English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

8.10.12

Ξινός τραχανάς του μπαχτσέ by Act

(ερασιτεχνική γευστική πρόταση)
Είχα πεθυμήσει να φάω τραχανά κι επειδή είχε έκπτωση, πήρα, συγκεκριμένα τον ξινό, (φτιαγμένος με γιαούρτι και βούτυρο). Όμως δεν ήθελα να τον φάω σκέτο κι εμπνεύστηκα την συνταγή ως εξής:
Χρειαζόμαστε...
2 μεγάλα φλιτζάνια ξινό τραχανά
1 μεγάλο φλιτζάνι καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή κονσέρβα)
1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
2 κύβους ζωμό κότας
αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθούν 12 μεγάλα φλιτζάνια νερό (υπολογίζουμε περίπου 6 φλιτζάνια νερό για κάθε φλιτζάνι τραχανά. Αν όμως τον θέλουμε σαν σούπα, θα βάλουμε περισσότερο νερό).
Λίγο πριν βράσει το νερό, κατεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός απο τις πιπεριές), ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να αρχίσει να πήζει το φαγητό.
Προσοχή: ανακατεύουμε διαρκώς, ειδικά στον πάτο, διότι ο τραχανάς πιάνει εύκολα και θα καεί κάτω.
Όταν πήξει ο τραχανάς, προσθέτουμε και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε για ακόμα 10 λεπτά και μετά σβήνουμε το μάτι, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και την αφήνουμε όπως είναι πάνω στο σβηστό μάτι για περίπου 30λεπτά.
Έτοιμος ο "Ξινός τραχανάς του μπαχτσέ by Act"!
(Δεν προσθέτουμε λάδι, διότι ο τραχανάς έχει ζυμωθεί με βούτυρο)

Στο e-mail σου τα νέα άρθρα

Τα διαβάζουν πολλοί