English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30.11.12

Πορτοκαλόπιτα διαφορετική απο τις άλλες... by Act

(ερασιτεχνική γευστική πρόταση)
Νόστιμη και διαφορετική απο τις άλλες.
Χρειαζόμαστε...
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει
4 ζουμερά μέτρια πορτοκάλια (κομμένα σε φέτες μαζί με την φλούδα τους)
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 αυγά
4 κουταλιές σούπας σκόνη καφέ καπουστίνο
4 βανίλιες
σιρόπι πορτοκαλιού

Ξεκινάμε!
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα πορτοκάλια με το ελαιόλαδο να γίνουν χυλός.
Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, και προσθέτουμε τα αυγά.
Χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ, κι έπειτα ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τον καπουτσίνο, τις βανίλιες και συγχρόνως συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Όταν δούμε οτι το μείγμα είναι έτοιμο, λαδώνουμε τον πάτο ενός μεγάλου στρογγυλού ταψιού και πασπαλίζουμε με λίγη κοπανιστή φρυγανιά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 45 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε το ταψί, χαράσσουμε σε κομμάτια και ποτίζουμε με το σιρόπι πορτοκαλιού (αφού το ζεστάνουμε ελάχιστα πριν)
Έτοιμη η "Πορτοκαλόπιτα διαφορετική απο τις άλλες... by Act"!

Στο e-mail σου τα νέα άρθρα

Τα διαβάζουν πολλοί