English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7.10.12

Σαν Σπετσοφάι by Act

(ερασιτεχνική γευστική πρόταση) 
Πρόκειται για μια παραλλαγή στο κλασσικό Σπετσοφάι. Την εμπνεύστηκα στιγμιαία και το γευστικό αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό!
Χρειαζόμαστε...
4 μεγάλα χοντρά πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα (κομμένα σε φέτες)
4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
2 νεροπότηρα φρουτώδες κόκκινο κρασί
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο 
400γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
 
Ξεκινάμε!
Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα λουκάνικα. Τα σοτάρουμε με το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά και τα σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμισθεί το οινόπνευμα κι έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός απο τα λαχανικά), ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Σε πιάτο βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα λουκάνικα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο σαλτσόζουμο που έμεινε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και τα λαχανικά και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρουμε στο πιάτο μια μερίδα λαχανικών, απο πάνω βάζουμε λουκάνικα κι έτοιμο το "Σαν Σπετσοφάι by Act"!
(αν θέλετε συνοδέψτε το πιάτο με λίγο ρύζι ή ζυμαρικό, για να γίνει πιο χορταστικό)

Τα διαβάζουν πολλοί