English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23.11.12

Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια

3-5 pigadia Ski center © GNTO/Imathia Prefecture_Naousa
Ένα από τα αρτιότερα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα που θεωρείται πρότυπο, και όχι άδικα, καθώς είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με τεχνητή χιόνωση σε όλες του τις πίστες, με υπερσύγχρονους αναβατήρες και άψογες υποδομές. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το υπέροχο φυσικό τοπίο που το πλαισιώνει αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει τις δύο δυσκολότερες πίστες της χώρας, τότε μιλάμε για ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα συνδυασμό, που είναι αδύνατο να αφήσει ασυγκίνητους τόσο τους οπαδούς του αθλήματος όσο και κάθε επισκέπτη.
 
Στη δυτική πλευρά του όρους Βερμίου και σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την πόλη της Νάουσας, σε ύψος μεταξύ των 1.430 μ. και 2.005 μ., το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, που επιθυμούν όχι μόνο να φλερτάρουν με την περιπέτεια στις ολόλευκες πλαγιές του βουνού αλλά και να θαυμάσουν ένα απερίγραπτο φυσικό σκηνικό που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις.
Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 10 πίστες, συνολικού μήκους 9 χιλιομέτρων, για κάθε επίπεδο χιονοδρόμου, και επτά αναβατήρες (έναν εναέριο και έξι συρόμενους). Οι περίφημες πίστες «Αριστοτέλης» και «Φίλιππος», που βρίσκονται σε ένα μαγευτικό τοπίο από δάσος οξιάς, είναι οι δύο δυσκολότερες και πιο απότομες πίστες σε ολόκληρη την Ελλάδα, γεγονός που καθιστά το κέντρο μοναδικό στο είδος του και για αυτό το λόγο πασίγνωστο στους μυημένους σκιέρ.
Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την πόλη της Νάουσας και να περπατήσετε στις παραδοσιακές συνοικίες Αλώνια και Μεταμόρφωση, θαυμάζοντας τα μοναδικά αρχοντικά και την εξαιρετική αρχιτεκτονική τους. Το εκπληκτικό σπήλαιο «Σαράντα Ουτάδες» περιμένει να σας μαγέψει με τους μοναδικούς σχηματισμούς από σταλαγμίτες και σταλακτίτες, ενώ μισή περίπου ώρα έξω από την πόλη βρίσκεται οαρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας που αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

http://www.visitgreece.gr

Τα διαβάζουν πολλοί