English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

13.12.12

Θεσσαλονίκη: Δημιουργούνται τέσσερις νέοι λεωφορειόδρομοι

Πράσινο φως στην κατασκευή τεσσάρων νέων λεωφορειοδρόμων στη Θεσσαλονίκη "άναψε" σήμερα με την έγκριση της χρηματοδότησης, του χρηματικού ποσού των 550.000 ευρώ, με απόφαση που υπέγραψε το αρμόδιο υπουργείο. 
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, οι νέες λεωφορειολωρίδες θα δημιουργηθούν στις οδούς Γ. Παπανδρέου, Αγγελάκη, Αλ. Παπαναστασίου καθώς και στη Λεωφόρο Στρατού, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣΘ), και θα κατασκευαστούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης που διαθέτει την τεχνική επάρκεια, ενώ η χρηματοδότησή τους θα γίνει από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ) με ευρωπαϊκά κονδύλια, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΑΣΘ.
«Σύμφωνα με τις μελέτες που εκπόνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, το έργο της κατασκευής των λεωφορειολωρίδων θα δημοπρατηθεί άμεσα και οι εργασίες αναμένονται να ολοκληρωθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2013», όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.
Να σημειωθεί ότι οι όροι λειτουργίας των νέων λεωφορειολωρίδων θα λάβουν υπόψη τις απόψεις και προτάσεις

Τα διαβάζουν πολλοί