English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

16.11.12

Κριθαράδα by Act

(ερασιτεχνική γευστική πρόταση) 
Την δημιούργησα ένα χειμωνιάτικο βράδυ που πείναγα και τελικά βγήκε νόστιμοοοοο
Χρειαζόμαστε...
250γρ κριθαράκι
1 κονσέρβα μαγειρεμένα φασόλια γίγαντες
Πιπέρι

Ξεκινάμε!
Σε μικρή βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο και ρίχνω να "τσιγαριστούν" για 2 λεπτά τα φασόλια της κονσέρβας, πατώντας τα (πολτοποιώντας τα) με μια τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτω 1.5 λίτρο νερό, ανακατεύω καλά και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά.
Τώρα ρίχνω το κριθαράκι, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Όταν χυλώσει, ρίχνω λίγο πιπέρι κι έτοιμο για σερβίρισμα!
(Η κονσέρβα των μαγειρεμένων φασολιών, περιείχε και σάλτσα ντομάτας, κρεμμυδάκι, μαϊντανό, αλάτι, κι έτσι το φαγητό έγινε νόστιμο χωρίς να χρησιμοποιήσω εξτρά υλικά)

Τα διαβάζουν πολλοί