English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2.11.12

Openhouse: Ένα απέραντο μουσείο η Θεσσαλονίκη

Εξήντα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό και παρουσιάζουν δωρεάν την αρχιτεκτονική τους, μετατρέποντας με τη δράση την πόλη σε ένα μεγάλο μουσείο.Πρόκειται για τη δράση Open House, που θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου 2012.Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης το Open House παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών Θεμάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), μέλη της οποίας έδωσαν ζωή σε αυτή την ιδέα δημιουργώντας τον μη κυβερνητικό - μη κερδοσκοπικό οργανισμό Open House Greece , που έχει ως στόχο την προώθηση της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και της χώρας στο εξωτερικό, μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονικής δημιουργίας και του πολιτισμού.
Το Open House Thessaloniki 2012 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του το ΤΕΕ/ΤΚΜ, σε συνεργασία με το τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υποστηρίζεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Πρυτανεία Α.Π.Θ., τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή.
Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος στις πόλεις όπου διοργανώνεται. Μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε 21 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Τα διαβάζουν πολλοί