English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

29.10.12

Αστρόσουπα by Act

(ερασιτεχνική γευστική πρόταση) 
Πρόκειται για μια ταξιδιάρα σε γεύσεις σούπα, θρεπτική και κατάλληλη για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Μπορείτε να την προσφέρετε και ως ορεκτικό σε κάποιο ανεπίσημο γιορτινό σας τραπέζι.
Χρειαζόμαστε...
400γρ. αστράκι (ζυμαρικό)
1 καρότο
1 λεμόνι
1/2 κρεμμύδι (ξερό ή και φρέσκο)
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια
2 κύβους ζωμό κότας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Ξεκινάμε!
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε περίπου 4 λίτρα νερό μαζί με το αστράκι και αφήνουμε να αρχίσει ο βρασμός.
Όσο περιμένουμε να βράσει το νερό, καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στην ψιλή μεριά του τρίφτη (να γίνει όλο ξύσμα δηλαδή). Στην ίδια μεριά του τρίφτη περνάμε και ολόκληρο το λεμόνι μας για να πάρουμε το ξύσμα του κι ύστερα στύβουμε το μισό.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε το κρεμμύδι και μαζί με τα μανιτάρια το βάζουμε σε δυνατό χτύπημα δευτερολέπτων στο μπλέντερ.
Τώρα τα βάζουμε όλα μαζί όσα ετοιμάσαμε (καρότο λεμόνι κρεμμύδι μανιτάρια) στην κατσαρόλα που ξεκίνησε να βράζει, προσθέτουμε τους 2 κύβους ζωμό κότας, λάδι, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό μισού λεμονιού, ανακατεύουμε πολύ καλά κι αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ελέγχοντας ανα διαστήματα με μια κουτάλα να μην κολλήσει το αστράκι στον πάτο της κατσαρόλας.
Έτοιμο το "Αστρικό ταξίδι"!

(Θέλουμε να παραβράσει το αστράκι και να χυλώσει η σούπα. Προεραιτικά μπορούμε στο σερβίρισμα να ρίξουμε πάνω απο την σούπα λίγη τριμμένη αμυγδαλόψιχα)

Τα διαβάζουν πολλοί