English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

16.11.12

Χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια από ύφασμα!

Θα χρειαστείτε:
ύφασμα φλις (ή οποιοδήποτε ύφασμα) ή παλιές κουβέρτες φλις που προοριζόντουσαν για πέταμα όπως χρησιμοποίησα εγω
κλωστές ότι χρώμα θέλετε
βαμβάκι
ψαλίδι
μαρκαδόρους
χάρακα
βελόνα
μαλλί πλεξίματος
κουμπιά και ότι άλλο έχετε σπίτι…

είπαμε.. ΦΑΝΤΑΣΙΑ πάνω από όλα…!
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Από τα υφάσματα που θα κόψετε ΔΕΝ πετάτε ΤΙΠΟΤΑ!!!

Σχεδιάζετε πρώτα από όλα στο ύφασμα που έχετε επιλέξει (κατά προτίμηση μονόχρωμο) το σχέδιο που θέλετε…( εγώ έκανα αμαξάκια, αστεράκια ,σπιτάκια, φορεματάκια, μπλουζάκια και τώρα θα κάνω και παντελονάκια…)

Μετά κόβετε προσεκτικά τα σχεδιάκια σας
Παίρνετε δύο από τα κομμάτια που έχετε κόψει, περνάτε την κλωστή στην βελόνα και αρχίζετε το ράψιμο! …ένα αραιό «ψευτοκαρίκομα».

Αφού ράψετε σχεδόν το μισό γεμίζετε με βαμβάκι (όχι πολύ ίσα να φουσκώσει λίγο) ….και συνεχίζετε μέχρι να το κλείσετε τελείως και να κάνετε ένα μικρό μαξιλαράκι…
Παίρνετε ένα κομμάτι από το μαλλί και φτιάχνετε μια μικρή θηλιά την οποία ράβετε στο πίσω μέρος του μαξιλαροστολιδιού σας για να το κρεμάσετε στο δέντρο…

Αν επιλέξετε φουστανάκι ή μπλουζάκι, σπιτάκι, αμαξάκι κλπ… διακοσμήστε τα από τα υφάσματα που περίσσεψαν, με κουμπιά κορδέλες και ότι άλλο έχετε σπίτι.. (αν παράδειγμα δεν έχετε κουμπιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα στρογγυλά αυτοκόλλητα από τσόχα που τα τοποθετούμε στα πόδια των τραπεζιών κλπ…)

Αν έχετε ραπτομηχανή γαζώστε τα…
Επίσης αν θέλετε να συμμετέχουν τα παιδάκια σας, δώστε τους κόλλα και αφήστε τα να διακοσμήσουν μόνα τους τα μαξιλαροστολιδάκια σας.

http://www.eimaimama.gr

Τα διαβάζουν πολλοί