λεκέδες στα χαλιά
Οι περισσότεροι φρέσκοι λεκέδες μπορούν εύκολα να εξαφανισθούν από τα χαλιά ή την ταπετσαρία με τη χρησιμοποίηση ενός baby wipe (μωρομάντηλου). Απλά σκουπίστε το λεκέ προσεκτικά μ’ αυτό, αντί να χρησιμοποιήσετε νερό κι ένα πανάκι.

Κραγιόν στους τοίχους
Το κραγιόν που έχει λερώσει τους τοίχους ή άλλα αντικείμενα, μπορεί να καθαριστεί με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά. Χρησιμοποιώντας το πιστολάκι, ζεστάνετε την περιοχή που έχει λερωθεί και θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να το καθαρίστε αμέσως με ένα καθαρό πανί. Εάν έχει λεκιάσει την επιφάνεια, βουτήξτε ένα πανάκι σε ζεστό νερό με λίγη χλωρίνη και τρίψτε προσεκτικά. Θα εξαφανιστούν τα πάντα.

Καθαρισμός χάλκινων αντικειμένων
Για να καθαρίσετε χάλκινα αντικείμενα, χρησιμοποιήστε κέτσαπ. Απλώστε λίγο κέτσαπ πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το να στεγνώσει τελείως. Τρίψτε το μετά μ’ ένα καθαρό πανί. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

15 προτάσεις για το νοικοκυριό


  1. Εάν έχετε θερμοσίφωνα ελέγξτε εάν θερμαίνετε πολύ συχνά το νερό σας ή για πολύ ώρα
  2. Κατεβάστε τη θερμοκρασία του θερμοστάτη σας κατά 1 βαθμό (19C θεωρείται ιδανική θερμοκρασία)
  3. Κλείστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που είναι στο standby
  4. Κλείστε τη βρύση όταν πλένετε τα δόντια σας
  5. Μην αφήνετε τη βρύση ανοιχτή όταν πλένετε τα χέρια σας
  6. Κάντε ντουζ αντί για μπάνιο
  7. Βάλτε κόφτη νερού στο καζανάκι σας για να αποφύγετε τη σπατάλη νερού
  8. Χρησιμοποιείτε τσάντες που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν για τα ψώνια σας
  9. Αποφύγετε τις πολλές πλαστικές συσκευασίες ιδιαίτερα όταν ψωνίζετε τρόφιμα
  10. Ανακυκλώστε όσες περισσότερες συσκευασίες μπορείτε - μάθετε τι μπορεί να ανακυκλωθεί από την τοπική σας κοινότητα

21.9.12

Είναι τα πιο παράξενα κτίρια στον κόσμο

Stone House (Guimarães, Portugal)

The Crooked House (Sopot, Poland)

Τηλεμαραθώνιος για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 από τις 3 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ


Το χαμόγελο του παιδιού Στις 25 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, τηλεμαραθώνιος για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με τη συμμετοχή 5 Τηλεοπτικών σταθμών στην Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα: Super (Ν. Κορίνθου), Achaia Tv (Ν. Αχαϊας), Αχελώος Tv (Ν. Αιτωλοακαρνανίας), Best Tv (Ν. Μεσσηνίας) και ΗΛΕΚΤΡΑ (Ν. Κορίνθου).

Με κεντρικό σύνθημα: ««ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ 60 ΠΑΙΔΙΑ. ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ» 5 τηλεοπτικοί σταθμοί της Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας ενισχύουν την πανελλαδική εκστρατεία του οργανισμού με στόχο την εξεύρεση πόρων για την άμεση λειτουργία δύο νέων σπιτιών για 60 παιδιά που σήμερα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Τα δύο αυτά σπίτια σε Αίγιο και Αγρίνιο αποτελούν ευγενική παραχώρηση ιδιωτών και φορέων και είναι έτοιμα να ανοίξουν την αγκαλιά τους σε 60 παιδιά που σήμερα κινδυνεύουν.

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 3μμ έως τις 12πμ, συντονιστείτε στους παραπάνω σταθμούς κι ενημερωθείτε για το έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Δυτική και υπόλοιπη Ελλάδα.

Καλούμε όλους εσάς, που διαχρονικά είστε συνοδοιπόροι μας, να συμβάλλετε στη νέα αυτή προσπάθεια, να στελεχώσουμε και να λειτουργήσουμε τα 2 νέα μας σπίτια!

http://www.hamogelo.gr

10 τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι

1. Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας
Αντικαταστήστε τις λάμπες πυρακτώσεως με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας.
Καταναλώνουν 80% λιγότερη ενέργεια και διαρκούν 10-15 φορές περισσότερο.

2. Πολύπριζα με διακόπτη
Συνδέστε τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σε πολύπριζα με διακόπτη.
Έτσι θα είναι πολύ εύκολο, πριν πέσετε για ύπνο και με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού, να σβήσετε την τηλεόραση, το DVD, το βίντεο, το στερεοφωνικό και τον υπολογιστή.
Αν μια τέτοια διαδικασία σας φαίνεται περιττή, σκεφτείτε ότι το 10% της κατανάλωσης ρεύματος του σπιτιού προέρχεται από τις συσκευές που βρίσκονται σε κατάσταση «αναμονής» -δεν έχουμε πατήσει δηλαδή το off.

20.9.12

Εκδρομή στη Φλώρινα! O Σταυρός της Φλώρινας

ANABASI STON STAYRO FLORINAS07.JPGΣτην κορυφή του περιαστικού λόφου του Αγίου Παντελεήμονα υπάρχει ο Σταυρός της Φλώρινας με το εξωκκλήσι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα.
Ευρίσκεται νοτίως της πόλης , σε υψόμετρο 1005 μ περίπου στην θέση "κούλα", σε μία μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοποθεσία με πανοραμική θέα στο λεκανοπέδιο και στα γύρω βουνά. Προς ανατολάς ευρίσκεται ο κάμπος της Φλώρινας με το όρος Βόρρας. Προς βορράν το Περιστέρι και βορειοδυτικά το όρος Βαρνούντας. Νοτίως ανυψώνεται επιβλητικά το όρος Βίτσι. Από το σημείο του Σταυρού ορισμένες ημέρες του φθινοπώρου και της ανοίξεως όταν ο ορίζοντας καθαρίζει αρκετά είναι ορατά τα βουνά της Κοζάνης μέχρι και ο Όλυμπος. Από το σημείο του Σταυρού προς δυσμάς ξεκινάει μία κυματοειδής σειρά βουνοκορφών πυραμοειδούς επιμήκους ορεινών σχηματισμών που ενώνονται στον ορεινό αυχένα Βίγλας Πισοδερίου με το Βουνό Βαρνούντας.

Καλημέρα Χριστέ μου…

Το 1922 ήρθε από την Μικρασία με τους πρόσφυγες ένα ορφανό Ελληνόπουλο, ονόματι Συμεών. Εγκαταστάθηκε στο Πειραιά σε μια παραγκούλα και ζούσε εκεί μόνο του. Είχε ένα καροτσάκι και έκανε τον αχθοφόρο, μεταφέροντας πράγματα στο λιμάνι. Γράμματα δεν ήξερε ούτε πολλά πράγματα από την πίστη μας. Είχε την μακάρια απλότητα και πίστη απλή και απερίεργη. Όταν ήλθε σε ηλικία γάμου νυμφεύθηκε, έκανε δυό παιδιά και μετακόμισε με την οικογένειά του στη Νίκαια.
Κάθε πρωί πήγαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να βγάλει το ψωμάκι του. Περνούσε όμως κάθε μέρα, το πρωί, από το ναό του αγίου Σπυρίδωνος, έμπαινε μέσα, στεκόταν μπροστά στο τέμπλο, έβγαζε το καπελάκι του και έλεγε: «Καλημέρα Χριστέ μου, ο Συμεών είμαι. Βοήθησέ με να βγάλω το ψωμάκι μου».
Το βράδυ που τελείωνε τη δουλειά του ξαναπερνούσε από την Εκκλησία, πήγαινε πάλι μπροστά στο τέμπλο και έλεγε:
«Καλησπέρα Χριστέ μου, ο Συμεών είμαι. Σ’ ευχαριστώ που με βοήθησες και σήμερα».

Και έτσι περνούσαν τα χρόνια του ευλογημένου Συμεών. Περίπου το έτος 1950 όλα τα μέλη της οικογενείας του αρρώστησαν από φυματίωση και κοιμήθηκαν εν Κυρίω. Έμεινε ολομόναχος ο Συμεών και συνέχισε αγόγγυστα τη δουλειά του αλλά και δεν παρέλειπε να περνά από τον άγιο Σπυρίδωνα να καλημερίζει και να καλησπερίζει τον Χριστό, ζητώντας τη βοήθεια Του και ευχαριστώντας Τον.

19.9.12

Εκδρομή στον οδοντωτό σιδηρόδρομο - Καλάβρυτα!

Ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων & η μαγευτική διαδρομή του μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της χώρα μας. Την κατασκευή του αποφάσισε ο ...

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
1) η σκλήρυνση δεν είναι μεταδοτική ασθένεια
2) δεν είναι ψυχική ή νευρική διαταραχή
3) η σκλήρυνση δεν είναι κληρονομική

18.9.12

Ο πύργος των ονείρων

n
Αν πάει κανείς μέχρι την οδό Σμολένσκυ 4, στο Ν. Φάληρο, θα αντικρίσει ένα ερειπωμένο αρχοντικό, με φοίνικα στη αυλή του – γνωστό στους κύκλους των φίλων του μεταφυσικού και ως «Πύργος των Ονείρων».
Ακριβώς απέξω, δύο ηλικιωμένες κυρίες, φορτωμένες με ψώνια, κοντοστέκονται και σχολιάζουν πώς κατάντησε. Στην αυλή του εγκαταλειμμένου μεγάρου έχουν συσσωρευτεί σκουπίδια και αποκαϊδια. «Δεν ξέρω πολλά για την ιστορία του μέρους, περίμενε, θα φωνάξω τον αδελφό μου που ξέρει», μου εκμυστηρεύεται η μία.
Μέσα σε λίγα λεπτά, ένας κύριος κατεβαίνει από την πολυκατοικία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Πύργο: «Εδώ έμενε κάποτε κάποιος Κουρτάλης. Αυτό ξέρω μόνο». Κι έπειτα αποχωρεί κάπως απότομα. Η αλήθεια είναι πως αυτή την πληροφορία την κατείχα κι εγώ. Σύμφωνα με τον θρύλο, εδώ κατοικούσε κάποτε ένας υφασματέμπορος ονόματι Καρτάλης (ή Κουρτάλης, σύμφωνα με τον γείτονα). Όλη του τη ζωή είχε εμμονή με το να αποκτήσει κάποιο αξίωμα, σταδιακά τρελάθηκε, απομονώθηκε στο αρχοντικό του και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Θα καταφέρω όμως να μάθω την ιστορία πίσω από τον θρύλο;
n
Ένας ηλικιωμένος κύριος κατεβαίνει από την ίδια πολυκατοικία, έχοντας ακούσει πως ζητάω πληροφορίες για τον Πύργο. Ο κ. Χρήστος Καθάριος, με τα καθάρια γαλάζια μάτια, είναι σαν τον από μηχανής θεό μίας τυπικής ιστορίας μυστηρίου, τον σοφό ηλικιωμένο που αποκαλύπτει στον πρωταγωνιστή όλα τα φοβερά μυστικά λίγο πριν το αναπόφευκτο φινάλε. «Είχα γνωρίσει τον Κουρτάλη, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, λίγο καιρό αφού μετακόμισα σε αυτή εδώ την πολυκατοικία. Ήταν 70 χρονών περίπου τότε. Ήταν γιος βιομηχάνου, ο πατέρας του έφτιαχνε σχοινιά». Ισχύουν οι ιστορίες περί μεγαλομανίας του μακαρίτη; «Ήθελε να γίνει τενόρος όταν ήταν νέος, αλλά ο πατέρας του δεν τον άφηνε. Ο πατήρ Κουρτάλης θεωρούσε πως τενόρος είναι κάτι σαν θεατρίνος, κάτι υποτιμητικό. Έτσι του έμεινε άχτι του γιου». Και τελικά; «Μεγάλος πια, έμενε μόνος του εδώ. Ήταν πολύ περίεργος. Θυμάμαι πως έβγαινε στο μπαλκόνι και τραγουδούσε άριες. Κυκλοφορούσε με μία ρεπούμπλικα και με ένα παπιγιόν, όλα λιγδιασμένα. Χαιρετούσε τον κόσμο με υπόκλιση. Έλεγαν πως κάποτε ήταν και δημοτικός σύμβουλος εδώ, τον καιρό που υπήρχε ακόμα Δήμος Ν. Φαλήρου».
image
Πώς πέθανε τελικά ο Κουρτάλης; Άλλωστε οι μυστηριώδεις θάνατοι αποτελούν την πεμπτουσία μίας αξιοπρεπούς ιστορίας «στοιχειώματος». «Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο», με αποστομώνει ο κ. Καθάριος. «Έμενε μόνος του εδώ ο Κουρτάλης, είχε απομονωθεί, τον έφαγαν τα ποντίκια – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τον είχαν τσιμπήσει αρουραίοι. Δεν είχε να φάει πια. Επειδή ήταν γιος βιομηχάνου και είχε αυτούς τους κάπως αριστοκρατικούς τρόπους, τον θεωρούσαν «προσωπικότητα», τον κερνούσαν κάνα ουζάκι στη γειτονιά. Δεν είχε να πληρώσει ούτε το ρεύμα. Στο τέλος, δεν μπορούσε πια να κινηθεί λόγω ηλικίας, χτύπησε το χέρι και το πόδι του και τον πήγαν στο νοσοκομείο. Και έτσι, εξαθλιωμένος, πέθανε».
Και σήμερα τι γίνεται; «Έρχεται κατά καιρούς κόσμος που έχει ακούσει για την ιστορία του σπιτιού, να ρωτήσει. Φυσικά δεν είναι στοιχειωμένο, αυτά είναι σαχλαμάρες. Το σπίτι είναι υπό κατάρρευση, συνέχεια πέφτουν κεραμίδια. Έρχονται ξένοι εδώ καμιά φορά, άστεγοι, πηδάνε τα σύρματα, ανάβουν φωτιά για να ζεσταθούν (σ.σ. έτσι εξηγούνται τα σκουπίδια και τα αποκαϊδια). Έρχεται η αστυνομία και τους μαζεύει». Δίπλα στον λογοτεχνικό τρόμο, παρατίθεται ο σύγχρονος: να μην έχεις στέγη πάνω από το κεφάλι σου.

http://periergaa.blogspot.gr

17.9.12

Οι σκύλοι "μαντεύουν" τις προθέσεις των ανθρώπων

Ερευνητές της Ακαδημίας Επιστημών της Ουγγαρίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σκύλοι διαθέτουν την ικανότητα να "διαβάζουν" το ανθρώπινο βλέμμα και να "μαντεύουν" τις προθέσεις των ανθρώπων!

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευση τους στο επιστημονικό έντυπο Current Biology, τα σκυλιά παρακολουθούν το βλέμμα του συνομιλητή τους ακριβώς όπως κάνουν τα μικρά παιδιά ηλικίας μικρότερης των 2 ετών.

" Ο τρόπος επικοινωνίας των σκύλων έχει εκλπηκτικές ομοιότητες με εκείνον ενός παιδιού ηλικίας από έξι μηνών έως δύο ετών. Κι αυτό γιατί οι σκύλοι, όπως και τα μικρά παιδιά, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε νύξεις που μπορεί να σηματοδοτούν τις προθέσεις μας ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ερευνητής δρ Ζοσεφ Τοπάλ.

Από τη μελέτη φάνηκε ότι οι σκύλοι παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε οπτική επαφή μαζί τους προκειμένου να κατανοήσουν τι ακριβώς προσπαθούμε να τους πούμε και γιατί τους μιλάμε.

Με τη βοήθεια μιας νέας τεχνολογίας παρακολούθησης των κινήσεων των ματιών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά έχουν την ικανότητα όχι μόνο να "διαβάζουν" αλλά και να ερμηνεύουν το βλέμμα, τον ενθουσιασμό ή την απειλητική διάθεση του συνομιλητή τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά. Με τον τρόπο αυτό, είναι σε θέση σχεδόν να "μαντεύουν" τι σκεφτόμαστε.

http://www.pyles.tv

Βίος Αγίων Σοφίας, Πίστης, Ἐλπίδας καὶ Ἀγάπης

Η Αγία μάρτυς Σοφία καταγόταν από μεγάλη πόλη της Ιταλίας. Ήταν γυναίκα σεμνή και ευσεβής. Έμεινε χήρα πολύ νωρίς. Έτσι αναγκάστηκε να εγκατασταθεί στη Ρώμη με τις τρεις κόρες της, την Πίστη δώδεκα ετών, την Ελπίδα δέκα και την Αγάπη εννέα ετών.

Καθημερινά ανέτρεφε τις κόρες της με ιδιαίτερη επιμέλεια. Συνέχεια τις προέτρεπε να μιμούνται τη ζωή της καί να στολίζονται με αρετές. Έβαλε μές στην καρδιά τους το φόβο του Κυρίου και τη λαχτάρα της Βασιλείας των ουρανών. Πρόσεχε παράλληλα το όνομά τους νά συμβαδίζει με τη ζωή τους.
Όλοι επαινούσαν τη μητέρα με τις τρεις κόρες, για τα σωματικά και ψυχικά τους χαρίσματα.

Ο επιστάτης της πόλεως Αντίοχος, φανέρωσε στον αυτοκράτορα Αδριανό τη χριστιανική πίστη της Σοφίας και των τριών θυγατέρων της. Κι αυτός έδωσε εντολή να τις οδηγήσουν στο δικαστήριο. Παρουσιάστηκαν μπροστά του με ιδιαίτερο θάρρος έχοντας στην καρδιά τους τα λόγια του Κυρίου μας:

«Μή φοβάστε αυτούς πού φονεύουν το σώμα, αλλά δε μπορούν να βλάψουν την ψυχή».

Όταν τις αντίκρυσε, έμεινε έκθαμβος από την ευγένεια και τον στολισμό της ψυχής τους. Προσπάθησε τότε με κολακείες να τις ξεγελάσει ν’ αρνηθούν την πίστη τους.
Η μητέρα αποκρίθηκε: ...

16.9.12

Αρμαγεδδών (Armageddon)

Ο όρος Αρμαγεδδών, είναι η λέξη που χρησιμοποιείται για πρώτη και τελευταία φορά από τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο στο βιβλίο της Αποκάλυψης (16:16) ώστε να προσδιορίσει τον τόπο της πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή στις "έσχατες ημέρες", λίγο πριν από τη 2η Παρουσία του Χριστού.
Η ονομασία "αρμαγεδών" προέρχεται από την εβραϊκή φράση ...

Εκδρομή στη Βλαχέρνα Αρκαδίας!

Η Βλαχέρνα βρίσκεται βορειοδυτικά της Τρίπολης, και είναι χτισμένη στις πρόποδες του Μαινάλου, σε υψόμετρο 954 μέτρα και σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας την Τρίπολη, μόλις 7 χιλιόμετρα από το Λεβίδι και 12 χιλιόμετρα από την Βυτίνα. Μετά την Βλαχέρνα συναντούμαι τον οδικό άξονα «111», από τον οποίο συνεχίζουμε για Πάτρα ή για Πύργο.

Το νερό έχει μνήμη!

Το νερό είναι ένα από τα πρώτα γήινα δημιουργήματα του Θεού. Κανένας επιστήμονας δεν μπόρεσε να εξηγήσει ποτέ γιατί η πυκνότητα του νερού αυξάνεται κάτω από το σημείο ψύξης ενώ αντίθετα μειώνεται πάνω από το σημείο ψύξης.

Η απρόβλεπτη συμπεριφορά του νερού έχει απασχολήσει από τις δεκαετίες του '50 και '60 τους επιστήμονες. Μη μπορώντας να εξηγήσουν μία σειρά από δυσάρεστα περιστατικά όπως θανάτους επιστημόνων και μυστικών πρακτόρων μετά από κατανάλωση νερού κατέληξαν σε μία υπόθεση που αρχικώς φαινόταν εξωπραγματική: το νερό έχει μνήμη. Με κάποιον ανεξήγητο ως τώρα μηχανισμό, καταφέρνει να "αποθηκεύσει" πληροφορίες, όπως περίπου ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής!

Τα επόμενα χρόνια έγιναν μία σειρά από πειράματα σε διάφορες χώρες του κόσμου που έδειξαν ότι το νερό "δέχεται" και "αποθηκεύει" κάθε ...

Το ζευγάρι παντρεύτηκε, φρόντισε για το διαμέρισμα, τα έπιπλα, το εξοχικό, το αυτοκίνητο, αλλά Τον Χριστό Τον άφησε έξω

Παρατηρείται στην εποχή μας ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Ζευγάρια που ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς για να δημιουργήσουν μία ευτυχισμένη οικογένεια, ζευγάρια που ξεκίνησαν, όπως οι ίδιοι ομολογούν, ύστερα από ένα δυνατό έρωτα να ενώσουν τη ζωή τους, οδηγήθηκαν ύστερα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο διαζύγιο, στη διάσπαση και η πρότερη αγάπη τους έγινε μίσος ανυποχώρητο.

Γεννάται το ερώτημα: Που οφείλεται αυτό το φαινόμενο, τι είναι εκείνο που μετέβαλε την αγάπη σε μίσος; Τι είναι εκείνο που δημιουργεί αυτή τη διάσταση μεταξύ των ζευγαριών, με αποτέλεσμα να έχουμε δράματα οικογενειακά, δράματα κοινωνικά;

Η αιτία είναι πολύ βαθύτερη απ' ό,τι φαίνεται. Τα αίτια δεν είναι οικονομικά, κοινωνικά. Τα αίτια είναι πνευματικά. Πρώτο και βασικό αίτιο είναι η έλλειψη θεμελίων από την οικογένεια. Τα ζευγάρια κτίζουν τη φωλιά τους χωρίς θεμέλιο, χωρίς βάση. Θεμέλιό τους είναι τα οικονομικά αγαθά που έχουν, η ...

15.9.12

Ελάτε να γνωρίσουμε τα Ιερά Σπήλαια του Χριστιανισμού


Μια ταπεινή σπηλιά διάλεξε ο Θεάνθρωπος για να αντικρίσει τη γη με την ενανθρώπισή του στη Βηθλεέμ, όπου «εν τω σπηλαίω τίκτεται» σύμφωνα με το βυζαντινό υμνωδό. Στο σπήλαιο της Πάτμου που αποτελεί προσκύνημα για ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, γράφτηκε και η αποκάλυψη του Ιωάννη.  Η ταπείνωση και η λιτότητα των τοιχωμάτων ενός σπηλαίου συνδέεται άμεσα και από την πρώτη στιγμή με τη θρησκεία της αγάπης.
      Στο Κoreme της Καππαδοκίας εκατοντάδες εκκλησάκια σκαμμένα στο μαλακό βράχο. Άλλα απλές σπηλιές και άλλα περίτεχνες κατασκευές με ζωγραφισμένους βράχους· ολόκληρα ...

Η ιστορία του ταβλιού και οι κανόνες του παιχνιδιού

Το Τάβλι στην αρχαιότητα
Το τάβλι είναι πάρα πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα ώστε πολλοί θεωρούν ότι είναι αποκλειστικά εθνικό παιχνίδι. Ωστόσο το τάβλι είναι αρχαιότατο!

Εμφανίζεται πρώτη φορά στη Μεσοποταμία, κατά την περίοδο 2900 με 1800 πΧ. Το αρχαιότερο τάβλι αναφέρεται ότι ανακαλύφθηκε στην Ουρ της Χαλδαίας μετά από ανασκαφές του Σερ Λέοναρντ Γούλεϋ.

Παρόμοιο παιχνίδι με το τάβλι, το λεγόμενο "Senet" παιζόταν και στην αρχαία Αίγυπτο όπως και το Τακτέ Νάρντ που παιζόταν στην Περσία περίπου το 1600 π. Χ. Το ταμπλώ των παιχνιδιών αυτών ήταν κάπως διαφορετικό από αυτό του σύγχρονου ταβλιού αλλά η λογική του παιχνιδιού ήταν περίπου ίδια.

Το τάβλι συναντάται αργότερα στην αρχαία Ελλάδα και στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Περίπου κατα το 50 μ.Χ. απλοποιήθκε και απέκτησε μορφή παρόμοια με τη σημερινή.

14.9.12

Σταυροὶ ἐμφανίζονται μέσα στὴν Ἁγιὰ Σοφιὰ

Παράδοξο καὶ ἀνεξήγητο γεγονὸς ποὺ ἔρχεται μετὰ τὴν ἐμφάνιση τῶν ἑξαπτέρυγων ἀγγέλων. Τὸ παράδοξο γιὰ ὅλους ἐμᾶς ποὺ δὲν κατέχουμε τὴν τέχνη τῆς Ἁγιογραφικῆς εἶναι ὅτι τὰ ψηφιδωτὰ καλύφθηκαν ἀπὸ παχὺ στρῶμα ἀσβέστη (περίπου δύο δάχτυλα), ὅπως φαίνεται καὶ σὲ συγκεκριμένη φωτογραφία, γιὰ νὰ καλύψουν τὰ χριστιανικὰ σύμβολα καὶ ἐπάνω στὸν ἀσβέστη ἐμφανίστηκαν αὐτοὶ οἱ σταυροί. Καὶ δίκαια ἀναρωτιέται ὁ ἐπισκέπτης, ἀφοῦ δὲν τοὺς ἔβαψε μετέπειτα κάποιος, εἶναι δυνατὸν νὰ "πότισαν" ἀπὸ τὸν τοῖχο μέχρι τὴν ἐξωτερικὴ στρώση τοῦ σοβά;

13.9.12

Ανακοινώθηκε η εκποίηση ΕΔΑΦΟΥΣ της χώρας μας κι εμείς ακόμα βαρκούλες αρμενίζουμε

Ποια τρίχα απο τα μαλλιά μου να πρωτοτραβήξω όταν ακούγοντας την τηλεοπτική ανακοίνωση περί "ενοικίασης νησίδων και βραχονησίδων σε ξένους", δεν ξεσηκώθηκαν οι πέτρες να μας κυνηγάνε!

Δηλαδή τα εδάφη που με αίμα και με τη ζωή τους οι πρόγονοί μας υπερασπίστηκαν κι απελευθέρωσαν για να τα έχουμε εμείς ως ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, μέσα σε λίγες ώρες θα είναι παραχωρημένα με ενοικιαστήριο τουλάχιστον 50 ετών, σε ξένους! Άκουσον - Άκουσον!

Τι είναι ρε η χώρα μας, γκαρσονιέρα;;;; Και θα την νοικιάσετε για να έχετε έσοδα απο τα αιματοβαμμένα χώματα;;;;;;

Σε αυτές τις βραχονησίδες σκοτώθηκαν παλικάρια το 1996 και παραλίγο να υπάρξει πολεμική σύρραξη! (Ίμια)

Κι έρχεστε τώρα εσείς να ενοικιάσετε αυτά τα εδάφη;;;;; 

Δηλαδή πλέον η χώρα μας θα αποτελείται απο εδάφη που τα κατοικούμε κι απο εδάφη που τα ενοικιάζουμε;;;;

Στο θέμα με τη λίμνη Βιστονίδα, παραιτήθηκαν υπουργοί, έπεσε κυβέρνηση, έγιναν δικαστήρια, μέγας χαλασμός!
Αλλά στην ανακοίνωση εκποίησης εδαφών της χώρας κανείς δεν βγάζει άχνα!
Άρα το πρόβλημα μας αγαπητοί μου συμπολίτες, δεν ήταν το ξεπούλημα της λίμνης, αλλά οτι την πήρε το μοναστήρι! Εάν δηλαδή την έπαιρναν οι ξένοι, όπως ανακοινώθηκε σήμερα για τις βαραχονησίδες, δεν θα είχαμε κανένα ζόρι!

Ποιο το ιστορικό της Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού; Τι δηλώνει για τη ζωή μας;

Το ιστορικό
Στις 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει την παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.
Η ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού από την βασιλομήτωρ Ελένη το 335μ.Χ.αναφέρεται από πολλούς ιστορικούς της πρωτοβυζαντινής περιόδου (Σωκράτης, Σωζόμενος Θεοδώρητος, Ρουφίνος και Αμβρόσιος). Σύμφωνα με τις ιστορικές μαρτυρίες, ο αυτοκράτωρ Αδριανός είχε οικοδομήσει επί του τάφου του Ιησού Χριστού ειδωλολατρικό ναό αφιερωμένο στην Αφροδίτη. Η Αγία Ελένη γνωρίζοντας αυτήν την παράδοση κατεδάφισε τον ναό και κάτω από τα θεμέλιά του βρήκε τρεις σταυρούς.

Προκειμένου να διαπιστωθεί ποιός σταυρός ήταν εκείνος Του Ιησού Χριστού, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Μακάριος, ακούμπησε το σώμα μίας ευσεβέστατης νεκρής γυναίκας διαδοχικά και στους τρεις σταυρούς. Μόλις το νεκρό σώμα της γυναίκας ακούμπησε τον Τίμιο Σταυρό αναστήθηκε!

Την επομένη, την 14η Σεπτεμβρίου του 335μ.Χ. έγινε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού σε περιφανές μέρος για να μπορούν να τον δουν και να τον προσκυνήσουν όλοι οι περιχαρείς πιστοί.

Τρεις αιώνες μετά, ο αυτοκράτωρ Ηράκλειος ύψωσε για δεύτερη φορά τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο επανέφερε στα χέρια των Ορθοδόξων μετά από 14 χρόνια κατοχής Του από τους Πέρσες. Αυτό πραγματοποιήθηκε το έτος 628 μ.Χ. από τον πατριάρχη Ζαχαρία.

12.9.12

"ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ & ΞΥΛΟΤΟΡΝΟΣ" απο τα πιο αξιόλογα blogs και προτείνουμε σε όλους να το επισκεφθείτε!

Ο Αντώνης απο την Αίγινα, ένα νέο παιδί που παλεύει για το μέλλον του, βρήκε τον δρόμο του στην "Ξυλογλυπτική"!
Έγινε ξυλοδημιουργός! Έφτιαξε κι ένα ιστολόγιο όπου μπορούμε ελεύθερα να θαυμάσουμε τις εκπληκτικές δημιουργίες του και να μαθαίνουμε κάποια πράγματα για τη δουλειά του.

Όπως λέει ο ίδιος:
ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΥΛΟΤΟΡΝΟ. ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ. ΌΣΟΙ ΣΚΈΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΔΕΊΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙΣ ΜΕ ΕΤΙΚΈΤΑ "ΑΣΦΆΛΕΙΑ".

Για να το επισκεφθείτε πατήστε εδώ:

ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΥΛΟΤΟΡΝΟΣ


http://greekwoodcarver.blogspot.gr/

Τα διαβάζουν πολλοί